Image courtesy: Nomad, Tanzania

Slow Safari met strand in het zuiden van Tanzania

Een twaalf-daagse luxe safari naar Ruaha, een gebied dat nog nauwelijks door toeristen is ontdekt, en naar Selous, een van de mooiste wildparken van Tanzania in combinatie met een paar lome en ontspannen dagen aan het strand van een paradijselijk oord aan de Indische oceaan.

Logo African Luxury

DE REIS IN 'N NOTENDOP

Slow Safari met Strand in het zuiden van Tanzania

Aantal dagen:
13 dagen uit & thuis

Prijs vanaf:
€ 7.255,- p.p. (Inclusief: Vluchten | Meet & Assist op luchthaven | Alle transfers | Accommodaties | Alle gidsen & Safari Goodie Bag)

Highlights:
Safari | Volop Wildlife | Onverstoorde Wildernis | Baobabs | Fly Camping | Exclusivity of Scale | Strand

ALLES OVER DEZE REIS

Gele lijn1.1
WAT MAAKT DEZE REIS ZO BIJZONDER?

De nationale parken in het zuiden van Tanzania zijn niet zo bekend als die in het noorden. Juist daarom is er vrij weinig toerisme en biedt deze reis een uitgelezen kans om de natuur en het wildlife nog in pure vorm en ongerepte staat te beleven. Eén van de parken is Ruaha National Game Reserve. Dit park strekt zich uit over vele kilometers en is bezaaid met de bijzondere baobab-bomen. Er zijn brede zandrivieren waar het wild naar toe trekt om te drinken. Ideaal dus als je op zoek bent naar ongerepte en ruige natuur en wèg wilt van het massatoerisme. Je kunt in Ruaha per auto of te voet prachtige safaris maken.

Selous is ondertussen één van de grootste wildreservaten ter wereld en vernoemd naar de engelse ontdekkingsreiziger Frederick Courtney Selous. Het staat op de Unesco Werelderfgoed-lijst vanwege de diversiteit aan dieren en de ongereptheid van het gebied. Het wordt relatief weinig bezocht en dat maakt het meteen uniek. Behalve de grote diversiteit aan dieren is dit gebied ook bekend vanwege de Stiegler-kloof, die 100 meter diep en 100 meter breed is. In dit gebied zijn wandelsafaris toegestaan: een unieke gelegenheid om de natuur en de dieren van zeer dichtbij te beleven.

Ras Kutani, één van de meest ongerepte plekken langs de Tanzaniaanse kust van de Indische Oceaan. Een paradijs voor de rustzoeker en de watersporter die prijs stelt op persoonlijke service.

WAT MAG JE VERWACHTEN?
Dag 1 – 2 Dar Es Salaam  
Dag 2 – 5 Ruaha Nationaal Wildpark  
Dag 5 – 9 Selous Nationaal Wildpark  
Dag 9 – 12 Swahili Coast  
Dag 12 – 13 Amsterdam  

 

Dag 1 – 2 Dar es Salaam
Na aankomst word je door onze lokale vertegenwoordiger ontvangen en naar het Hotel gebracht. Dit hotel ligt op korte afstand van de luchthaven en het centrum van de stad.

Dag 2 – 5 Ruaha National Game Reserve
In de ochtend vlieg je naar Ruaha National Game Reserve. In een nabij gelegen Luxury Camp verblijf je de komende drie nachten. Dit kleinschalige tentenkamp ligt verscholen in de bush of aan de zandoevers van de rivier in het Ruaha National Game Reserve. Je maakt privésafaris in jeeps maar ook te voet. Ruaha staat bekend om zijn groot aantal buffels en wilde honden. Ook de zeldzame sabel- en Roan-antiloop zijn hier te zien.

Dag 5 – 9 Selous National Game Reserve
Het Selous Game Reserve is één van de grootste wildreservaten in Afrika. Het landschap is zeer divers met vulkanische warmwaterbronnen, meren, savannen, bossen en grote rotspartijen. Selous is vernoemd naar de bekende olifantenjager Frederick Courtney Selous. In het Selous Game Reserve is volop wild te bewonderen; meer dan 440 verschillende soorten. Een ervaren ranger neemt je mee in de bush of naar de Rufiji rivier zodat je de natuur en de dieren eens van een heel andere kant kunt bekijken. Je logeert in een luxe lodge met uitzicht over de rivier of de heuvels. De ultieme bush ervaring is om samen de nacht door te brengen in een Fly-camp.

Dag 9 – 12 Swahili Coast
Na de ochtend gamedrive, een uitgebreide lunch en wat relaxen vlieg je in minder dan een uur van Selous naar Kutani. Ras Kutani is een van de meest ongerepte locaties aan de Indische Oceaan, met voor de deur een lang wit zandstrand. De sfeer en de service is uitstekend, vriendelijk en persoonlijk; je voelt je hier meteen thuis. Ras Kutani heeft slechts 9 beach cottages die aan weerszijden van het hoofdgebouw liggen en waarvandaan je een ongelofelijk mooi uitzicht op zee hebt. Tegen de heuvel liggen de vier ruimere suites en voor families is er het Hill House. Het strand rondom Ras Kutani behoort tot een van de mooiste stranden van Tanzania. Je kunt al snorkelend of kayakend kennis maken met het leven onder en op het water. Met wat geluk zie je een zeeschildpad of een groepje dolfijnen of maak een wandeling door het bos met 132 verschillende boomsoorten en talloze kleurrrijke vlinders. Zalig niets doen kan natuurlijk ook.

Dag 12 – 13 Dar es Salaam – Amsterdam
Na het ontbijt brengt onze chauffeur je naar Dar es Salaam.

WAT ZIJN DE KOSTEN?
Luxury editie (2 pers.) Luxury Plus editie (2 pers.)
Laagseizoen vanaf
Hoogseizoen vanaf
€ 7.255,- p.p.
€ 7.375,- p.p.
€ 9.220,- p.p.
€ 9.950,- p.p.
Intercontinentale Retourvlucht met KLM groenvinkje groenvinkje
Alle luchthaven belastingen en toeslagen groenvinkje groenvinkje
Meet & Assist bij aankomst in Dar Es Salaam groenvinkje groenvinkje
Alle Transfers over de weg en door de lucht groenvinkje groenvinkje
Reismap met reis- en routebeschrijving groenvinkje groenvinkje
Begeleiding door professionele en ervaren Gidsen groenvinkje groenvinkje
Nationale Park Entrée gelden
Nationale Park Camping & Concessie afdracht
groenvinkje groenvinkje
Tijdelijk lidmaatschap
Amref Flying Doctor
Medische evacuatiedienst
groenvinkje groenvinkje
1 overnachting,
Dar Es Salaam
Southern Sun Hotel
(logies en ontbijt)
Hyatt Regency Hotel
(logies en ontbijt)
3 overnachtingen,
Ruaha Nationaal Park
Jongomero Safari Camp
(logies, alle maaltijden, drinks & safari-activiteiten)
Mwagusi Safari Camp
(logies, alle maaltijden, drinks & safari-activiteiten)
4 overnachtingen,
Selous Nationaal Park
Siwandu Safari Camp
(logies, alle maaltijden, drinks & safari-activiteiten)
(3 overnachtingen)
Sand River Selous
(logies, alle maaltijden, drinks & safari-activiteiten)
3 overnachtingen,
Swahili Coast
Ras Kutani
(logies, alle maaltijden, drinks & georganiseerde activiteiten)
(4 overnachtingen)
Ras Kutani
(logies, alle maaltijden, drinks & georganiseerde activiteiten)

Genoemde prijzen zijn indicatief, per persoon en afhankelijk van beschikbaarheid op het tijdstip van boeken.

REIS IN BEELD

Gele lijn 3
null

null

null

null

null

null

null

null

ONZE SERVICE

Gele lijn1.1
null

UBUNTU

Of het nu midden in de wildernis is of in het hart van de stad. Gastvrijheid vóel je en maakt het verschil tussen een goede en een onvergetelijke reis. Afrikanen zijn meesters in Ubuntu: de pure en ongeremde gastvrijheid. En wat je geeft krijg je terug. Wanneer jij gastvrij bent, zul je nog meer plezier en ubuntu ervaren.

null

ZEKERHEDEN

Bij jouw vakantie hoort een onbezorgd gevoel. Daarom is African Luxury aangesloten bij verschillende brancheorganisaties en maken wij er werk van om onze partners ter plaatse en de accommodaties op onze website regelmatig zelf te bezoeken. Zo kun jij met een goed gevoel vertrekken én thuiskomen.

null

GEMAK ONDERWEG

Je reisbescheiden altijd bij de hand in je persoonlijke travel app. Hierin kun je ook onze reistips bekijken en je ervaringen delen. Voor het maken van reserveringen of het regelen van andere praktische zaken onderweg is altijd een lokale vertegen-woordiger bereikbaar.

OFFERTE AANVRAGEN

Gele lijn 4
Contactgegevens

Reisgegevens

Jouw interesses

StadCultuurWandelen & hikenWijnen
NatuurAvontuurSafariWalvissen & dolfijnen
GolfStrandDuiken

Wensen, vragen of opmerkingen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief en ga akkoord met de voorwaarden