Image courtesy: &Beyond

Rondreis langs de wildparken van Tanzania

Een luxe en maar liefst zestien dagen durende safari naar de bekende en de minder bekende, maar niet minder fraaie, wildparken van Tanzania. Ontmoet persoonlijk de Masaï en aanschouw de “Grote Trek” in de Serengeti. Bezoek het stoere Katavi National Park, bekend om de overvloed aan wildlife, en de onaangeroerde Mahale Mountains langs het Tanganyika meer. Leefomgeving van de laatste nog ècht in het wild levende chimpansees.

Logo African Luxury

DE REIS IN 'N NOTENDOP

Rondreis langs Tanzania’s mooiste & beste wildparken

Aantal dagen:
16 dagen uit & thuis

Prijs vanaf:
€ 14.235,- p.p. (Inclusief: Vluchten | Meet & Assist op luchthaven | Alle transfers | Accommodaties | Alle gidsen, safari-activiteiten & Safari Goodie Bag)

Highlights:
Ngorongoro Krater | Serengeti NP | Volop Wildlife | Katavi NP | Ongerepte Wildernis | Mahale Mountains | Chimpansees | Tanganyika Meer

ALLES OVER DEZE REIS

Gele lijn1.1
WAT MAAKT DEZE REIS ZO BIJZONDER?

De Ngorongoro krater is een natuurspektakel van jewelste en een paradijs voor natuurliefhebbers. Als je vanaf de rand uitkijkt over dit natuurlijke amfitheather raak je als vanzelf betoverd door de wonderlijke schoonheid van de vlakke en vruchtbare kraterbodem en het Magadi meer. De krater is in feite een ingestorte vulkaan. Dit verschijnsel wordt door geologen ‘Caldera’ genoemd, met kraterwanden die op sommige plaatsen een hoogte van ruim 600 meter bereiken. Het wemelt er van de wilde dieren. Vandaar dat de Ngorongoro Krater het ‘Eden van Afrika’ wordt genoemd.

De Serengeti bestaat uit  bijna 15.000 vierkante kilometer beschermd natuurgebied en is Tanzania’s meest bekende Nationale Wildpark. In de taal van de Masaï, de oorspronkelijke kleurrijke bewoners van dit gebied betekent Serengeti, ‘eindeloze vlaktes’. Het grootste deel van de Serengeti bestaat uit open Savannah met acacia bomen en kopjes. Na afloop van de regenperiode vindt hier één van de grootste natuurspektakels ter wereld plaats. Meer dan een miljoen zebra’s, wildebeesten en gazellen trekken, gedreven door een oeroud instinct, over de vlakte op zoek naar verse weidegronden. Eerst van zuid naar noord en later nog eens in omgekeerde richting met in hun kielzog de leeuwen en andere roofdieren.

Reizigers die Katavi National park bezoeken ervaren hoe Oost-Afrika er een eeuw gelegen moet hebben uitgezien. Dit is nog echt ongerept Afrikaans landschap. Katavi is het op drie na grootste wildpark van Tanzania en ligt in de Rift Vallei nabij het Rukwa meer. Het landschap wordt gedomineerd door eindeloze rijen met de Brachystegia-boom waartussen, op hun gemak, topis-, sabel- en roan- antilopen grazen. In het regenseizoen ontstaan poelen en plassen die verkoeling bieden aan vele soorten vogels, nijlpaarden en krokodillen. Vooral in het droge seizoen, als water spaarzaam is, is er veel te bekijken bij de schaarse poelen en waterplaatsen: dit gebied heeft een overvloed aan olifanten, buffels, giraffen, zebra’s en impala’s maar vooral de hyena’s en leeuwen zijn talrijk en laten zich regelmatig spotten. Ook de nijlpaarden, die zich in grote getale in de poelen nestelen en daar –tegen het einde van de droge periode- met verve hun territorium verdedigen, zijn een bijzonder spektakel.

Het Mahale Mountains National park is vooral bekend vanwege het feit dat hier nog de laatste in het wild levende chimpansees verblijven. Het park beslaat een gebied van 1.613 km2 en het ligt ongeveer 128 kilometer ten zuiden van de stad Kigona aan de oostkant van het Tanganyika-meer. Dit is ook van origine het leefgebied van de Watongwe en Waholoholo stammen. Al vanaf 1961 worden de chimpansees hier geobserveerd, in eerste instantie door Japanse wetenschappers. In 1965 werd hier het eerste opvangkamp “Kansyana” opgericht. Het gebied is ruig en heuvelachtig en wordt gedomineerd door het Mahale gebergte dat zich van het noordwesten tot het zuidoosten uitstrekt.

WAT MAG JE VERWACHTEN?

 

Dag 1 – 2 Arusha  
Dag 2 – 4 Ngorongoro Krater  
Dag 4 – 6 Serengeti Nationaal Park  
Dag 6 – 8 Lamai Serengeti  
Dag 8 – 11 Katavi Nationaal Park  
Dag 11 – 15 Mahale Mountains, Lake Tanganyika  
Dag 15 – 16 Amsterdam  

 

Dag 1 – 2 Arusha
Na aankomst word je door onze lokale vertegenwoordiger verwelkomd en naar Lake Duluti Lodge gebracht. Deze lodge is landelijk gelegen op een nog in bedrijf zijnde koffieplantage. Lake Duluti Lodge ligt op circa 45 minuten rijden tussen de luchthaven en de stad Arusha en is dè ideale accommodatie als startplaats van uw reis.

Dag 2 – 4 Ngorongoro Crater
Na het ontbijt en tegen het einde van de ochtend vlieg je in minder dan een uur naar de Manyara airstrip. Vanaf hier reis je verder met een gids naar het nieuwe Entamanu Camp, dat op de noordwest-rand ligt van de krater, in het Ngorongoro Conservation gebied en op grote afstand van de drukte bij de hoofdingang. Je verblijft twee nachten in dit fantastische kamp dat een vrij en ononderbroken uitzicht heeft over de krater.

De volgende dag ga je de krater van dichtbij bekijken. De krater, 18 kilometer in doorsnee, is het thuis voor veel van Oost-Afrika’s wildlife. Je hebt zelfs kans om de zeer zeldzame zwarte neushoorn te zien. Liefhebbers van vogels moeten vooral aandacht schenken aan de flamingo’s en andere bijzondere vogelsoorten die hier talrijk zijn. Onderweg geniet je van een picknick lunch op een bijzondere plek. Je zult ook beslist Masai herders met hun kudden zien. De Masai laten hun vee sinds mensenheugenis grazen op de vruchtbare graslanden van de krater. Aan het einde van de dag keer je terug naar de lodge voor borrels, diner en spannende verhalen bij het kampvuur.

Dag 4 – 6 Serengeti Safari Camp
Rondreizen in Tanzania houdt in dat je dikwijls grote afstanden moet overbruggen. De snelste en meest comfortabele manier om dat te doen is vliegen. Je stapt aan boord van een klein lichtgewicht toestel en vliegt naar een landingsplek in het Serengeti National Park. De komende dagen verblijf je in het mobiele Serengeti Safari Camp. Dit kamp wordt per seizoen strategisch verplaatst. Hierdoor ben je zo dicht mogelijk bij de grote migratie van de wildebeesten.

Onder begeleiding van een gids vertrek je bij het eerste licht voor de gamedrives en keert pas weer terug aan het einde van de dag. Je verblijft in een ruime canvas tent, die comfortabel is ingericht en ook op culinair gebied zul je hier niets tekort komen.

Dag 6 – 8 Lamai Serengeti
Lamai Serengeti is het flagship camp van Nomad Tanzania en is gebouwd op een kopje met de bedoeling om een zo mooi mogelijk uitzicht op dit deel van de Serengeti te hebben. Een kopje is een soort rostachtige uitstulping in het landschap. Lamai ligt in een rustig en afgelegen gebied in het noorden van de Serengeti tussen de iconische Kogakuria Kopjes bij de Mara rivier en de Lamai Wedge. Vanaf juli tot en met oktober ligt het kamp precies waar de Wildebeesten langskomen gedurende de bekende Grote Trek en vlakbij de Mara rivier waar spectaculaire “rivercrossings” plaats vinden.

Dag 8 – 11 Katavi National Park
Na het ontbijt vertrek je naar het Katavi National Park. Dit is nog echt ongerept Afrikaanse Wildernis. De komende drie dagen logeer je in het Chada Katavi Tented camp dat is geplaatst aan de rand van de Katavi floodplains en ligt verscholen in de schaduw van de Acacia’s en onder enorme Tamarindes. Je verblijft in canvas tenten, omgeven door wildernis. Na alle enerverende evenementen van de dag is het heerlijk ontspannen op je eigen veranda, genietend van een koel glas wijn. Dit is echt een locatie voor de verwende reiziger die meent dat hij alles wat Tanzania te bieden heeft al gezien heeft.

Dag 11 – 15 Mahale Mountains National Park
In de ochtend vlieg je van Katavi naar het Mahale Mountains National Park voor een verblijf van 4 dagen, op een rustig strand aan de oostelijke oevers van Lake Tanganyika. Hier aan de voet van de Mahale Mountains ligt het intieme Greystoke kamp dat rechtstreeks uit een tekenfilm lijkt te zijn gekopieerd. Je logeert in rustieke en geheel open banda’s met een houten interieur. Alle banda’s staan op het strand en liggen beschut onder een rij palmbomen. Vanaf de veranda heb je een prachtig uitzicht over het meer. De hoofdattractie op wildlife gebied zijn de chimpansees; in de dicht begroeide bergen leven ongeveer 1.000 exemplaren. Maar een wandeling door het bos biedt nog veel meer, zoals: 8 andere apensoorten, vogels, vlinders , echte Tarzan-lianen en adembenemende watervallen. Het meer biedt de mogelijkheid om te vissen maar ook een kanotochtje langs de rand van het meer is zeer de moeite waard. In de avond kun je kiezen voor een romantisch diner op het strand of samen met de andere gasten in het restaurant. Op een uitstekende rots ligt de bar waar je onder het genot van een glas ijskoude gin-tonic en een bord kakelverse sushi een prachtig uitzicht hebt over het majestueuze Tanganyikameer.

Dag 15 – 16 Amsterdam
Vroeg in de middag keer je terug terug naar de bewoonde wereld en is het tijd om afscheid te nemen van een fantastisch verblijf in Tanzania. De gidsen die de afgelopen vier dagen vrienden zijn geworden brengen je per boot naar de airstrip. Je vliegt over het meer naar Kigoma voor een korte tankstop en aansluitend naar Arusha Kilimanjaro Airport voor je vlucht terug naar Amsterdam. Om alle indrukken van deze reis te verwerken kun je er ook voor kiezen om de reis te verlengen en nog een paar dagen te ontspannen op de hagelwitte stranden van Zanzibar, Pemba of Vamizi in Mozambique.

 

WAT ZIJN DE KOSTEN?

 

Luxury editie (2 pers.)
Laagseizoen vanaf
Hoogseizoen vanaf
€ 14.235,- p.p.
€ 18.450,- p.p.
Intercontinentale Retourvlucht met KLM groenvinkje
Alle luchthaven belastingen en toeslagen groenvinkje
Meet & Assist bij aankomst in Arusha groenvinkje
Alle Transfers groenvinkje
Reismap met reis- en routebeschrijving groenvinkje
Begeleiding door professionele en ervaren Gidsen groenvinkje
Nationale Park Entrée gelden
Nationale Park Camping & Concessie afdracht
groenvinkje
Tijdelijk lidmaatschap Amref Flying Doctor Medische evacuatiedienst groenvinkje
1 overnachting,
Arusha
Lake Duluti Lodge
(logies, diner en ontbijt)
2 overnachtingen,
Ngorongoro Krater
Entamanu Camp
(logies en ontbijt)
2 overnachtingen,
Serengeti Nationaal Park
Serengeti Safari Camp
(logies, alle maaltijden, drinks & safari-activiteiten)
2 overnachtingen,
Serengeti Nationaal Park
Lamai Serengeti Camp
(logies, alle maaltijden, drinks & safari-activiteiten)
3 overnachtingen,
Katavi Nationaal Park
Chada Katavi Tented Camp
(logies, alle maaltijden, drinks & safari-activiteiten)
4 overnachtingen,
Mahale Mountains
Greystoke Mahale Camp
(logies, alle maaltijden, drinks & safari-activiteiten)

Genoemde prijzen zijn indicatief, per persoon en afhankelijk van beschikbaarheid op het tijdstip van boeken.

REIS IN BEELD

Gele lijn 3
null

null

null

null

null

ONZE SERVICE

Gele lijn1.1
null

UBUNTU

Of het nu midden in de wildernis is of in het hart van de stad. Gastvrijheid vóel je en maakt het verschil tussen een goede en een onvergetelijke reis. Afrikanen zijn meesters in Ubuntu: de pure en ongeremde gastvrijheid. En wat je geeft krijg je terug. Wanneer jij gastvrij bent, zul je nog meer plezier en ubuntu ervaren.

null

ZEKERHEDEN

Bij jouw vakantie hoort een onbezorgd gevoel. Daarom is African Luxury aangesloten bij verschillende brancheorganisaties en maken wij er werk van om onze partners ter plaatse en de accommodaties op onze website regelmatig zelf te bezoeken. Zo kun jij met een goed gevoel vertrekken én thuiskomen.

null

GEMAK ONDERWEG

Je reisbescheiden altijd bij de hand in je persoonlijke travel app. Hierin kun je ook onze reistips bekijken en je ervaringen delen. Voor het maken van reserveringen of het regelen van andere praktische zaken onderweg is altijd een lokale vertegen-woordiger bereikbaar.

OFFERTE AANVRAGEN

Gele lijn 4

  Afrika is leven! Dat voel je. Het is een soort thuiskomen horen we wel eens. Nergens ter wereld is dat zo sterk als hier. Er is elke dag wel iets om je over te verwonderen.

  Wij nemen je graag mee naar al die plekken. Een op jouw individuele wensen toegesneden reisvoorstel aanvragen begint hier. Om je optimaal van dienst te kunnen zijn vragen we je alvast om het onderstaande vragenlijstje in te vullen. Daarna nemen we spoedig contact met je op.

  Doe je liever alles zelf maar kom je er niet uit of weet je het niet zeker? Kom dan langs bij ons op kantoor, dan kijken we er samen naar.

  Contactgegevens

  Reisgegevens

  ik ben/wij zijn flexibel (voer aantal dagen in)
  weet ik nog niet (voer aantal dagen in)

  Verwachte reissom per persoon (inclusief vliegtickets)

  € 3.000 - € 4.500
  € 4.500 - € 6.000
  € 6.000 - € 7.500

  Bestemmingen

  BotswanaKeniaMarokkoMadagaskarMozambiqueNamibiëRwanda
  TanzaniaWest-AfrikaZambiaZanzibarZimbabweZuid-AfrikaCombinatie van 2 of meer landen

  Wensen, vragen of opmerkingen

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief en ga akkoord met de voorwaarden