Image courtesy: Kwandwe Private Reserve

Rauw, afgelegen & wild

Deze veertien-daagse rondreis brengt je naar Katavi, een verborgen juweel in het westen van Tanzania. Een bestemming waar je met recht over kunt opscheppen. Van Katavi trek je verder naar Ruaha. Een minder bekend maar zeer mooi gebied in het hart van Tanzania, waar de zeldzame Grote Kudu leeft. Van Ruaha gaat het vervolgens naar het Nyerere Nationaal Park (onderdeel van Selous Game Reserve), het grootste nationale park van Tanzania dat meer naar het zuidoosten is gelegen. Selous staat sinds 1982 op de Unesco lijst van Werelderfgoederen vanwege haar grote diversiteit aan flora en fauna.

Logo African Luxury

DE REIS IN 'N NOTENDOP

Rauw, afgelegen & wild

Aantal dagen:
14 dagen uit & thuis

Prijs vanaf:
€ 11.300,- p.p. (Inclusief: Vluchten | Meet & Assist op luchthaven | Alle transfers | Accommodaties | Alle gidsen, safari-activiteiten & Safari Goodie Bag | Tijdelijk lidmaatschap Amref Flying Doctors Service)

Highlights:
avontuurlijk | expeditie-stijl safari | kleinschalige tented-camps | actief | wildkamperen | off the beaten track & meer

ALLES OVER DEZE REIS

Gele lijn1.1
WAT MAAKT DEZE REIS ZO BIJZONDER?

In Katavi voel je je een echte ontdekkingsreiziger; het park wordt door zeer weinig toeristen bezocht (slechts 650 per jaar). En dat is beslist niet omdat het niet prachtig is of dat er een gebrek aan wild is. Integendeel, wellicht komt het omdat toeristen gegeven de tijd en de afgelegen locatie liever voor andere parken kiezen. Je kunt het park alleen maar met een vliegtuigje bereiken. En dat is verd…eh…héél erg jammer. Het stikt hier namelijk van de olifanten, buffels, zebra’s en giraffen en in het park leven ook een paar gezonde groepen leeuwen. Het heeft prachtige, afwisselende soorten landschappen en dat maakt een safari in Katavi tot een feestje. Omdat de dieren weinig in aanraking komen met mensen lijken ze ook minder schuw dan in andere parken.  Katavi is één van de best bewaarde geheimen van Tanzania, gelooft u ons maar, we zijn er geweest…and simply loved it.

Ruaha National Park is het op 2 na grootste nationale park van Tanzania en dankt haar naam aan de Great Ruaha River, dat zowel in de droge als in de natte seizoenen leven brengt aan alles wat groeit en bloeit. In het park leven een verrassend groot aantal olifanten, zo’n 10.000. Vroeger had men ook neushoorns, maar door toedoen van stropers moet gevreesd worden dat ze uitgeroeid zijn. Het park is een waar paradijs voor vogelliefhebbers. Meer dan 400 verschillende soorten, waaronder diverse neushoornvogels, ijsvogels en honingzuigers. Verder is dit het enige park waar de zeldzame Grote Kudu voorkomt en de Sabelantilope, de een met fraai gekrulde, de andere met gekromde horens. Erg fotogeniek.

Een enkel bezoek aan het Nyerere Nationaal Park, vernoemd naar voormalig president van Tanzania Julius Nyerere, is eigenlijk niet genoeg. Het hele park is namelijk véél groter dan bijvoorbeeld Nederland. De gevarieerde landschappen waar verschillende dieren het prettig vinden om te verblijven verdient ook meer dan één bezoek. Maar ook wij zijn realisten en als je er maar één keer in je leven komt is de ervaring niet minder adembenemend. Je bezoekt het gebied waar de Rufiji rivier een bijna haakse bocht naar het zuiden maakt. De aanwezigheid van water maakt dit gebied tegelijk aangenaam en zorgt, met name in droge tijden, voor genoeg wild om van te genieten.

WAT MAG JE VERWACHTEN?
Dag 1 – 2 Arusha
Dag 2 – 5 Katavi
Dag 5 – 10 Ruaha National Park
Dag 10 – 13 Nyerere Nationaal Park
Dag 13 – 14 Nyerere – Amsterdam

Dag 1 – 2 Amsterdam – Arusha
Na aankomst met KLM op Kilimanjaro Airport, circa een uur rijden van Arusha, word je door onze lokale vertegenwoordiger verwelkomd en naar je hotel gebracht. Je logeert in het Rivertrees Country Inn. Er is genoeg tijd om je op te frissen, bij te komen van de reis, een klein hapje te eten en je alvast te verheugen op wat komen gaat.

Dag 2 – 5 Katavi National Park – Chada Katavi Camp
Vroeg in de morgen word je naar Arusha Airport gebracht. Na de gebruikelijke administratie ga je aan boord van een klein toestel en vlieg je naar Katavi. Eenmaal aangekomen rijd je samen met de gids naar het Chada kamp. Ondertussen kun je al genieten van het uitzicht en uiteraard wordt er gestopt als je iets interessants ziet. De komende 3 nachten ben je te gast in het Chada Katavi Camp en maak je safari’s in het park. Het kamp heeft maar 6 tenten die niet overdreven luxe, maar comfortabel zijn ingericht. Elke tent heeft een houten veranda met uitzicht over de vlakte en tijdens siëstas is het alleszins de moeite waard om hier even te gaan zitten; vaak komt er een familie nieuwsgierige giraffen langs of een haastige kudde Topi’s. Soms wordt je opgeschrikt door een Vervet-aap die even komt checken of er nog water in je bucket-shower zit.  ’s Avonds een apéritief bij het kampvuur met aansluitend een perfect diner in de mess-tent. Niet zelden komt een aantal dieren nieuwsgierig kijken naar wie er deze week gearriveerd zijn.

Twee keer per dag ga je op safari. Zodra het droge seizoen aanbreekt wordt water in rap tempo een schaars goed. al het wild concentreert zich rondom het netwerk van riviertjes en stroompjes die de overloopvlaktes:  Chada, Ngolema, Katlsunga en Katavi onderling verbinden. Je hoeft dus niet ver te rijden om veel wild te zien. In dit gebied zie je altijd leeuwen en de kans dat je hier één of meerdere luipaarden ziet is groot. De 2e of 3e nacht kun je doorbrengen in het ‘fly-camp’. Je overnacht dan in een muskietentent aan de rand van een eindeloos lijkende vlakte. Liggend op je matras en in de wetenschap dat er goed op je gepast wordt, kijk je naar de miljarden sterren en luister je naar de nachtelijke bush-geluiden, die zo anders zijn dan overdag. Een geweldige ervaring die je nooit meer zult vergeten.

Dag 5 – 10 Ruaha National Park – Kichaka expeditions
Deze dag vertrek je weer per vliegtuig in zuidoostelijke richting naar het Ruaha National Park, waar je op de airstrip wordt begroet door de gidsen van het Kichaka expeditions.

Kichaka expedities onderneemt jeep- en voetsafari-trektochten door het Ruaha Nationaal Park waarbij moet worden gezegd dat de nadruk ligt op het voet- of wandelsafari gedeelte. Zoals je dat vroeger deed als je op een safari meeging.

Moli en Noelle die Kichaka in 2007 samen zijn begonnen werken volgens een eenvoudig en aanstekelijk principe. Ze zijn namelijk zelf helemaal idolaat van hetgeen ze doen en ontvangen nooit meer dan 6 gelijkgezinde gasten tegelijk.

Het Kichaka wildmenu biedt drie verschillende keuzes. Namelijk een verblijf van 3, 5 of 7 dagen. Om de wildernis een klein beetje te leren doorgronden en om te wennen aan het het ritme van een leven in de bush bevelen wij dus een verblijf van 5 dagen aan. De gidsen die je begeleiden zijn met zorg geselecteerd en staan bekend als de allerbesten. Elke dag trek je erop uit. Eerst vanuit het safari-chique Frontiers kamp en daarna vanuit het ‘Fly-Camp’. Iets dat wij wildkamperen zouden noemen en believe-you-me, het is het aller vetste wat we ooit zelf hebben gedaan. Je moet wel een beetje stevig in je wandelschoenen staan want het is niet niks om ’s morgens wakker te worden, liggend in een klein tentje aan de oevers van de Ruaha rivier met een kudde olifanten recht voor je neus. Schat, jij een kopje koffie?

Ruaha is enorm afgelegen en nog nauwelijks ontdekt. Onbekend maakt onbemind luidt het gezegde maar wij weten beter. Ruaha National Park is een absolute parel. Alles wat een safari door de Serengeti zo mooi en boeiend maakt is hier ook te vinden met uitzondering dan van alle andere bezoekers. Dat je er uitsluitend met een klein vliegtuigje kunt komen, tenzij je zes weken vakantie hebt, scheelt natuurlijk ook.

Behalve weinig bezoekers zijn er wel heel veel olifanten, meer dan voldoende leeuwen, de zeldzame Grote Kudu en de súperelegante Sabel antilope. Samen met een gids en een bewaker van het park maak je iedere dag een wandelsafari; hetgeen de ervaring nog intenser maakt. En ’s avonds na het diner, de interessante gesprekken en voordat je in slaap valt, bedenk je dat je een bofkont bent. Mooi zo!

Dag 10 – 13 Nyerere Nationaal Park – Sand Rivers Selous
Ten oosten van Ruaha ligt het Nyerere Nationaal Park (onderdeel van Selous Game Reserve), waar je na het ontbijt per vliegtuig naar toe gaat. Je wordt verwelkomd op de airstrip en naar de Sand River Selous lodge gebracht, waar je de komende 3 nachten verblijft. Sand River Selous heeft 5 kamers en 3 zogenaamde bush-suites, bestaande uit een slaapgedeelte, een badkamer en een zeer ruime veranda met uitzicht op de rivier. De suites hebben ook nog een privé plungepool. Het is even over met emmer douches en de bushtoiletten, alhoewel je toch ook nog optioneel één nacht in een fly-camp kunt slapen. In de lodge is een zwembad, een gezellige bar en je kunt kiezen waar je wilt eten; met z’n allen aan de manager’s tafel, in een romantisch hoekje voor 2 in de mess of aan de rand van het zwembad. Het ontbijt of de lunch wordt soms aan de oever van de rivier geserveerd en een koppie koffie drinken doe je bijna altijd onderweg. Dit is safari op z’n relaxt…Vanuit het kamp maak je safari’s te voet, per boot of in een jeep. Dat ligt aan de omstandigheden en je persoonlijke voorkeur.  Je zult hier veel pelikanen zien en grote kudden olifanten, kroonarenden op zoek naar hun ontbijt en ‘dassies’ die elkaar luidkeels het nieuws van de dag vertellen. Doe ’s gek; vraag om een hengel en probeer ‘the catch of the day’ te vangen vanaf je eigen veranda. Succes!

Dag 13 – 14 Amsterdam
Op tijd voor je vlucht wordt je van Nyerere naar Dar-es-Salaam gebracht, waar je aan boord gaat van je vlucht terug naar huis. De memorycard van je camera vól met spectaculaire beelden, je eigen memorycard vol met de geuren en kleuren van het prachtige, ongetemde en wilde Tanzania.

WAT ZIJN DE KOSTEN?

 

Luxury editie (2 pers.)
Laagseizoen vanaf
Hoogseizoen vanaf
€ 11.300,- p.p.
€ 13.450,- p.p.
Intercontinentale Retourvlucht met KLM groenvinkje
Alle luchthaven belastingen en toeslagen groenvinkje
Deelname African Luxury
CO2 reductie plan
groenvinkje
Meet & Assist bij aankomst in Kilimanjaro groenvinkje
Alle Transfers groenvinkje
Bij aankomst: reismap met Engelstalige reisbeschrijving en duurzame veldfles. groenvinkje
Begeleiding door professionele en ervaren Gidsen groenvinkje
Nationale Park Entrée gelden, Camping
& Concessie afdracht
groenvinkje
Tijdelijk lidmaatschap Amref Flying Doctor Medische evacuatiedienst groenvinkje
1 overnachting,
Arusha, Tanzania
Rivertrees Country House
(logies en ontbijt)
3 overnachtingen,
Katavi Nationaal Park
Chada Katavi
(o.b.v. fully inclusive, safari-activiteiten en meer)
5 overnachtingen,
Ruaha Nationaal Park
Kigelia Tented Camp
(5 night trail o.b.v. fully inclusive, safari-activiteiten en meer)
3 overnachtingen,
Nyerere Nationaal Park
Sand River Selous
(o.b.v. fully inclusive, safari-activiteiten en meer)

Merk op: fully inclusive betekent dat beperkte kleding was service, alle maaltijden en een huisselectie alcoholische en non-alcoholische dranken steeds zijn inbegrepen.

Genoemde prijzen zijn indicatief, per persoon en afhankelijk van beschikbaarheid op het tijdstip van boeken.

REIS IN BEELD

Gele lijn 3
null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

ONZE SERVICE

Gele lijn1.1
null

UBUNTU

Of het nu midden in de wildernis is of in het hart van de stad. Gastvrijheid vóel je en maakt het verschil tussen een goede en een onvergetelijke reis. Afrikanen zijn meesters in Ubuntu: de pure en ongeremde gastvrijheid. En wat je geeft krijg je terug. Wanneer jij gastvrij bent, zul je nog meer plezier en ubuntu ervaren.

null

ZEKERHEDEN

Bij jouw vakantie hoort een onbezorgd gevoel. Daarom is African Luxury aangesloten bij verschillende brancheorganisaties en maken wij er werk van om onze partners ter plaatse en de accommodaties op onze website regelmatig zelf te bezoeken. Zo kun jij met een goed gevoel vertrekken én thuiskomen.

null

GEMAK ONDERWEG

Je reisbescheiden altijd bij de hand in je persoonlijke travel app. Hierin kun je ook onze reistips bekijken en je ervaringen delen. Voor het maken van reserveringen of het regelen van andere praktische zaken onderweg is altijd een lokale vertegen-woordiger bereikbaar.

OFFERTE AANVRAGEN

Gele lijn 4

  Afrika is leven! Dat voel je. Het is een soort thuiskomen horen we wel eens. Nergens ter wereld is dat zo sterk als hier. Er is elke dag wel iets om je over te verwonderen.

  Wij nemen je graag mee naar al die plekken. Een op jouw individuele wensen toegesneden reisvoorstel aanvragen begint hier. Om je optimaal van dienst te kunnen zijn vragen we je alvast om het onderstaande vragenlijstje in te vullen. Daarna nemen we spoedig contact met je op.

  Doe je liever alles zelf maar kom je er niet uit of weet je het niet zeker? Kom dan langs bij ons op kantoor, dan kijken we er samen naar.

  Contactgegevens

  Reisgegevens

  ik ben/wij zijn flexibel (voer aantal dagen in)
  weet ik nog niet (voer aantal dagen in)

  Verwachte reissom per persoon (inclusief vliegtickets)

  € 3.000 - € 4.500
  € 4.500 - € 6.000
  € 6.000 - € 7.500

  Bestemmingen

  BotswanaKeniaMarokkoMadagaskarMozambiqueNamibiëRwanda
  TanzaniaWest-AfrikaZambiaZanzibarZimbabweZuid-AfrikaCombinatie van 2 of meer landen

  Wensen, vragen of opmerkingen

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief en ga akkoord met de voorwaarden