In The Know: Tanzania

Direct naar:       |    Bestemming Tanzania    |    Voorbeeldreizen Tanzania

LEUK OM TE WETEN

Gele lijn1.1

HET LAND & HET VERHAAL

Gele lijn1.1

Tanzania is zó enorm groot en het wild en de landschappen zo divers dat je het eigenlijk meer dan eens zou moeten bezoeken.

In het noorden bevinden zich de meest bekende gebieden van Tanzania; het Serengeti Nationaal Park, schouwtoneel van de Grote Trek, het Tarangire Nationaal Park waar vooral in het zuidelijk deel minder toeristen komen, Manyara Nationaal Park en de Ngorongoro krater waar veel wild voorkomt op de grazige weiden van een geïmplodeerde vulkaan.

In het zuiden van Tanzania liggen het Selous Game Reserve, Tanzania’s grootste , Wildreservaat, en Ruaha Nationaal Park waar je veel Olifanten en Baobab bomen ziet. Het landschap en klimaat in het zuiden van Tanzania is wezenlijk anders dan in de andere gebieden. Het wordt gedomineerd door rivieren, bossen en struiken.

In het westen ligt het Tanganyika meer, bijna even groot als Nederland en gevuld met kristalhelder water en rijk aan vis. Aan de oevers van dit meer grenst het Mahale Nationaal Park. Een bergachtig, met inheems oerwoud begroeid, gebied waar één van de grootste en tevens zeldzame concentraties nog in het wild levende chimpansees voorkomen.

Op een uur vliegen van Mahale ligt het Katavi Nationaal Park. Dit park is onder het grote publiek minder bekend, maar een uitstekende keus voor wie heel veel wild en weinig andere mensen wil tegenkomen.

GOED OM TE WETEN

Gele lijn 4

WANNEER

Gele lijn 4

Tanzania ligt ten zuiden van de evenaar. Omdat het land zo groot en uitgetrekt is kan het klimaat per landstreek enorm verschillen. Echter het lange regenseizoen duurt van maart tot en met half mei en is voor vrijwel het hele land hetzelfde. Tijdens het regenseizoen komen tropische stortbuien in de middag regelmatig voor. Naarmate je dichter bij de kust komt zijn de buien heviger en meer voorspelbaar. Tijdens het lange regenseizoen zijn veel de wegen soms moeilijk begaanbaar en worden veel lodges en safari-kampen tijdelijk gesloten.

Het droge- en tevens hoogseizoen duurt van juni tot en met oktober. Regenval is tijdens deze periode zelfs op de eilanden voor de kust een zeldzaamheid. Temperaturen verschillen enorm al naar gelang de locatie en de hoogte waarop je verblijft, maar zijn doorgaans aangenaam. In de regel is het in het hele land prettig, droog en zonnig weer.

Tanzania kent van november tot december ook een kort regenseizoen. Tijdens deze periode kunnen lichte buien voorkomen die niet lang duren en vooral plaatselijk zijn. Januari en februari vallen in het korte droge seizoen. Kenmerkend voor deze periode is de geboortegolf in het zuiden van de Serengeti.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief en ga akkoord met de voorwaarden