Image courtesy: Skeleton Coast Safaris

Spectaculaire 4 x 4 Self Drive

Zelf rijden door de wildernis! Onderneem een unieke self drive safari door met een 4 x 4 huurauto de uitgestrekte open vlakten van Namibië te doorkruisen en onderweg te genieten van  adembenemende vergezichten. Kenmerkend voor Namibië zijn de grote tegenstellingen: woestijn, oceaan, bergen en duinen. De ongerepte schoonheid van dit onmetelijke land ontroert en boezemt tegelijkertijd ontzag in.

Logo African Luxury

DE REIS IN 'N NOTENDOP

Spectaculaire 4 x 4 Self Drive

Aantal dagen:
16 dagen uit & thuis

Prijs vanaf:
€ 4.715,- p.p. (Inclusief: Vluchten | Meet & Assist op luchthaven | Alle transfers | Toyota 4×4 | Accommodaties | Welkomstmap | Safari-activiteiten & meer)

Highlights:
Sossusvlei | Deadvlei | Wandelen of Hiken | Zeevogels & Dolfijnen | Twyfelfontein | Ongerepte natuur | Fascinerende landschapstaferelen | Woestijn aangepast wildleven | Etosha NP | Africat natuurpark & opvangcentrum

ALLES OVER DEZE REIS

Gele lijn1.1
WAT MAAKT DEZE REIS ZO BIJZONDER?

De Spectaculaire Self Drive tour behoort tot de meest geliefde rondreizen van Namibië en kan ondanks de enorme afstanden met de auto prima zelf worden gereden. Lang niet alle wegen in Namibië zijn geasfalteerd. Een stevige en robuuste auto is daarom wel zo handig.

De Namibrand woestijn of kortweg Namib wordt gezien als de oudste woestijn ter wereld. De ca. 100 kilometer brede zandwoestijn strekt zich uit van noord naar zuid langs de Atlantische kust van Namibië over een lengte van ca. 400 kilometer, van Walvisbaai in het noorden tot Lüderitz in het zuiden. De Namib-woestijn is onderdeel van het Namibrand-Naukluft National Park dat het grootste natuurpark van Afrika is. In het midden van de woestijn bevindt zich Sossusvlei, een schilderachtige vallei waar heel soms water staat. Samen met het naastgelegen Dodevlei is Sossusvlei een van de grote toeristische trekpleisters van het land.

In het koele Swakopmund, gelegen aan de Atlantische oceaan kun je vanaf Walvis Bay een boottocht maken en met wat geluk kan je de pelikanen, dolfijnen en zeeleeuwen tegenkomen. Een typische dag op het water wordt afgesloten met verse oesters en een glas mousserende wijn.

Circa vijf uur rijden ten noorden van Swakopmund ligt een gebied waar van oudsher de Damara wonen, een stam waarvan men vermoedt dat ze oorspronkelijk uit Zambia of Zimbabwe kwamen. Tijdens het apartheidsregime verplichtte de regering dit volk in dit gebied te gaan wonen. Hoewel dit gebied anders doet vermoeden, blijken de Damara goed in staat om hier in hun leven te voorzien, voornamelijk door veeteelt. Ook dieren hebben zich hier in de loop der eeuwen aangepast aan de barre omstandigheden. Dit is het enige gebied ter wereld waar de woestijnolifant voorkomt.

Tussen rode bergtoppen en verspreid over een groot heuvelachtig gebied is Afrika’s grootste en –mischien wel – meest interessante collectie rotstekeningen te bekijken. In Twyfelfontein zijn meer dan 2.000 tekeningen van olifanten, neushoorns, giraffen, kudu en leeuwen te zien, maar men treft hier ook abstracte afbeeldingen aan; voornamelijk circels waarvan de exacte betekenis niet bekend is. De vondst van stenen werktuigen en andere voorwerpen doet vermoeden dat hier al meer dan 7.000 jaar geleden jager-verzamelaars verbleven.

Het Nationaal Park Etosha in Namibië is een van de grootste natuurparken van zuidelijk Afrika. Al in 1907, na de oorlog tussen de Duitsers en de Herero’s, werd het park gesticht. Etosha bestaat voor een groot deel uit een enorme zoutpan, omgeven door droog bushveld. Kenmerkend voor Etosha zijn de grote hoeveelheden wild die men kan ‘spotten’, olifanten, zebra’s, leeuwen en verschillende soorten antilopen. Natuurlijke en kunstmatig aangelegde waterdrinkplaatsen helpen de wildpopulatie te overleven in de droge tijd. Oorspronkelijk werd Etosha bewoond door de San.

In Okonjima, Home of the Africat Foundation is AfriCat gevestigd. De familie Hanssen heeft zich hier toegelegd op het behouden en in stand houden van katachtigen. Hier maak je kennis met het belangrijke werk van de Africat foundation en kunt u de leeuwen, luipaarden en cheetah’s van zeer dichtbij bekijken.

WAT MAG JE VERWACHTEN?

Dag 1 – 3

Windhoek

Dag 3 – 5

Namibrand Natuur Park, Sossusvlei

Dag 5 – 7

Swakopmund

Dag 7 – 9

Damaraland

Dag 9 – 12

Etosha Nationaal Park

Dag 12 – 14

Omboroko gebergte, Okonjima

Dag 14 – 15

Windhoek

Dag 15 – 16

Amsterdam

Dag 1 – 3 Amsterdam – Windhoek
Met KLM vlieg je van Amsterdam naar Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Na het vervullen van de douaneformaliteiten brengt onze chauffeur je direct naar je eerste logeeradres, op ongeveer 45 minuten rijden van de luchthaven. Het hotel heeft heerlijk ruime kamers en een uitstekende keuken. Korte tijd later komt onze partner ter plaatse je bezoeken om je de sleutels van je huurauto te overhandigen en om je te vertellen waar je op moet letten en wat je zoal kunt verwachten. Zo begin je morgen uitgeslapen aan jouw avontuur in Namibië.

Dag 3 – 5 Sossusvlei
Vandaag staat de lange autorit naar Sossusvlei op het programma. Over de Kupferbergpas en de Spreetshoogte bergpas rij je van Windhoek naar Solitaire. Vanaf de top heb je een adembenemend uitzicht over de centraal gelegen Namibische woestijn. Solitaire is een gehucht waar je kunt tanken. Een safari door Namibië is niet compleet zonder een bezoek aan de wereldberoemde rode zandduinen van de Sossusvlei. Voel je klein naast de enorme zandduinen en onder de sterrenhemel, waar meer sterren te zien zijn dan je ooit voor mogelijk hebt gehouden. De Hiddenvlei, de Deadvlei en daarnaast de enorme duinen, waarvan Dune 45 en Big Daddy het bekendst zijn. Ook Sesriem Canyon met zijn prachtige rotsformaties en Elim Dune zijn onderdeel van dit gebied. Je staat vroeg op. Bij zonopgang zijn de duinen op zijn allermooist, het licht is zacht en schaduwen accentueren de torenhoge vormen en rondingen van de duinen. Dit gebied heeft de hoogste vrijstaande zandduinen ter wereld. Zodra je Sossusvlei, Deadvlei en de omliggende duinen hebt bewonderd kan je genieten van een picknick brunch in de schaduw van een kameel doornboom. Een prachtige optie is om jezelf te trakteren op een unieke ballonvaart boven de Sossusvlei.

Dag 5 – 7 Swakopmund
Na een paar dagen woestijn is de koelte van Swakopmund voor even meer dan welkom. Dat dit ooit de hoofdstad van een voormalige Duitse kolonie moet zijn geweest, blijkt onmiskenbaar uit de architectuur en de sobere schoonheid van de lange zandstranden. En je kunt er –nog steeds- “Kaffee mit Kuchen” bestellen. Swakopmund is erg geliefd bij sportvissers en vogelliefhebbers of je kunt een bezoek brengen aan een van de talrijke café’s, snuisterijen winkeltjes of het Swakopmund museum Op een boot cruise over de Atlantische oceaan kan je uitwaaien in het bijzijn van bijzondere dieren en onder het genot van oesters en bubbels.

Dag 7 – 9 Damaraland
Ten oosten van het Skeleton coast National Park en zuidwestelijk ten opzichte van Etosha ligt de regio, Damaraland. Temidden van dit ongelooflijk ruige landschap waan je je op een andere planeet. De olifanten, leeuwen, zwarte neushoorns, zebrakudden en giraffen die zich in dit gebied ongehinderd kunnen bewegen hebben zich in de loop van honderden jaren aangepast aan de moeilijke leefomstandigheden en zijn daardoor uniek in hun soort.

Dag 9 – 12 Etosha National Park
Het Nationale Park Etosha, het bekendste en belangrijkste wildreservaat van Namibië, wordt door veel kenners beschouwd als een van de meest bijzondere wildparken van zuidelijk Afrika. Onderweg er naartoe, stop je wellicht nog in een Himba-dorp, voor een kennismaking met dit prachtige volk en haar bijzondere gebruiken en gewoonten.

In het Etosha National Park ligt een enorme zoutpan, die na een tijd van hevige regenval tijdelijk in een enorm meer verandert. Etosha, dat “grote witte oppervlakte” betekent, huisvest een enorme diversiteit aan wildlife waaronder vier van de “Big five”. Op de 1e dag logeer je in het zuiden en op de 2e en 3e dag in het oostelijk deel van het Park. Tijdens het verblijf in Etosha kan je verschillende ‘game drive safari’s’ maken.

Dag 12 – 14 Okonjima
De familie Hanssen heeft zich hier toegelegd op de opvang en het in stand houden van katachtigen. Het dankbare werk van de Africat foundation alsmede de leeuwen, luipaarden en cheetah’s kunt u hier van dichtbij bekijken.

Dag 14 – 15 Windhoek
Vandaag reis je terug naar Windhoek, eventueel met een stop in Okahandja, de plaats van de Herero bevolking. Kenmerkend zijn de Herero vrouwen, die dragen sinds de eerste helft van de 20e eeuw Victoriaans aandoende jurken met daaronder vele onderrokken, op hun hoofd dragen de Herero’s een haaks geplaatste grote hoed. In de loop van de middag arriveer je in het hotel en wordt de huurauto opgehaald.

Dag 15 – 16 Windhoek – Amsterdam
Ruim op tijd word je door onze chauffeur opgehaald van het hotel en naar de luchthaven van Windhoek gebracht. Vandaar vlieg je terug naar Amsterdam.

WAT ZIJN DE KOSTEN?
Luxury editie
(2 pers.)
Luxury editie
(4 pers.)
Luxury plus editie (2 pers.) Luxury plus editie (4 pers.)
Laagseizoen vanaf
Hoogseizoen vanaf
€ 5.160,- p.p.
€ 5.470,- p.p.
€ 4.715,- p.p.
€ 4.985,- p.p.
€ 5.725,- p.p.
€ 6.350,- p.p.
€ 5.430,- p.p.
€ 5.995,- p.p.
Intercontinentale retourvlucht groenvinkje groenvinkje groenvinkje groenvinkje
Alle luchthaven belastingen en toeslagen groenvinkje groenvinkje groenvinkje groenvinkje
Meet & Assist bij aankomst in Johannesburg en Windhoek groenvinkje groenvinkje groenvinkje groenvinkje
Alle Transfers groenvinkje groenvinkje groenvinkje groenvinkje
4 x 4 Huurauto, incl. maximale verzekeringsdekking en ongelimiteerd aantal kilometers groenvinkje groenvinkje groenvinkje groenvinkje
Welkomstmap met Reis- en routebeschrijving en meer groenvinkje groenvinkje groenvinkje groenvinkje
1 overnachting,
Namibië, Windhoek
Galton House Boetiek Hotel
(logies en ontbijt)
Galton House Boetiek Hotel
(logies en ontbijt)
Olive Exclusive Hotel
(o.b.v. logies en ontbijt)
Olive Exclusive Hotel
(o.b.v. logies en ontbijt)
2 overnachtingen,
Namibrand Naukluft NP
Sossusvlei
Hoodia Desert Lodge
(o.b.v.  logies, half-pension en georganiseerde activiteiten)
Hoodia Desert Lodge
(o.b.v.  logies, half-pension en georganiseerde activiteiten)
Sossusvlei Desert Lodge
(o.b.v. fully inclusive)
Sossusvlei Desert Lodge
(o.b.v. fully inclusive)
2 overnachtingen,
Swakopmund
Cornerstone guesthouse
(o.b.v. logies en ontbijt)
Cornerstone guesthouse
(o.b.v. logies en ontbijt)
Villa Margherita
(o.b.v. logies en ontbijt)
Villa Margherita
(o.b.v. logies en ontbijt)
2 overnachtingen,
Damaraland
Twyfelfontein
Camp Kipwe
(logies, alle maaltijden & georganiseerde activiteiten)
Camp Kipwe
(logies, alle maaltijden & georganiseerde activiteiten)
Camp Mowani
(logies, alle maaltijden & georganiseerde activiteiten)
Camp Mowani
(logies, alle maaltijden & georganiseerde activiteiten)
1 overnachting,
Etosha-South
Ongava Private Reserve
Ongava Lodge
(logies, alle maaltijden & safari-activiteiten)
Ongava Lodge
(logies, alle maaltijden & safari-activiteiten)
Ongava Lodge
(logies, alle maaltijden & safari-activiteiten)
Ongava Lodge
(logies, alle maaltijden & safari-activiteiten)
2 overnachtingen,
Etosha-westgate
Onguma Private Reserve
Onguma Tree Top Camp
(logies, alle maaltijden & safari-activiteiten)
Onguma Tree Top Camp
(logies, alle maaltijden & safari-activiteiten)
Onguma The Fort
(logies, alle maaltijden & safari-activiteiten)
Onguma The Fort
(logies, alle maaltijden & safari-activiteiten)
2 overnachtingen,
Omboroko Mountains
Okonjima
Africat Plains Camp
(logies, alle maaltijden & georganiseerde activiteiten)
Africat Plains Camp
(logies, alle maaltijden & georganiseerde activiteiten)
Africat Bush Camp
(logies, alle maaltijden & georganiseerde activiteiten)
Africat Bush Camp
(logies, alle maaltijden & georganiseerde activiteiten)
1 overnachting,
Windhoek
Galton House Boetiek Hotel
(logies en ontbijt)
Galton House Boetiek Hotel
(logies en ontbijt)
Olive Exclusive Hotel
(o.b.v. logies en ontbijt)
Olive Exclusive Hotel
(o.b.v. logies en ontbijt)

Genoemde prijzen zijn indicatief, per persoon en afhankelijk van wisselkoersen beschikbaarheid op het tijdstip van boeken.

REIS IN BEELD

Gele lijn 3
null

null

null

null

null

ONZE SERVICE

Gele lijn1.1
null

UBUNTU

Of het nu midden in de wildernis is of in het hart van de stad. Gastvrijheid vóel je en maakt het verschil tussen een goede en een onvergetelijke reis. Afrikanen zijn meesters in Ubuntu: de pure en ongeremde gastvrijheid. En wat je geeft krijg je terug. Wanneer jij gastvrij bent, zul je nog meer plezier en ubuntu ervaren.

null

ZEKERHEDEN

Bij jouw vakantie hoort een onbezorgd gevoel. Daarom is African Luxury aangesloten bij verschillende brancheorganisaties en maken wij er werk van om onze partners ter plaatse en de accommodaties op onze website regelmatig zelf te bezoeken. Zo kun jij met een goed gevoel vertrekken én thuiskomen.

null

GEMAK ONDERWEG

Je reisbescheiden altijd bij de hand in je persoonlijke travel app. Hierin kun je ook onze reistips bekijken en je ervaringen delen. Voor het maken van reserveringen of het regelen van andere praktische zaken onderweg is altijd een lokale vertegen-woordiger bereikbaar.

OFFERTE AANVRAGEN

Gele lijn 4

  Afrika is leven! Dat voel je. Het is een soort thuiskomen horen we wel eens. Nergens ter wereld is dat zo sterk als hier. Er is elke dag wel iets om je over te verwonderen.

  Wij nemen je graag mee naar al die plekken. Een op jouw individuele wensen toegesneden reisvoorstel aanvragen begint hier. Om je optimaal van dienst te kunnen zijn vragen we je alvast om het onderstaande vragenlijstje in te vullen. Daarna nemen we spoedig contact met je op.

  Doe je liever alles zelf maar kom je er niet uit of weet je het niet zeker? Kom dan langs bij ons op kantoor, dan kijken we er samen naar.

  Contactgegevens

  Reisgegevens

  ik ben/wij zijn flexibel (voer aantal dagen in)
  weet ik nog niet (voer aantal dagen in)

  Verwachte reissom per persoon (inclusief vliegtickets)

  € 3.000 - € 4.500
  € 4.500 - € 6.000
  € 6.000 - € 7.500

  Bestemmingen

  BotswanaKeniaMarokkoMadagaskarMozambiqueNamibiëRwanda
  TanzaniaWest-AfrikaZambiaZanzibarZimbabweZuid-AfrikaCombinatie van 2 of meer landen

  Wensen, vragen of opmerkingen

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief en ga akkoord met de voorwaarden