Image courtesy: Okahirongo River Camp

Reisbeperkingen en
toegangscondities Namibië

Datum: 29 december 2020

Namibië
Namibië verwelkomt opnieuw reizigers uit alle bestemmingen, inclusief Nederland en België. Deze aankondiging is geweldig nieuws voor degenen die hopen te ontsnappen aan de winter in Europa en willen genieten van alles wat Zuidelijk Afrika te bieden heeft. Zij verwelkomen het versoepelen van de reisbeperkingen en kijken ernaar uit internationale bezoekers op een veilige COVID-manier te verwelkomen. Reizigers zullen zich echter nog steeds aan onderstaande strenge veiligheidsmaatregelen moeten houden.
Momenteel is het reisadvies van de Nederlandse overheid om niet naar het buitenland te reizen tot in ieder geval half maart 2021, ook wij houden dit reisadvies nauw in de gaten.

Gele lijn 4

VOOR VERTREK

PCR test
Reizigers moeten op Schiphol en bij aankomst in Namibië een –  in het Engels opgestelde – negatieve PCR test uitslag kunnen overhandigen. Dit mag geen snel test zijn. De PCR test mag niet ouder zijn dan 72 uur voor het tijdstip van vertrek. Naam en handtekening van diegene die de test heeft afgenomen moeten op het testformulier staan. Je kunt de PCR test laten afnemen bijvoorbeeld bij de Travelclinic van het Erasmus MC, de KLM Travelclinic of Thuisvaccinaties. De kosten variëren van € 145,- tot € 175,- per test en de uitslag krijg je normaal gesproken binnen 48 uur per email. Print deze uit voor vertrek!

Reis- en annuleringsverzekering
Ga je op reis, zorg wel dat je een goede reis- en annuleringsverzekering afsluit. De annuleringsverzekering geldt voor alle vergoedingen als je naar een land reist met een geel of groen reisadvies. Mocht het reisadvies tijdens je vakantie veranderen naar oranje of rood, dan ben je verzekerd. Ook voor corona-gerelateerde gebeurtenissen. Als je op reis gaat naar een gebied waarvoor op de datum van vertrek, vanwege een uitbraak van het coronavirus, een oranje (en rood) reisadvies geldt, dan biedt de reisverzekering geen dekking voor corona gerelateerde schades als je daar naar toe reist. Wordt echter je camera gestolen of loop je een andere ziekte op dan corona, dan is dit wel verzekerd. Wees uiteraard voorzichtig met je gezondheid en houd je aan de richtlijnen van de overheid ter plaatse.

Epidemiologische vragenlijst
Toeristen moeten een epidemiologische vragenlijst invullen die samen met een volledig reisprogramma moet worden ingediend bij het gezondheidspersoneel op de luchthaven bij aankomst. De formulieren staan op deze website.

Gele lijn 3

BIJ AANKOMST

Bij aankomst in Namibië volgt een screening procedure. Onderdeel van de screening is dat je temperatuur wordt opgenomen. Daarnaast vragen de autoriteiten om de uitgeprinte Covid PCR test en je verblijfsadres in Namibië. Als een reiziger symptomen vertoont, moet hij of zij op eigen kosten in verplichte quarantaine gaan.

Gele lijn 2

TIJDENS JE VERBLIJF

Tussentijds testen
Onze lokale partner heeft er voor gezorgd dat op de vijfde dag van het verblijf in Namibië door gerenommeerde zorgverlener de tussentijdse test wordt afgenomen. Op de zevende dag van het verblijf ontvang je van de lodge, waar dan verblijft, de uitslag. Indien dit een positieve uitslag is zorgt onze lokale partner dat je naar Windhoek wordt gebracht en verblijft je in een door de overheid toegewezen hotel. Bij toenemende Covid klachten assisteert onze lokale partner bij huizenhuis opname.
Het dragen van mondkapjes in het openbaar is verplicht. Houdt afstand en was regelmatig je handen. Voorzieningen hiervoor zijn ruimschoots aanwezig.

Gele lijn1.1

BIJ THUISKOMST

Negatieve PCR-testverklaring
Vanaf 29 december 2020 moeten alle passagiers die naar of via Nederland vliegen vanuit een risicogebied, inclusief Nederlandse burgers, een recente negatieve PCR-testverklaring hebben om aan boord van een vliegtuig te kunnen gaan.

Aangezien het Ministerie van Buitenlandse Zaken alle landen in de wereld heeft aangemerkt als een risicogebied, betekent dit in feite dat als je naar Nederland vlieg je deze negatieve testverklaring COVID-19 en het negatieve resultaat van uw PCR-test moet tonen bij het boarden, of op verzoek van het luchthavenpersoneel of de aangewezen (medische) autoriteit, zoals de Koninklijke Marechaussee. Anders word je mogelijk de toegang tot Nederland geweigerd. Houd er rekening mee dat deze test uiterlijk 72 uur voor aankomst moet worden uitgevoerd.

Quarantaine
Na een verblijf in Namibië gaat je bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Door dit advies op te volgen, draag je bij aan het voorkomen van nieuwe corona besmettingen in Nederland.

“Keep discovering”

Image courtesy: Mhondoro

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief en ga akkoord met de voorwaarden