Image courtesy: Skeleton Coast Safaris

Natuurrondreis met gids in klein gezelschap

Verken de onvoorstelbare schoonheid van Namibië samen met de beste gidsen van het land. Deze groepsreis heeft een gegarandeerd vertrek bij 2 personen en maximaal 7 personen per reis. Een rondreis vol unieke tegenstellingen; aanschouw de rode zandduinen uit de Sossusvlei, ervaar de koelte van de Atlantische oceaan, de stilte en zeldzame schoonheid van de Damaraland en het wildlife van Etosha en Okonjima.

Logo African Luxury

DE REIS IN 'N NOTENDOP

Natuurrondreis met gids in klein gezelschap

Aantal dagen:
14 dagen uit & thuis

Prijs vanaf:
€ 4.575,- p.p. (Inclusief: Vluchten | Meet & Assist op luchthaven | Alle transfers | Ruime huurwagen | Accommodaties | Welkomstpakket | Begeleiding gedurende de hele reis van een professionele gids/bioloog | Park entree gelden & lokale heffingen)

Highlights:
De beste natuurgidsen | Sossusvlei | Swakopmund | Zeehonden & dolfijnen | Damaraland | Twyfelfontijn | Himba’s | Etosha | Africat Foundation

ALLES OVER DEZE REIS

Gele lijn1.1
WAT MAAKT DEZE REIS ZO BIJZONDER?

Deze reis is een unieke kans om dit prachtige land op een zeer persoonlijke manier te leren kennen. Niet in de laatste plaats omdat de gidsen die je begeleiden er alles aan doen om de reis zo zorgeloos en ontspannen mogelijk te laten verlopen, maar –belangrijker nog- omdat ze zeer veel kennis hebben van alles wat zich in dit wonderschone land bevindt èn wat zich hier in de afgelopen duizenden jaren heeft afgespeeld. Zij delen deze kennis graag met hun gasten en vertellen met veel trots over hoe mens en dier zich hebben aangepast aan de bijzondere omstandigheden van dit land.

De Namibwoestijn of kortweg Namib wordt beschouwd als de oudste woestijn ter wereld. De ca. 100 kilometer brede zandwoestijn strekt zich uit van noord naar zuid langs de Atlantische kust van Namibië over een lengte van ca. 400 kilometer, van Walvisbaai in het noorden tot Lüderitz in het zuiden. De Namib-woestijn is onderdeel van het Namib-Naukluft National Park dat het grootste natuurpark van Afrika is. In het midden van de woestijn bevindt zich Sossusvlei, een schilderachtige vallei waar heel soms water staat. Samen met het naastgelegen Dodevlei is Sossusvlei een van de grote toeristische trekpleisters van het land.

In het koelere Swakopmund, gelegen aan de Atlantische oceaan maak je vanaf Walvis Bay een schitterende boottocht en met een beetje geluk zie je de pelikanen, dolfijnen en zeeleeuwen tegenkomen. Een typische dag op het water wordt afgesloten met verse oesters en een glas bubbels.

Damaraland is een gebied ten noorden van Swakopmund, waar van oudsher de Damara wonen, een stam waarvan men vermoedt dat ze oorspronkelijk uit Zambia of Zimbabwe kwamen. Dit gebied doet anders vermoeden, maar de Damara blijken goed in staat om hier in hun levensonderhoud te voorzien, voornamelijk door veeteelt. Ook dieren hebben zich hier in de loop der eeuwen aangepast aan de barre omstandigheden. Dit is het enige gebied ter wereld waar de woestijnolifant voorkomt. Tussen rode bergtoppen en verspreid over een groot heuvelachtig gebied is Afrika’s grootste en –misschien wel- meest interessante collectie rotstekeningen te bekijken. In Twyfelfontein zijn meer dan 2.000 tekeningen van olifanten, neushoorns, giraffen, kudu en leeuwen te zien.

Het Nationaal Park Etosha in Namibië is een van de grootste wildparken van zuidelijk Afrika. Al in 1907, na de oorlog tussen de Duitsers en de Herero’s, werd het park gesticht. Etosha bestaat voor een groot deel uit een enorme zoutpan, omgeven door droog bushveld. Kenmerkend voor Etosha zijn de grote hoeveelheden wild die men kan ‘spotten’, olifanten, zebra’s, leeuwen en verschillende soorten antilopen. Natuurlijke en kunstmatig aangelegde waterdrinkplaatsen helpen de wildpopulatie te overleven in de droge tijd. Oorspronkelijk werd Etosha bewoond door de San.

In Okonjima, Home of the Africat Foundation is AfriCat gevestigd. De familie Hanssen heeft zich hier toegelegd op het behouden en in stand houden van katachtigen. Hier maak je kennis met het belangrijke werk van de Africat foundation en kun je de leeuwen, luipaarden en cheetah’s van zeer dichtbij bekijken.

WAT MAG JE VERWACHTEN?
Dag 1 – 3 Amsterdam – Windhoek
Dag 3 – 5 Windhoek – Sossusvlei
Dag 5 – 7 Swakopmund
Dag 7 – 9 Damaraland
Dag 9 – 12 Etosha
Dag 12 – 13 Okonjima – Windhoek
Dag 13 – 14 Windhoek – Amsterdam


Dag 1 – 3 Amsterdam – Windhoek
Je vliegt van Amsterdam naar Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Na de douaneformaliteiten word je hartelijk welkom geheten door onze lokale vertegenwoordiger. Hij brengt je zo snel mogelijk naar een uitmuntend boetiek hotel, waar je de rest van de dag bij kunt komen van de lange reis.

Dag 3 – 5 Sossusvlei
Na het uitgebreide ontbijt maak je kennis met de overige leden van het reisgezelschap en vertrekken jullie in een comfortabele safari-jeep richting Sossusvlei. Een safari door Namibië is niet compleet zonder een bezoek aan de wereldberoemde rode zandduinen van de Sossusvlei. Behalve fotogenieke vlakten zoals: de Hiddenvlei en de Deadvlei is de Sossusvlei vooral beroemd om de enorme duinen. Hiervan zijn Dune 45 en Big Daddy het meest bekend. Ook Sesriem Canyon met zijn prachtige rotsformaties en Elim Dune zijn onderdeel van dit gebied. Je overnacht in de Sossus Dune Lodge, waar je in de middag arriveert. Na check-in vertrek je naar Sesriem Canyon om Elim Dune te bezoeken, echter, als je wilt, kan je ook gewoon ontspannen en genieten in de mooie en rustige omgeving van de lodge.

De volgende morgen ga je mee op excursie naar de Sossusvlei.  Dat betekent vroeg opstaan want bij zonopgang zijn de duinen namelijk het allermooist. Het licht is zacht en langgerekte schaduwen benadrukken de torenhoge vormen en rondingen van de duinen. Dit gebied heeft de hoogste vrijstaande zandduinen ter wereld. Onderweg leer je over de bijzondere wijze waarop plant en dier hier hebben geleerd om hier te overleven.  Zodra je Sossusvlei, Deadvlei en de omliggende duinen hebt bewonderd en gefotografeerd, kun je genieten van een picknick brunch in de schaduw van een kameeldoorn boom. Eenmaal terug in de lodge en na een late lunch heb je de optie om nogmaals Sesriem Canyon te bezoeken of om de rest van de middag door te brengen in de lodge. Optioneel verzorgt African Luxury een ballonvlucht over de rode zandduinen.

Dag 5 – 7 Swakopmund
De fascinerende rit door steeds wisselende woestijnlandschappen van het Namib Naukluft National Park, met inbegrip van de indrukwekkende Gaub en Kuiseb Canyons brengt je uiteindelijk in Swakopmund. Na drie dagen woestijn is de koelte van Swakopmund voor even meer dan welkom. Dat dit gebied lange tijd onder Duitse heerschappij is geweest blijkt uit de architectuur, maar ook uit het feit dat je hier nog steeds “Kaffee mit Kuchen” kunt bestellen in een “Konditorei”. De sobere schoonheid van de lange zandstranden lijkt haast buitenaards. Swakopmund is zeer geliefd bij sportvissers, maar biedt ook vertier aan andere zee- en strandaanbidders. De komende 2 dagen logeer je in een klein Boetiek hotel. De eerste avond dineren jullie in het zeer bekende Tug restaurant aan het einde van een steiger.

De volgende ochtend, na het ontbijt, haalt de gids je op voor een boottocht in de buurt van het karakteristieke Pelican Point. Met een beetje geluk kan je de Kaapse pelsrobben, de tuimelaar, flamingo’s, schildpadden en pelikanen tegenkomen. De boottocht wordt afgesloten met verse oesters en een glas bubbels. Na de lunch keer je terug naar het hotel, waar je de rest van de dag naar eigen inzicht doorbrengt.

Dag 7 – 9 Damaraland
Na het ontbijt vertrek je samen met de gids in noordelijke richting, naar Damaraland. In dit gebied woont het Damaravolk. Zij zijn geenszins verwant aan het Himbavolk. In het begin van de middag komt je aan in Camp Kipwe, waar je de komende 2 dagen logeert. Als er nog voldoende tijd is neemt de gids je mee naar de rotstekeningen in Twijfelfontein, die dateren uit een periode van 300 tot 1800 voor Christus. Ook Burnt Mountain en de Organ Pipes staan op het programma, maar als daar niet meer voldoende tijd voor is, zullen die de volgende dag bezocht worden.

Burnt Mountain ziet er overdag uit als een enigszins bizarre, maar zwarte rots. Echter bij zons op- en bij zonsondergang lijkt het nèt of de rots in brand staat. De Organ Pipes is een bijzondere steenformatie die ongeveer 125 miljoen jaar geleden is ontstaan. Ter plaatse blijkt overduidelijk waaraan deze formatie haar naam te danken heeft.

Op de 2e dag van het verblijf in Damaraland staat een safari met een jeep op het programma. Je maakt kennis met het wildlife van dit gebied dat, zich op bijzondere wijze heeft aangepast aan het barre bestaan hier. Na een late lunch neemt de gids je mee voor een wandeling in de omgeving of je kunt genieten van wat welverdiende vrije tijd.

Dag 9 – 12 Etosha Nationaal Park
Na het ontbijt wordt de reis voortgezet in de richting van het Nationale Park Etosha, het bekendste en belangrijkste wildreservaat van Namibië, dat door veel kenners beschouwd wordt als een van de meest bijzondere wildparken van zuidelijke Afrika. Onderweg reis je via de schilderachtige Grootberg Pass en stop je in een Himba-dorp, waar je op een ongedwongen en respectvolle manier kennis maakt met dit intrigerende volk en haar bijzondere gebruiken en gewoonten.

Centraal in het park ligt een enorme zoutpan, dat na een tijd van hevige regenval in een enorm meer verandert. Etosha, dat “grote witte oppervlakte” betekent, huisvest een enorme diversiteit aan wildlife waaronder vier van de “Big five”. Je verblijft in Etosha Mountain Lodge in het zuiden van Etosha. De volgende dag wordt in zijn geheel gewijd aan de safari in het centrale deel van Etosha National Park. Na een prachtige safari dag arriveer je laat in de middag in het Onguma Tree Tops Camp, gelegen in het oostelijk deel van Etosha. Voor en tijdens het diner kan je intens genieten van het uitzicht over de waterhole waar vele dieren komen drinken.

Vandaag vroeg op voor een ochtend safari in het Oostelijk deel van Etosha. Je keert pas terug naar de lodge voor de lunch en de middagrust. Laat in de middag vertrek je voor een safari in Onguma Game reserve die wordt afgesloten met een Afrikaanse sundowner, inclusief grandioos uitzicht over Fischer’s Pan.

Dag 12 – 13 Okonjima – Windhoek
Na het ontbijt rijden jullie naar Okonjima, waar de AfriCat Foundation is gevestigd. Okonjima is de thuisbasis van de AfriCat Foundation, een wildreservaat dat zich richt op het onderzoek en de rehabilitatie van Afrika’s grote katten, in het bijzonder gewond of gevangen luipaard en cheetah. Na deze indrukwekkende excursie reis je door naar Windhoek en neem je opnieuw je intrek in Galton House Hotel of laat jezelf verwennen in Olive Exclusive Hotel. Als je wilt kun je ook een nacht verblijven in Okonjima.

Dag 13 – 14 Windhoek  – Amsterdam
Ruim op tijd word je door je gids opgehaald van het hotel en naar de luchthaven van Windhoek gebracht. Vandaar vlieg je weer terug naar Amsterdam.

De video hieronder geeft in vogelvlucht weer wat je kan verwachten van een deze reis door Namibië.

WAT ZIJN DE KOSTEN?

 

Luxury editie (2 pers.) Luxury editie (1 pers.)
Laagseizoen vanaf

Hoogseizoen vanaf

€ 4.575,- p.p.

€ 5.640,- p.p.

€ 5.230,- p.p.

€ 6.450,- p.p.

Intercontinentale retourvlucht groenvinkje groenvinkje
Alle luchthaven belastingen en toeslagen groenvinkje groenvinkje
Meet & Assist bij aankomst in Windhoek groenvinkje groenvinkje
Alle Transfers groenvinkje groenvinkje
Welkomstmap met reis- en routebeschrijving groenvinkje groenvinkje
Vakkundige Begeleiding door Ranger en tevens Chauffeur groenvinkje groenvinkje
1 overnachting,
Windhoek
Galton House Hotel
(logies en ontbijt)
Galton House Hotel
(logies en ontbijt)
2 overnachtingen,
Sossusvlei
Dead Valley Lodge
(logies, alle maaltijden en activiteiten)
Dead Valley Lodge
(logies, alle maaltijden en activiteiten)
2 overnachtingen,
Swakopmund
The Delight
(logies, ontbijt, diner en activiteiten)
The Delight
(logies, ontbijt, diner en  activiteiten)
2 overnachtingen,
Damaraland
Camp Kipwe
(logies, ontbijt & safari-activiteiten)
Camp Kipwe
(logies, ontbijt & safari-activiteiten)
1 overnachting,
Etosha-Okaukuejo
Etosha mountain Lodge
(logies, alle maaltijden en safari-activiteiten)
Etosha mountain Lodge
(logies, alle maaltijden en safari-activiteiten)
2 overnachtingen,
Etosha-east
Onguma Tree Top Camp
(logies, alle maaltijden en safari-activiteiten)
Onguma Tree Top Camp
(logies, alle maaltijden en safari-activiteiten)
Excursie
Omboroko Mountains
Okonjima
Africat Day visitor centre
(lunch en georganiseerde activiteiten)
Africat Day visitor centre
(lunch en georganiseerde activiteiten)
1 overnachting,
Windhoek
Galton House Hotel
(logies en ontbijt)
Galton House Hotel
(logies en ontbijt)

Genoemde prijzen zijn indicatief, per persoon en afhankelijk van wisselkoersen en beschikbaarheid op het tijdstip van boeken.

REIS IN BEELD

Gele lijn 3
null

null

null

null

null

ONZE SERVICE

Gele lijn1.1
null

UBUNTU

Of het nu midden in de wildernis is of in het hart van de stad. Gastvrijheid vóel je en maakt het verschil tussen een goede en een onvergetelijke reis. Afrikanen zijn meesters in Ubuntu: de pure en ongeremde gastvrijheid. En wat je geeft krijg je terug. Wanneer jij gastvrij bent, zul je nog meer plezier en ubuntu ervaren.

null

ZEKERHEDEN

Bij jouw vakantie hoort een onbezorgd gevoel. Daarom is African Luxury aangesloten bij verschillende brancheorganisaties en maken wij er werk van om onze partners ter plaatse en de accommodaties op onze website regelmatig zelf te bezoeken. Zo kun jij met een goed gevoel vertrekken én thuiskomen.

null

GEMAK ONDERWEG

Je reisbescheiden altijd bij de hand in je persoonlijke travel app. Hierin kun je ook onze reistips bekijken en je ervaringen delen. Voor het maken van reserveringen of het regelen van andere praktische zaken onderweg is altijd een lokale vertegen-woordiger bereikbaar.

OFFERTE AANVRAGEN

Gele lijn 4

  Afrika is leven! Dat voel je. Het is een soort thuiskomen horen we wel eens. Nergens ter wereld is dat zo sterk als hier. Er is elke dag wel iets om je over te verwonderen.

  Wij nemen je graag mee naar al die plekken. Een op jouw individuele wensen toegesneden reisvoorstel aanvragen begint hier. Om je optimaal van dienst te kunnen zijn vragen we je alvast om het onderstaande vragenlijstje in te vullen. Daarna nemen we spoedig contact met je op.

  Doe je liever alles zelf maar kom je er niet uit of weet je het niet zeker? Kom dan langs bij ons op kantoor, dan kijken we er samen naar.

  Contactgegevens

  Reisgegevens

  ik ben/wij zijn flexibel (voer aantal dagen in)
  weet ik nog niet (voer aantal dagen in)

  Verwachte reissom per persoon (inclusief vliegtickets)

  € 3.000 - € 4.500
  € 4.500 - € 6.000
  € 6.000 - € 7.500

  Bestemmingen

  BotswanaKeniaMarokkoMadagaskarMozambiqueNamibiëRwanda
  TanzaniaWest-AfrikaZambiaZanzibarZimbabweZuid-AfrikaCombinatie van 2 of meer landen

  Wensen, vragen of opmerkingen

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief en ga akkoord met de voorwaarden