Image courtesy: Jason Nott

Namibië Onder Canvas

Samen met één van de allerbeste gidsen verken je de betoverende schoonheid van Namibië. Deze 14-daagse rondreis in klein gezelschap (maximaal 7 reizigers) heeft een gegarandeerd vertrek bij 2 reizigers. Een reis vol unieke tegenstellingen met onder andere: het wildlife van Etosha en Okonjima, de dramatische schoonheid van Damaraland, de koelte van de Atlantische oceaan en tenslotte de rode zandduinen van de Sossusvlei. Tijdens deze reis kampeer je letterlijk ‘onder canvas’, een echte “back to nature” -ervaring.

Logo African Luxury

DE REIS IN 'N NOTENDOP

Rondreis met gids in klein gezelschap

Aantal dagen:
14 dagen uit & thuis

Prijs vanaf:
€ 4.930,- p.p. (Inclusief: Vluchten | Meet & Assist op luchthaven | Alle transfers | Accommodaties | Welkomstpakket | Begeleiding gedurende de hele reis van een professionele gids/bioloog | Park entree gelden & lokale heffingen)

Highlights:
De beste natuurgidsen van Namibië  | Etosha Nationaal Wildpark | Damaraland | Swakopmund | Sossusvlei | Slapen onder canvas | Tracking van Woestijnolifanten | Tracking zwarte neushoorn| NamibRand

ALLES OVER DEZE REIS

Gele lijn1.1
WAT MAAKT DEZE REIS ZO BIJZONDER?

Deze reis is een unieke kans om dit prachtige land op een zeer persoonlijke manier te leren kennen. Niet in de laatste plaats omdat de gidsen die je begeleiden er alles aan doen om het zo zorgeloos en ontspannen mogelijk te laten verlopen, maar –belangrijker nog- omdat ze zeer veel kennis hebben van alles wat zich in dit gebied bevindt. Zij delen deze kennis graag met hun gasten en vertellen met veel trots over hoe mens en dier zich hebben aangepast aan de bijzondere omstandigheden van dit land.

In Okonjima, Home of the Africat Foundation is AfriCat gevestigd. De familie Hanssen heeft zich hier toegelegd op het behouden en in stand houden van katachtigen. Hier maak je kennis met het belangrijke werk van de Africat foundation en kun je leeuwen, luipaarden en cheetah’s van zeer dichtbij bekijken.

Het Nationaal Park Etosha in Namibië is een van de grootste wildparken van zuidelijk Afrika. Al in 1907, na de oorlog tussen de Duitsers en de Herero’s, werd het park gesticht. Etosha bestaat voor een groot deel uit een enorme zoutpan, omgeven door droog bushveld. Kenmerkend voor Etosha zijn de grote hoeveelheden wild; olifanten, zebra’s, leeuwen en verschillende soorten antilopen. Natuurlijke en kunstmatig aangelegde waterdrinkplaatsen helpen de wildpopulatie te overleven in de droge tijd. Oorspronkelijk werd Etosha bewoond door de San.

Damaraland is een gebied ten noorden van Swakopmund, waar van oudsher de Damara wonen, een stam waarvan wordt vermoed dat ze oorspronkelijk uit Zambia of Zimbabwe afkomstig zijn. Dit gebied doet anders vermoeden, maar de Damara blijken goed in staat om hier in hun levensonderhoud te kunnen voorzien, voornamelijk door veeteelt. Ook dieren hebben zich hier in de loop der eeuwen aangepast aan de barre omstandigheden. Denk hierbij aan giraffen, oryxen, springbokken en zelfs sommige roofdieren zoals leeuwen. Dit is tevens het enige gebied ter wereld waar de woestijnolifant voorkomt en je zult dan ook tijdens je safari’s tijd besteden om deze bijzondere dieren op te sporen. Daarnaast zul je een spannende en onvergetelijke ochtend doorbrengen met het volgen van neushoorns met de hulp van lokale trackers. Het is een bijzondere ervaring aangezien deze zwarte neushoorn deel uitmaakt van een uitstervende populatie in Afrika. Een absoluut voorrecht dus!

Om de afstand te overbruggen overnacht je in het koelere Swakopmund, gelegen aan de Atlantische oceaan. Je verblijft aan de oostelijke rand van de stad, met uitzicht op de Swakop-riviervallei en desolate woestijnduinlandschappen.

De Namibwoestijn, of kortweg de Namib, wordt beschouwd als de oudste woestijn ter wereld. De ongeveer 100 kilometer brede zandwoestijn strekt zich uit van noord naar zuid langs de Atlantische kust van Namibië over een lengte van ruim 400 kilometer. De Namib is onderdeel van het Namib-Naukluft National Park, dat het grootste natuurpark van Afrika is. In het midden van de woestijn bevindt zich Sossusvlei, een schilderachtige vallei waar heel soms water is. Samen met het naastgelegen Dodevlei is Sossusvlei een van de grote toeristische trekpleisters van het land.

WAT MAG JE VERWACHTEN?
Dag 1 – 3 Amsterdam – Windhoek
Dag 3 – 6 Etosha Nationaal Wildpark
Dag 6 – 9 Damaraland
Dag 9 – 10 Swakopmund
Dag 10 – 12 Sossusvlei
Dag 12 – 13 Windhoek
Dag 13 – 14 Windhoek – Amsterdam

 

Dag 1 – 3 Amsterdam – Windhoek
Je vliegt van Amsterdam naar Windhoek, waar je wordt verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger die je naar een uitmuntend boutique hotel brengt, zodat je even op adem kunt komen van de lange reis.

Dag 3 – 6  Etosha Nationaal Park & Onguma Game Reserve
Na het ontbijt volgt een uitgebreide kennismaking met de gids die je de komende twee weken zal rondrijden en begeleiden. Daarna vertrek je per auto naar het Okonjima Nature Reserve. Het is een reis van ruim 2 uur die door heuvelachtig landschap voert en langs het voor de lokale Herero belangrijke Okahandja. In deze omgeving maak je ook kennis met de essentie van de Africat Foundation, een organisatie die zich inzet voor terugbrengen van de Afrikaanse katachtigen in het wild.

In de middag rijd je verder naar de oostelijke grens van het Etosha National Park. Voordat je in het kamp aankomt maak je een stop bij Lake Otjikoto. Dit is een groot meer dat ontstaan is door een vulkaan die ingestort is. Via diverse grotten staan waarschijnlijk alle waterplaatsen en andere meren in de buurt met Lake Otjikoto –en elkaar-  in verbinding. Je komt halverwege de middag aan in het kamp waar je kunt uitrusten van deze eerste indrukwekkende dag.

Na een heerlijk nachtje slapen en het ontbijt staat er een volle safari-dag gepland in het gebied rond Halali, of om via Fisher’s Pan naar Andoni Plains. Na de lunch, ’s middags ga je in het Onguma Private Game Reserve nog een safari maken. Je zult in ieder geval op tijd in het kamp terug zijn voor de borrel en het diner. Je zult in totaal 3 nachten in dit kamp verblijven, dus genoeg tijd om de omgeving van Etosha National Park te ontdekken.

Dag 6 – 9 Damaraland
Na het ontbijt vertrek je zuidwaarts, naar Damaraland. Onderweg geniet je van het ruige landschap, waar Damaraland bekend om is; kleurige rotspartijen, magnifieke tafelbergen en een bizarre vegetatie. Je kunt, als je dat wilt even stoppen bij het versteende bos, dat een paar kilometer buiten de hoofdstad van Damaraland, Khorixas, ligt. Onderweg is er een picnic lunch in de schaduw van een grote Ana boom (Acacia Albida), misschien wel in de buurt van een kudde olifanten die precies hetzelfde doen. Op de terugweg naar het kamp kun je Twijfelfontein bezoeken, als je dat nog niet hebt gedaan, en andere in de nabijheid gelegen bezienswaardigheden, of besluiten om meteen terug te gaan naar het kamp en daar in de buurt nog een wandeling te maken. Jij bent aan zet.

Vandaag, de zevende dag zul je een spannende en onvergetelijke ochtend doorbrengen met het volgen van neushoorns met de hulp van lokale trackers. Het is een uitzonderlijke kans aangezien deze zwarte neushoorn deel uitmaken van een van de weinige vrij rondzwervende zwarte neushoornpopulaties in Afrika en het volgen van dieren in een niet-omheinde omgeving is een absoluut voorrecht. Je keert terug naar het kamp voor een versbereide lunch en met de tijd om te ontspannen in het kamp tijdens de hitte van de dag. Later in de middag ga je weer op pad voor een natuurritje of een wandeling om dit uitgestrekte en verbazingwekkende ecosysteem te verkennen.

De focus van vandaag, dag acht ligt grotendeels op het volgen van de ongrijpbare in de woestijn aangepaste olifanten in de kortstondige riviersystemen, een activiteit die het grootste deel van de dag zal kosten. Je gids neemt een heerlijke picknicklunch mee en je keert eind van de middag terug naar het kamp.

Dag 9 – 10 Swakopmund
Vandaag reis je door naar het zuiden en passeert Namibie’s hoogste berg, de Brandberg (2.573 m), daarna verder naar het westen om bij Henties Bay aan de kust te belanden. Je volgt de kustlijn totdat je in Swakopmund aankomt. Je verblijft aan de oostelijke rand van de stad, met uitzicht op de Swakop-riviervallei en desolate woestijnduinlandschappen. Vanavond is het diner inbegrepen in een populair restaurant dat is gespecialiseerd in lokaal geoogste verse zeevruchten en andere lokale en internationale gerechten.

Dag 10 – 12 Namibrand Desert & Sossusvlei
Na het ontbijt vertrek je voor een bijzondere tocht door het indrukwekkende landschap van het Namib Naukluft National Park, via de Gaub en Kuiseb canyons, naar het Sossus Under Canvas camp. Je arriveert tegen het einde van de middag en geniet van een warme ‘bucket shower’ alvorens je plaatsneemt voor het diner. Je logeert hier twee nachten.

Vanochtend, dag 11 moet je vroeg opstaan ​​voor een magische excursie met je gids in het Namib Naukluft National Park. Je vertrekt vóór zonsopgang zodat je het park betreed tijdens de zonsopgang en je de torenhoge duinen op haar mooist kan zien. Dit gebied heeft enkele van de hoogste vrijstaande zandduinen ter wereld en je gids zal je inzicht geven in de formatie van de Namib-woestijn en zijn talloze fascinerende wezens en planten die zich hebben aangepast om deze ruige omgeving te overleven. Nadat je naar hartenlust de Sossusvlei, de Deadvlei en de omliggende duinen hebt verkend, kun je genieten van een ontspannen picknickbrunch in de schaduw van een doornboom met kamelen. Je keert terug naar het kamp voor een late, versbereide lunch en met de tijd om te ontspannen in het kamp tijdens de hitte van de dag. Later in de middag ga je weer op pad voor een schilderachtige rit of natuurwandeling om dit uitgestrekte en verbazingwekkende ecosysteem te verkennen en te genieten van een prachtige safari-sundowner.

Dag 12 – 13 Windhoek
Na een ontspannen ontbijt vanochtend vertrekt je tijdens de laatste dag vanuit Sossusvlei en keer je terug naar Windhoek. Als je wilt kun je de reis met twee nachten de reis verlenen in Wolwedans camp in het zuiden van de NamibRand. Vraag aan ons naar deze bijzondere verlening. Als je richting Windhoek rijdt gaat de rit in noordoostelijke richting over de Grote Steile helling en door de schilderachtige hooglanden van Khomas Hochland. Er wordt weer een smakelijke picknicklunch geserveerd en je zult halverwege de middag aankomen in Windhoek. Eventueel is er nog tijd om wat bijzondere souvenirs in te slaan en je overnacht in hetzelfde boutique hotel als aan het begin van de reis.

Na een ontspannen ontbijt vanochtend vertrekt je tijdens de laatste dag vanuit Sossusvlei en keer je terug naar Windhoek. Als je wilt kun je de reis met twee nachten verlengen in Wolwedans camp in het zuiden van de NamibRand. Vraag ons naar deze bijzondere verlenging. Als je richting Windhoek rijdt gaat de rit in noordoostelijke richting over de Grote Steile helling en door de schilderachtige hooglanden van Khomas Hochland. Er wordt weer een smakelijke picknicklunch geserveerd en je zult halverwege de middag aankomen in Windhoek. Eventueel is er nog tijd om wat bijzondere souvenirs in te slaan en je overnacht in hetzelfde boutique hotel als aan het begin van de reis.

Dag 13 – 14 Windhoek – Amsterdam
De volgende dag word je ruim op tijd door je gids opgehaald van het hotel en naar de luchthaven van Windhoek gebracht. Vandaar vlieg je weer terug naar Amsterdam. Je kan er ook voor kiezen om de reis in alle rust af te sluiten in het prachtige Wolwedans in de NamibRand Nature Reserve. Wij informeren je graag over de mogelijkheden.

WAT ZIJN DE KOSTEN?

 

Luxury editie (2 pers.) Luxury editie solo (1 pers.)
Laagseizoen vanaf

Hoogseizoen vanaf

€ 4.930,- p.p.

€ 5.505,- p.p.

€ 5.750,- p.p.

€ 6.325,- p.p.

Intercontinentale retourvlucht groenvinkje groenvinkje
Alle luchthaven belastingen en toeslagen groenvinkje groenvinkje
Meet & Assist bij aankomst in Windhoek groenvinkje groenvinkje
Alle Transfers groenvinkje groenvinkje
Welkomstmap met reis- en routebeschrijving groenvinkje groenvinkje
Vakkundige Begeleiding door Ranger en tevens Chauffeur groenvinkje groenvinkje
1 overnachting,
Windhoek
Galton House Hotel
(logies en ontbijt)
Galton House Hotel
(logies en ontbijt)
3 overnachtingen,
Etosha Nationaal Park
Onguma Tree Top
(logies, alle maaltijden en activiteiten)
Onguma Tree Top
(logies, alle maaltijden en activiteiten)
3 overnachtingen,
Damaraland
Huab Under Canvas
(logies, alle maaltijden en activiteiten)
Huab Under Canvas
(logies, ontbijt, diner en  activiteiten)
1 overnachting,
Swakopmund
Desert Breeze Lodge
(logies, ontbijt & diner)
Desert Breeze Lodge
(logies, ontbijt & diner)
2 overnachtingen,
Sossusvlei
Sossus Under Canvas
(logies, alle maaltijden en activiteiten)
Sossus Under Canvas
(logies, alle maaltijden en activiteiten)
1 overnachting,
Windhoek
Galton House Hotel
(logies en ontbijt)
Galton House Hotel
(logies en ontbijt)

Genoemde prijzen zijn indicatief, per persoon en afhankelijk van wisselkoersen en beschikbaarheid op het tijdstip van boeken.

REIS IN BEELD

Gele lijn 3
null

null

null

null

null

null

null

null

ONZE SERVICE

Gele lijn1.1
null

UBUNTU

Of het nu midden in de wildernis is of in het hart van de stad. Gastvrijheid vóel je en maakt het verschil tussen een goede en een onvergetelijke reis. Afrikanen zijn meesters in Ubuntu: de pure en ongeremde gastvrijheid. En wat je geeft krijg je terug. Wanneer jij gastvrij bent, zul je nog meer plezier en ubuntu ervaren.

null

ZEKERHEDEN

Bij jouw vakantie hoort een onbezorgd gevoel. Daarom is African Luxury aangesloten bij verschillende brancheorganisaties en maken wij er werk van om onze partners ter plaatse en de accommodaties op onze website regelmatig zelf te bezoeken. Zo kun jij met een goed gevoel vertrekken én thuiskomen.

null

GEMAK ONDERWEG

Je reisbescheiden altijd bij de hand in je persoonlijke travel app. Hierin kun je ook onze reistips bekijken en je ervaringen delen. Voor het maken van reserveringen of het regelen van andere praktische zaken onderweg is altijd een lokale vertegen-woordiger bereikbaar.

OFFERTE AANVRAGEN

Gele lijn 4

  Afrika is leven! Dat voel je. Het is een soort thuiskomen horen we wel eens. Nergens ter wereld is dat zo sterk als hier. Er is elke dag wel iets om je over te verwonderen.

  Wij nemen je graag mee naar al die plekken. Een op jouw individuele wensen toegesneden reisvoorstel aanvragen begint hier. Om je optimaal van dienst te kunnen zijn vragen we je alvast om het onderstaande vragenlijstje in te vullen. Daarna nemen we spoedig contact met je op.

  Doe je liever alles zelf maar kom je er niet uit of weet je het niet zeker? Kom dan langs bij ons op kantoor, dan kijken we er samen naar.

  Contactgegevens

  Reisgegevens

  ik ben/wij zijn flexibel (voer aantal dagen in)
  weet ik nog niet (voer aantal dagen in)

  Verwachte reissom per persoon (inclusief vliegtickets)

  € 3.000 - € 4.500
  € 4.500 - € 6.000
  € 6.000 - € 7.500

  Bestemmingen

  BotswanaKeniaMarokkoMadagaskarMozambiqueNamibiëRwanda
  TanzaniaWest-AfrikaZambiaZanzibarZimbabweZuid-AfrikaCombinatie van 2 of meer landen

  Wensen, vragen of opmerkingen

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief en ga akkoord met de voorwaarden