Image courtesy: Flip Stander, Wilderness Safaris

Namibië in Vogelvlucht

Met een oppervlakte van 824.268 km² is Namibië zelfs naar Afrikaanse maatstaven een groot land. Ter vergelijking, het land is ongeveer 20 keer zo groot als Nederland. Met een fly-in Safari, dit is een rondreis met een klein sportvliegtuig, bezoek je in korte tijd een relatief groot deel van het land. Zo heb jij altijd het mooiste uitzicht over bijvoorbeeld de rode zandduinen en de Skelettenkust.

Logo African Luxury

DE REIS IN 'N NOTENDOP

Namibië in Vogelvlucht

Aantal dagen:
14 dagen uit & thuis

Prijs vanaf:
€ 9.895,- p.p. (Inclusief: Vluchten | Meet & Assist op luchthaven | Alle transfers | Accommodaties | Welkomstmap)

Highlights:
Etosha NP | Kunene rivier | Hartmann’s Vallei | Nomadische Himba’s | Skelettenkust | Aan woestijn omstandigheden aangepast Wildleven | Sossusvlei | NamibRand

ALLES OVER DEZE REIS

Gele lijn1.1
WAT MAAKT DEZE REIS ZO BIJZONDER?

Reizen door Namibië met een klein sportvliegtuig en een eigen piloot is volkomen veilig en in ieder opzicht een echt unieke ervaring. Uniek omdat deze reis je meeneemt naar Namibië’s bekende en minder bekende gebieden. Eenmaal geland ga je te voet of met een jeep en samen met een gids op zoek naar wilde dieren in Etosha Nationaal Park. Waar precies je naar toe gaat, hangt af van wat de gids je adviseert: de natuur en de dieren gedragen zich immers niet altijd volgens een vast patroon. Daarna reis je verder naar het uiterste noordwesten van Namibië, waar je logeert in een prachtig kamp aan de Kunene rivier op de grens met Angola. Onderweg geniet je van de dramatische en spectaculaire landschappen. Vanuit de lucht zijn de duizenden  ‘fairy circles’ onmogelijk te missen. Evenals de scheepswrakken langs de Skelettenkust. Tel hier nog een bezoek aan een afgelegen Himba dorp en de rode zandduinen van de Sossusvlei bij op en je beseft wat een ‘geluksvogel’ jij bent.

Windhoek is vanwege de centrale ligging vaak het beginpunt en tevens ook het eindpunt van bijna iedere avontuurlijke reis door dit werkelijk wonderschone land. Hoewel de naam van de stad in ieder geval Nederlandse invloed doet vermoeden is Namibië en dus ook Windhoek een voormalige Duitse kolonie. Het is dè plek waar verleden en heden naadloos in elkaar overgaan. Langs de hoofdstraat vind je sprekende voorbeelden van goed bewaard gebleven monumentale gebouwen, afkomstig uit de tijd dat de Duitsers het hier voor het zeggen hadden, afgewisseld met moderne en nietszeggende hoogbouw. Op de troittoirs zie je wandelende Herero vrouwen tussen gehaaste zakenlui, uitgedost in oogverblindende en kleurrijke Victoriaanse jurken of in volgens laatste Italiaans modevoorschrift gesneden maatpakken.

Het Nationale Park Etosha is het bekendste en meest vooraanstaande wildreservaat van Namibië en wordt door veel kenners beschouwd als een van de in zuidelijk Afrika gelegen meest bijzondere wildparken. Etosha, dat grote witte oppervlakte betekent, huisvest een enorme diversiteit aan wildlife waaronder vier van de “Big five”.

De ‘Skeleton Coast’ en het ‘Kaokoveld’ behoren tot Namibiës meest afgelegen gebieden. Alleen hier, in het noordwesten van Namibië vind je een aantal bijzondere diersoorten zoals: woestijnolifanten, woestijnleeuwen en de zeer zeldzame zwarte neushoorn. Bijzonder omdat deze dieren zich hier door de jaren heen hebben aangepast aan de barre leefomstandigheden in dit ruige, surrealistische, maar ook wonderschone woestijnachtige landschap. Bijzonder is dat hier nooit hekken of afrasteringen zijn geplaatst. Nergens ter wereld kunnen wilde dieren zich zo vrij bewegen. Tel hier nog de stilte, de ronduit spectaculaire vergezichten en het nomadische Himba volk bij op en je hebt alle ingrediënten voor de meest authentieke en tevens pure safari-ontdekkingsreis die er is.

De Namibwoestijn of kortweg Namib wordt gezien als de oudste woestijn ter wereld. De ca. 100 kilometer brede zandwoestijn strekt zich uit van noord naar zuid langs de Atlantische kust van Namibië over een lengte van ca. 400 kilometer, van Walvisbaai in het noorden tot Lüderitz in het zuiden. De Namib-woestijn is onderdeel van het Namib-Naukluft National Park dat het grootste natuurpark van Afrika is. Onderdeel van de NamibRand is de Sossusvlei, een schilderachtige vallei waar heel soms water staat. Samen met het naastgelegen Dodevlei is Sossusvlei een van de grote toeristische trekpleisters van het land.

WAT MAG JE VERWACHTEN?

 

Dag 1 – 3

Windhoek

 

Dag 3 – 5

Etosha Nationaal Wildpark

 

Dag 5 – 7

Kunene rivier – Hartmann’s Vallei

 

Dag 7 – 10

Hoanib Rivier Concessie – Skelettenkust – Kaokoveld  

Dag 10 – 13

NamibRand Natuurreservaat

 

Dag 13 – 14

Amsterdam

Dag 01 – 03 Amsterdam – Windhoek
Je vliegt met KLM van Amsterdam, via Johannesburg of Luanda, naar Windhoek en wordt verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger, die je naar het hotel brengt. In het Olive Grove Exclusive Boutique hotel kun je even op adem komen van de lange reis. Het hotel ligt in een rustige wijk van de stad en heeft een uitstekende keuken.

Dag 03 – 05 Etosha Nationaal Park
De volgende dag, na een uitgebreid ontbijt, ga je in een lichtgewicht vliegtuigje het land van bovenaf bekijken. Je vliegt over de Omboroko bergen naar Etosha en landt op een airstrip dichtbij de lodge.

Vanaf de vliegtuigtrap stap je een andere wereld binnen. Voor een paar dagen ben je één met de natuur en –natuurlijk- ga je op safari. Onder leiding van zeer bekwame rangers maak jeverschillende game drives of een bushwandeling. Culinair zal het je aan niets ontbreken en de gastvrijheid zal je nog lang bij blijven.

Dag 05 – 07 Kunene rivier – Hartmann’s Vallei
Na een vroeg ontbijt reis je nog verder noordwaarts, richting de Kunene rivier. Je ziet onderweg adembenemende en zeer spectaculaire landschappen, het Hartmann’s gebergte en de Marienfluss vallei onder je voorbij glijden. Dit gebied staat bekend om haar “fairy-circles” en we zijn benieuwd welke verklaring jij daar voor hebt. De Kunene rivier, die haar oorsprong heeft in het hooggebergte van Angola, is in dit ruige gebied de enige bron van leven voor mens en dier. Tot in de jaren ’60-’70 leefden hier volop woestijn-olifanten, maar de populatie is door stropers bijna volledig uitgewist. Door de lokale bevolking mee te laten delen in de opbrengst van het toerisme heeft zij een direct belang gekregen bij de zorg voor de natuur. Sindsdien is zowel de wildstand als ook het gemiddelde jaarinkomen aanzienlijk toegenomen. Rond lunchtijd arriveer je in het Serra Cafema Camp, een zeer gerieflijke accomodatie. Na de lunch en misschien een kort dutje maak je een minicruise over de Kunene rivier, waar je volop kunt genieten van het landschap, de bijzondere vogels en van de krokodillen die geduldig wachten op hun volgende maal. Na zonsondergang keer je weer terug naar het kamp voor het diner.

De komende dagen staan allerlei interessante en spectaculaire activiteiten op het programma. Zo ga je op zoek naar een nederzetting van het Ova Himba-volk, een van de oudste en het minst door andere culturen beïnvloede stammen van Afrika. En dat kan wel even duren, aangezien dit volk semi-nomadisch is en men er niet altijd op kan rekenen dat ze zich nog bevinden waar ze gisteren waren. Eenmaal gevonden heb je de kans om kennis te maken met deze bijzondere mensen en te leren over hun gewoonten, gebruiken en kennis van de natuur. Andere georganiseerde activiteiten zijn tochten door het omliggende gebied, waarbij je de keuze hebt tussen een wandeling of een excursie in een open jeep of een stoere quad bike. De toegewijde gidsen zullen je overladen met natuurschoon en belonen voor alle moeite die je hebt gedaan om hier te komen.

Dag 07 – 10 Hoanib Rivier Concessie – Skelettenkust – Kaokoveld
Na het ontbijt brengen de gidsen je terug naar de landingsstrook van de Hartmann Vallei, waar vandaan je in zuidelijke richting en over de kustlijn naar een afgelegen uithoek van het Kaokoveld vliegt. Eenmaal aangekomen in het Hoanib Skeleton Coast Camp ga je na de lunch met je gids op zoek naar het aan de ruige omstandigheden aangepast wildlife, zoals woestijn-olifanten en -giraffen en -leeuwen. Aan het einde van de middag kom je terug in het kamp, waar je even kunt ontspannen voordat het diner geserveerd wordt. De volgende dag ga je -onder begeleiding van je gids- op zoek naar de zeer zeldzame Black Rhino, de zwarte neushoorn. Namibië heeft de grootste en volkomen in vrijheid levende populatie van deze dieren; er zijn hier geen hekken of andere obstakels. En het is ook de enige sub-groep zogenaamde woestijn-neushoorns ter wereld. Zij leggen, net als alle andere woestijndieren, grote afstanden af op zoek naar eten en drinken. Deze dag zal nog lang in je geheugen gegrifd blijven; een bijzondere en misschien wel once-in-a-lifetime ervaring. Je luncht onderweg in het “veld” in de schaduw van de torenhoge Kameeldoorn- en imposante Anabomen en keert pas aan het einde van de dag terug naar de lodge voor het aperitief, de verhalen en een heerlijk nachtje slapen.

Dag 10 – 13 NamibRand Natuurreservaat
Vandaag vertrek je vanaf de Hoanib landingsstrook in de richting van Swakopmund. Na een korte tankstop reis je verder naar het wonderschone NamibRand natuurreservaat. Als er geen zeemist hangt vlieg je op geringe hoogte over de Walvis-baai lagune en de kustlijn die bezaait ligt met scheepswrakken. Vervolgens wordt de koers verlegd in de richting van het binnenland. Onderwijl passeer je verlaten diamantmijnen en de hoge zandduinen van de Sossusvlei om uiteindelijk te landen nabij het Wolwedans Boulders Camp. Dit is het meest afgelegen kamp van het Wolwedans portfolio. Je bevindt je hier temidden van 180.000 hectare ongerept natuurgebied. Nergens zie je iets van bebouwing, verlichting of enige andere vorm van cultivering. De komende drie dagen zal dit bijzondere en fabelachtig mooie landschap je betoveren . Je zult ontdekken dat flora en fauna ook spectaculair is als het minder groot of groots is en ’s avonds voel je je klein onder de indrukwekkende sterrenhemel, waar meer sterren te zien zijn dan je ooit voor mogelijk hebt gehouden.

Dag 13 – 14 Windhoek – Johannesburg – Amsterdam
Na het ontbijt vlieg je naar Windhoek en aansluitend door naar Johannesburg en Amsterdam, waar je een dag later aankomt, betoverd en nog vòl van de indrukken die je in Namibië opgedaan hebt.

WAT ZIJN DE KOSTEN?

 

Luxury editie (2 pers.)
Laagseizoen vanaf
Hoogseizoen vanaf
€ 9.895,- p.p.
€ 11.115,- p.p.
Intercontinentale retourvlucht groenvinkje
Internationale retourvluchten groenvinkje
Alle luchthaven belastingen en toeslagen groenvinkje
Meet & Assist bij aankomst in Johannesburg en Windhoek groenvinkje
Alle Transfers over de weg en door de lucht groenvinkje
Welkomstmap met Reis- en routebeschrijving en meer groenvinkje
1 overnachting,
Johannesburg
Sun Intercontinental ORT Hotel
(logies en ontbijt)
1 overnachting,
Windhoek
Olive Exclusive Hotel
(logies en ontbijt)
2 overnachtingen,
Etosha-East
Onguma Private Reserve
Onguma Tented Camp
(logies, alle maaltijden en safari-activiteiten)
2 overnachtingen,
Kunene Rivier – Kaokoveld
Serra Cafema Camp
(fully inclusive)
3 overnachtingen,
Skelettenkust
Hoanib Skeleton Coast Camp
(fully inclusive)
3 overnachtingen,
Namibrand Naukluft NP
Wolwedans Boulders Camp
(logies, alle maaltijden & safari-activiteiten )

Genoemde prijzen zijn indicatief, per persoon en afhankelijk van wisselkoersen en beschikbaarheid op het tijdstip van boeken.

REIS IN BEELD

Gele lijn 3
null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

ONZE SERVICE

Gele lijn1.1
null

UBUNTU

Of het nu midden in de wildernis is of in het hart van de stad. Gastvrijheid vóel je en maakt het verschil tussen een goede en een onvergetelijke reis. Afrikanen zijn meesters in Ubuntu: de pure en ongeremde gastvrijheid. En wat je geeft krijg je terug. Wanneer jij gastvrij bent, zul je nog meer plezier en ubuntu ervaren.

null

ZEKERHEDEN

Bij jouw vakantie hoort een onbezorgd gevoel. Daarom is African Luxury aangesloten bij verschillende brancheorganisaties en maken wij er werk van om onze partners ter plaatse en de accommodaties op onze website regelmatig zelf te bezoeken. Zo kun jij met een goed gevoel vertrekken én thuiskomen.

null

GEMAK ONDERWEG

Je reisbescheiden altijd bij de hand in je persoonlijke travel app. Hierin kun je ook onze reistips bekijken en je ervaringen delen. Voor het maken van reserveringen of het regelen van andere praktische zaken onderweg is altijd een lokale vertegen-woordiger bereikbaar.

OFFERTE AANVRAGEN

Gele lijn 4

Afrika is leven! Dat voel je. Het is een soort thuiskomen horen we wel eens. Nergens ter wereld is dat zo sterk als hier. Er is elke dag wel iets om je over te verwonderen.

Wij nemen je graag mee naar al die plekken. Een op jouw individuele wensen toegesneden reisvoorstel aanvragen begint hier. Om je optimaal van dienst te kunnen zijn vragen we je alvast om het onderstaande vragenlijstje in te vullen. Daarna nemen we spoedig contact met je op.

Doe je liever alles zelf maar kom je er niet uit of weet je het niet zeker? Kom dan langs bij ons op kantoor, dan kijken we er samen naar.

Contactgegevens

Reisgegevens

ik ben/wij zijn flexibel (voer aantal dagen in)
weet ik nog niet (voer aantal dagen in)

Verwachte reissom per persoon (inclusief vliegtickets)

€ 3.000 - € 4.500
€ 4.500 - € 6.000
€ 6.000 - € 7.500

Bestemmingen

BotswanaKeniaMarokkoMadagaskarMozambiqueNamibiëRwanda
TanzaniaWest-AfrikaZambiaZanzibarZimbabweZuid-AfrikaCombinatie van 2 of meer landen

Wensen, vragen of opmerkingen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief en ga akkoord met de voorwaarden