Image courtesy: Somalisa, African Bush Camps

Familierondreis met gids & chauffeur

Samen met de allerbeste gids verken je de betoverende schoonheid van Namibië. Deze familie- of gezinsreis is een 17-daagse rondreis vol unieke tegenstellingen met onder andere: het wildlife van Etosha en Okajima, de dramatische schoonheid van Damaraland, de koelte van de Atlantische oceaan en tenslotte de rode zandduinen van de Sossusvlei.

Logo African Luxury

DE REIS IN 'N NOTENDOP

Familierondreis met gids & chauffeur

Aantal dagen:
17 dagen uit & thuis

Prijs vanaf:
€ 6.385,- p.p. (Inclusief: Vluchten | Meet & Assist op luchthaven | Alle transfers | Accommodaties | Welkomstmap | Begeleiding door de beste gidsen van Namibië)

Highlights:
De beste natuurgidsen van Namibië | African Foundation | Etosha Nationaal Wildpark | Twyfelfontijn | Damaraland | Trekking van Woestijnolifanten | Pelsrobben en dolfijnen | Sossusvlei

ALLES OVER DEZE REIS

Gele lijn1.1
WAT MAAKT DEZE REIS ZO BIJZONDER?

Deze reis is een unieke kans om dit prachtige land op een zeer persoonlijke manier te leren kennen. Niet in de laatste plaats omdat de gidsen die je begeleiden er alles aan doen om het zo zorgeloos en ontspannen mogelijk te laten verlopen, maar –belangrijker nog- omdat ze zeer veel kennis hebben van alles wat zich in dit gebied bevindt. Zij delen deze kennis graag met hun gasten en vertellen met veel trots over hoe mens en dier zich hebben aangepast aan de bijzondere omstandigheden van dit land.

In Okonjima, Home of the Africat Foundation is AfriCat gevestigd. De familie Hanssen heeft zich hier toegelegd op het behouden en in stand houden van katachtigen. Hier maak je kennis met het belangrijke werk van de Africat foundation en kun je leeuwen, luipaarden en cheetah’s van zeer dichtbij bekijken.

Het Nationaal Park Etosha in Namibië is een van de grootste wildparken van zuidelijk Afrika. Al in 1907, na de oorlog tussen de Duitsers en de Herero’s, werd het park gesticht. Etosha bestaat voor een groot deel uit een enorme zoutpan, omgeven door droog bushveld. Kenmerkend voor Etosha zijn de grote hoeveelheden wild; olifanten, zebra’s, leeuwen en verschillende soorten antilopen. Natuurlijke en kunstmatig aangelegde waterdrinkplaatsen helpen de wildpopulatie te overleven in de droge tijd. Oorspronkelijk werd Etosha bewoond door de San.

Damaraland is een gebied ten noorden van Swakopmund, waar van oudsher de Damara wonen, een stam waarvan wordt vermoed dat ze oorspronkelijk uit Zambia of Zimbabwe afkomstig zijn. Dit gebied doet anders vermoeden, maar de Damara blijken goed in staat om hier in hun levens-onderhoud te kunnen voorzien, voornamelijk door veeteelt. Ook dieren hebben zich hier in de loop der eeuwen aangepast aan de barre omstandigheden. Dit is het enige gebied ter wereld waar de woestijnolifant voorkomt.

Tussen rode bergtoppen en verspreid over een groot heuvelachtig gebied is Afrika’s grootste en –mischien wel- meest interessante collectie rotstekeningen te bekijken. In Twyfelfontein zijn meer dan 2.000 tekeningen van olifanten, neushoorns, giraffen, kudu en leeuwen te zien. Deze dieren kwamen ooit hun dorst lessen bij de natuurlijke bron aan de voet van de heuvel. In een aantal gevallen heeft men tekeningen aangetroffen van cirkels. De exacte betekenis hiervan is niet bekend. De vondst van stenen werktuigen en andere voorwerpen doet vermoeden dat hier al meer dan 7.000 jaar geleden jager-verzamelaars verbleven.

In het koelere Swakopmund, gelegen aan de Atlantische oceaan maak je vanaf Walvis Bay een schitterende boottocht en met een beetje geluk zie je walvissen en zeeschildpadden, maar zeker pelsrobben en dolfijnen.

De Namibwoestijn, of kortweg de Namib, wordt beschouwd als de oudste woestijn ter wereld. De ongeveer 100 kilometer brede zandwoestijn strekt zich uit van noord naar zuid langs de Atlantische kust van Namibië over een lengte van ruim 400 kilometer. De Namib is onderdeel van het Namib-Naukluft National Park, dat het grootste natuurpark van Afrika is. In het midden van de woestijn bevindt zich Sossusvlei, een schilderachtige vallei waar heel soms water is. Samen met het naastgelegen Dodevlei is Sossusvlei een van de grote toeristische trekpleisters van het land.

WAT MAG JE VERWACHTEN?

 

Dag 1 – 3
Windhoek
Dag 3 – 5
Okonjima
Dag 5 – 8
Etosha Nationaal Wildpark
Dag 8 – 10
Damaraland
Dag 10 – 12 Swakopmund
Dag 12 – 15 Sossusvlei
Dag 15 – 16 Windhoek
Dag 16 – 17 Amsterdam

Dag 1 – 3 Amsterdam – Windhoek
Je vliegt van Amsterdam naar Windhoek, waar je wordt verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger die je naar een uitmuntend boutique hotel brengt, zodat je even op adem kunt komen van de lange reis.

Dag 3 – 5  Okonjima Nature Reserve
Na het ontbijt volgt een uitgebreide kennismaking met de gids die je de komende twee weken zal rondrijden en begeleiden. Daarna vertrek je per auto naar het Okonjima Nature Reserve. Het is een reis van ruim 2 uur die door heuvelachtig landschap voert en langs het voor de lokale Herero belangrijke Okahandja. Op 26 augustus is het daar Hero’s Day en komen duizenden Herero tesamen om eer te betonen aan de overleden leiders. Bij aankomst in het Okonjima Luxury Bush Camp wordt je warm en gastvrij onthaald en wil je zo snel mogelijk, maar ná de afternoon tea uiteraard, luipaarden bekijken. Deze dieren zijn enorm fotogeniek en, zeker in dit gebied waar ze zich héél zelfverzekerd voelen, ook gemakkelijk te zien. ’s Avonds zijn er de traditionele sundowners en een heerlijk diner bij het zachte licht van de olielampen. Het eerste nachtje slapen in de wildernis.

De volgende dag staat er uiteraard een safari op het programma, maar deze keer te voet. Je gaat met je gids de Large Carnivore Tracking Trail volgen en probeert via radiosignalen de Spotted Hyena’s en de luipaarden te vinden, die hier als wees zijn gered van een gewisse dood en met de hand zijn opgevoed. Deze zogenaamde ‘rehabilited’ dieren zijn mensen gewend en daarom niet schuw. Je leert zo de essentie van de Africat Foundation kennen.

Dag 5 – 7 Onguma Private Game Reserve
De volgende dag, na een laat ontbijt, vertrek je naar de oostelijke grens van het Etosha National Park. Voordat je in het kamp aankomt kun je nog even stoppen bij Lake Otjikoto. Dit is een groot meer dat ontstaan is door een vulkaan die ingestort is. Via diverse grotten staan waarschijnlijk alle waterplaatsen en andere meren in de buurt met Lake Otjikoto –en elkaar-  in verbinding.
Je komt halverwege de middag aan in het kamp en je kunt ervoor kiezen om nog snel vóór het eten een tocht te maken in het Onguma Game Reserve.

Na een heerlijk nachtje slapen en het ontbijt maak je samen met je gids het programma voor de dag. Hij kent het gebied en kan je goed adviseren. Je kunt ervoor kiezen om op safari te gaan in het Etosha National Park en voor de lunch en een siësta terug te komen naar het kamp, om vervolgens in de late middag nog een safari te maken. Maar je kunt ook opteren voor een bezoek aan het gebied rond Halali, of om via Fisher’s Pan naar Andoni Plains te gaan en ’s middags in het Onguma Private Game Reserve nog een tocht te maken. Waar je ook voor kiest je zult in ieder geval op tijd in het kamp terug zijn voor de borrel en het diner.

Dag 7 – 8 Etosha National Park – Ongava Private Game Reserve
Vandaag ga je de hele dag op safari, terwijl je van Onguma Bush Camp naar Andersson’s Camp rijdt. Voor eten, drinken en fotogenieke momenten onderweg wordt gezorgd. Aan het einde van de dag (dat is natuurlijk afhankelijk van hoeveel spannends en bezienswaardigs je onderweg tegenkomt) arriveer je in Anderson’s Camp. Vanuit je comfortabele stoel en met een drankje onder handbereik kun je rustig van de avond genieten en de dieren bekijken die bij de waterplaats hun dorst komen lessen. Je logeert hier één nacht.

Dag 8 – 10 Damaraland
Na het ontbijt vertrek je zuidwaarts, naar Damaraland. Onderweg geniet je van het ruige landschap, waar Damaraland bekend om is; kleurige rotspartijen, magnifique tafelbergen en een bizarre vegetatie. Je kunt, als je dat wilt even stoppen bij het versteende bos, dat een paar kilometer buiten de hoofdstad van Damaraland, Khorixas, ligt. In het begin van de middag kom je aan in Camp Kipwe, waar je de komende 2 dagen logeert. Als er nog voldoende tijd is neemt de gids je mee naar de rotstekeningen in Twijfelfontein, die dateren uit een periode van 300 tot 1800 voor Christus . Ook Burnt Mountain en de Organ Pipes staan op het programma, maar als daar niet voldoende tijd meer voor is, zullen die de volgende dag bezocht worden. Burnt Mountain ziet er overdag uit als een enigszins bizarre, zwarte rots. Bij zonsop- en bij zonsondergang echter lijkt het nèt of de rots in brand staat. De Organ Pipes is een bijzondere steenformatie die ongeveer 125 miljoen jaar geleden is ontstaan. Het wordt je overduidelijk waaraan deze formatie haar naam te danken heeft.

Na een vroeg ontbijt neemt je gids je mee voor een spannende tocht naar het tijdelijke Aba Huab kamp en het stroomgebied van de Huab rivier. Je geniet van het bijzondere landschap en gaat zeker proberen de unieke ‘desert-adapted’ olifant te ontdekken. Onderweg is er een picnic lunch in de schaduw van een grote Ana boom (Acacia Albida), misschien wel in de buurt van een kudde olifanten die precies hetzelfde doen. Op de terugweg naar het kamp kun je Twijfelfontein bezoeken, als je dat nog niet hebt gedaan, en andere in de nabijheid gelegen bezienswaardigheden, of besluiten om meteen terug te gaan naar het kamp en daar in de buurt nog een wandeling te maken. Jij bent aan zet.

Dag 10 – 12 Swakopmund
Vandaag reis je door naar het zuiden en passeert Namibie’s hoogste berg, de Brandberg (2.573 m), daarna verder naar het westen om bij Henties Bay aan de kust te belanden. Je volgt de kustlijn totdat je in Swakopmund aankomt. Je zult hier 2 nachten logeren in een charmante Guesthouse.  Je hebt volop de gelegenheid om Swakopmund, waar men nog Kaffee mit Kuche kan bestellen, en de omgeving te verkennen.

Na het ontbijt vertrek je met je gids voor een ‘scenic’ toer langs de kust. In Walvis Bay ga ja aan boord voor een minicruise om de Cape pelsrobben, Heaviside dolfijnen en tuimelaren te bekijken, die in grote getalen in de lagune en de haven voorkomen. Maar er zijn ook pelikanen, flamingo’s en, als je geluk hebt, dan zie je ook nog walvissen, leatherback schildpadden en maanvissen, die gek genoeg in het Engels ‘Sunfish’ heet. Nèt voor de lunch meer je af in Walvis Bay en wordt je teruggebracht naar Swakopmund voor een relaxte middag in het hotel of in de stad. Er zijn diverse excursies en activiteiten beschikbaar in en rondom Swakopmund, die tegen een extra bedrag te boeken zijn.

Dag 12 – 15 Namibrand Desert
Na het ontbijt vertrek je voor een bijzondere tocht door het indrukwekkende landschap van het Namib Naukluft National Park, via de Gaub en Kuiseb canyons, naar de Sossusvlei Desert Lodge. Je arriveert tegen het einde van de middag en logeert hier drie nachten. Gedurende deze tijd zul je met je gids veel interessante en memorabele tochten maken door het NamibRand Nature Reserve en alles leren over de manier waarop mens, plant en dier zich hier hebben aangepast aan de uiterst moeilijke leefomstandigheden. ’s Avonds kun je in het observatorium van de lodge het heelal verkennen dat nèt zo onherbergzaam lijkt als de omgeving waarin je je bevindt. Als het weer en de wind het toelaten zul je één dezer dagen misschien ook een ballonvaart kunnen maken; een bijna buitenaardse ervaring, zeker als je dat nog nooit eerder hebt gedaan.

Dag 15 – 17 Windhoek – Amsterdam
Na het ontbijt neem je afscheid van de wildernis, maar niet zonder souvenirs. Je zult nog vaak en met weemoed terugdenken aan Namibië en alles wat daar leeft, bloeit en groeit. Je overnacht in het Olive Exclusive hotel, waar je aan het begin van de reis ook verbleef. De volgende dag word je ruim op tijd door je gids opgehaald van het hotel en naar de luchthaven van Windhoek gebracht. Vandaar vlieg je weer terug naar Amsterdam.

WAT ZIJN DE KOSTEN?
Familie luxury editie (4 pers.)
Laagseizoen vanaf
Hoogseizoen vanaf
€ 6.385,- p.p.
€ 7.240,- p.p.
Intercontinentale retourvlucht  groenvinkje
Alle luchthaven belastingen en toeslagen  groenvinkje
Meet & Assist bij aankomst in Johannesburg en Windhoek  groenvinkje
Alle Transfers  groenvinkje
Welkomstmap met Reis- en routebeschrijving  groenvinkje
Begeleiding door eigen Ranger en tevens Chauffeur  groenvinkje

1 overnachting,
Windhoek

Galton House
(logies en ontbijt)

2 overnachtingen,
Okonjima
Africat Foundation

Bush Camp
(logies, alle maaltijden & safari-activiteiten)

2 overnachtingen,
Etosha-east
Onguma Private Reserve

Onguma Bush Camp
(logies, alle maaltijden & safari-activiteiten)

1 overnachting,
Etosha-west
Ongava Private Game Reserve

Ongava Lodge
(logies, alle maaltijden & safari-activiteiten)

2 overnachtingen,
Damaraland
Twyfelfontein

Camp Kipwe
(logies, alle maaltijden & safari-activiteiten)

2 overnachtingen,
Swakopmund

Cornerstone Guesthouse
(logies en ontbijt

3 overnachtingen,
Sossusvlei

Sossusvlei Desert Lodge
(o.b.v. fully inclusive)

1 overnachting,
Windhoek

Olive Exclusive Hotel
(logies en ontbijt)

 

Genoemde prijzen zijn indicatief, per persoon en afhankelijk van wisselkoersen en beschikbaarheid op het tijdstip van boeken.

PLEASE NOTE:
Ballonvluchten zijn weersafhankelijk. De weersomstandigheden bepalen of een vlucht kan doorgaan of niet. De ballonvaart is inbegrepen in een verblijf van tenminste drie nachten in de Sossusvlei Desert Lodge. Dit is een extra promotie en de kosten van de ballonvlucht zijn NIET doorberekend in de reissom. Als de ballonvlucht om wat voor reden dan ook niet doorgaat heb je geen recht op restitutie of een andere vorm van compensatie.

Balloon flights are completely weather dependent and weather conditions can be of such a nature that flying is not possible. The flight is included in a third night stay and there shall be no refunds should the flight not take place (it is a value add and not a charged activity).

REIS IN BEELD

Gele lijn 3
null

null

null

null

ONZE SERVICE

Gele lijn1.1
null

UBUNTU

Of het nu midden in de wildernis is of in het hart van de stad. Gastvrijheid vóel je en maakt het verschil tussen een goede en een onvergetelijke reis. Afrikanen zijn meesters in Ubuntu: de pure en ongeremde gastvrijheid. En wat je geeft krijg je terug. Wanneer jij gastvrij bent, zul je nog meer plezier en ubuntu ervaren.

null

ZEKERHEDEN

Bij jouw vakantie hoort een onbezorgd gevoel. Daarom is African Luxury aangesloten bij verschillende brancheorganisaties en maken wij er werk van om onze partners ter plaatse en de accommodaties op onze website regelmatig zelf te bezoeken. Zo kun jij met een goed gevoel vertrekken én thuiskomen.

null

GEMAK ONDERWEG

Je reisbescheiden altijd bij de hand in je persoonlijke travel app. Hierin kun je ook onze reistips bekijken en je ervaringen delen. Voor het maken van reserveringen of het regelen van andere praktische zaken onderweg is altijd een lokale vertegen-woordiger bereikbaar.

OFFERTE AANVRAGEN

Gele lijn 4

  Afrika is leven! Dat voel je. Het is een soort thuiskomen horen we wel eens. Nergens ter wereld is dat zo sterk als hier. Er is elke dag wel iets om je over te verwonderen.

  Wij nemen je graag mee naar al die plekken. Een op jouw individuele wensen toegesneden reisvoorstel aanvragen begint hier. Om je optimaal van dienst te kunnen zijn vragen we je alvast om het onderstaande vragenlijstje in te vullen. Daarna nemen we spoedig contact met je op.

  Doe je liever alles zelf maar kom je er niet uit of weet je het niet zeker? Kom dan langs bij ons op kantoor, dan kijken we er samen naar.

  Contactgegevens

  Reisgegevens

  ik ben/wij zijn flexibel (voer aantal dagen in)
  weet ik nog niet (voer aantal dagen in)

  Verwachte reissom per persoon (inclusief vliegtickets)

  € 3.000 - € 4.500
  € 4.500 - € 6.000
  € 6.000 - € 7.500

  Bestemmingen

  BotswanaKeniaMarokkoMadagaskarMozambiqueNamibiëRwanda
  TanzaniaWest-AfrikaZambiaZanzibarZimbabweZuid-AfrikaCombinatie van 2 of meer landen

  Wensen, vragen of opmerkingen

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief en ga akkoord met de voorwaarden