Image courtesy: O. Evans, Wilderness Safaris

Bijzondere ontdekkingsreis

De allerbeste gidsen van het land begeleiden je op deze ontdekkingsreis langs de oevers van de Hoanib en Hoarusib rivier op zoek naar olifanten, leeuwen en zwarte neushoorns. Te voet of in een jeep, je wordt omringd door onwerkelijk mooie landschappen en je bezoekt traditionele Himba dorpen om op een ongedwongen manier kennis te maken met dit nomadenvolk, hun tradities en leefgewoonten.

Logo African Luxury

DE REIS IN 'N NOTENDOP

Bijzondere ontdekkingsreis door het noordwesten van Namibië

Aantal dagen:
13 dagen uit & thuis

Prijs vanaf:
€ 7.500,- p.p. (Inclusief: Vluchten | Meet & Assist op luchthaven | Alle transfers | Accommodaties | Welkomstmap)

Highlights:
Skelettenkust | Onaangetaste wildernis | Woeste natuur- & landschapstaferelen | Kaokoveld | Woestijn aangepast wildleven | Nomadische Himba’s | Hartmann en Marienfluss vallei | Kunene rivier | Trekken van zwarte neushoorns

ALLES OVER DEZE REIS

Gele lijn1.1
WAT MAAKT DEZE REIS ZO BIJZONDER?

De ‘Skeleton Coast’ en het ‘Kaokoveld’ behoren tot Namibiës meest afgelegen gebieden. Alleen hier, in het noordwesten van Namibië vind je een aantal bijzondere diersoorten zoals: woestijnolifanten, woestijnleeuwen en de zeer zeldzame zwarte neushoorn. Bijzonder omdat deze dieren zich door de jaren heen hebben aangepast aan de barre leefomstandigheden in dit ruige, surrealistische, maar ook wonder-schone landschap. Bijzonder is ook dat hier nooit hekken of afrasteringen zijn geplaatst. Nergens ter wereld kunnen wilde dieren zich zo vrij bewegen. Tel hier nog de stilte, de ronduit spectaculaire vergezichten en het nomadische Himba volk bij op en je hebt alle ingrediënten voor de meest authentieke en tevens pure safari-ontdekkingsreis die er is. Maar wat deze reis ècht bijzonder maakt is dat je gedurende de hele reis een privé-gids hebt, die boeiend kan vertellen over de flora en fauna.

‘Conservancies’ zijn door de regering nauwkeurig omschreven stukken land waarvan het beheer in handen is gegeven aan de oorspronkelijke leefgemeenschappen uit dit gebied. Door de lokale bevolking mee te laten delen in de opbrengst heeft zij een direct belang gekregen bij de zorg voor de natuur. Sindsdien is zowel de wildstand als ook het gemiddelde jaarinkomen aanzienlijk toegenomen. Mede dankzij het succes van dit programma vind je de helft van alle in de wereld nog levende Cheetah’s in Namibië en is Namibië het enige Afrikaanse land met gebieden waar de met uitsterven bedreigde zwarte neushoorn zich ongehinderd kan bewegen.

Als eerste reisorganisatie is onze partner ter plaatse er in geslaagd om in dit gebied een complete en luxe safari-rondreis te verzorgen. Deze ontdekkingsreis is in ieder opzicht uniek. Slechts de allerbeste en meest toegewijde gidsen van het land zijn aangewezen als gastheer in dit volstrekt ongerepte stuk Afrika. En, ja, àl onze reizen zijn geweldig, maar voor deze reis bewaren we een speciaal plekje in ons hart.

WAT MAG JE VERWACHTEN?

 

Dag 1 – 2

Johannesburg

 

Dag 2 – 3

Windhoek

 

Dag 3 – 6

Hoanib Skeleton Coast

 

Dag 6 – 7

Orupembe Conservancy

 

Dag 7 – 9

Mariënfluss Conservancy

 

Dag 9 – 10

Purros Conservancy

 

Dag 10 – 12

Hoas Conservancy

 

Dag 12 – 13

Windhoek

 

Dag 13 – 14

Amsterdam

 

Dag 1 – 3 Amsterdam – Windhoek
Na de vlucht van Amsterdam naar Windhoek word je van harte welkom geheten door onze lokale vertegenwoordiger. Hij brengt je vlot en veilig naar het hotel, waar je even op adem kunt komen van de lange reis.

Dag 3 – 6 Skeleton Coast
Per vliegtuig reis je comfortabel naar de Skeleton Coast en arriveer je met de lunch in het Hoanib Skeleton Coast Camp. Je wordt bij aankomst ontvangen door je privégids die jou de komende dagen zal begeleiden op deze ontdekkingsreis. Waarschijnlijk is er nog even tijd om alvast een kijkje te nemen bij de Hoanib rivier. Als de avond valt is het tijd voor het diner en de rest van de avond breng je door bij het kampvuur, waar de gids je alles vertelt over dit bijzondere gebied.

Na het ontbijt ga je op pad met je gids. Of je te voet gaat of met een jeep en waar je precies naar toe gaat, hangt af van wat de gids je adviseert: de natuur en de dieren gedragen zich immers niet altijd volgens een vast patroon.

De derde dag van je verblijf ga je in een lichtgewicht vliegtuigje het gebied van boven bekijken; je vliegt over het de kustlijn en landt op het strand. Vandaar maak je, in een jeep, een safari, waarna je picknickt op het strand. Na de picknick-lunch volgt nog een korte safari en aan het einde van de middag vlieg je terug naar het kamp. Als je niet sprakeloos bent, deel je de ervaringen van deze dag met anderen terwijl je rondom het kampvuur zit te genieten van de betoverende zonsondergang.

Dag 6 – 7 Orupembe Conservancy
De volgende dag, na het ontbijt vertrek je verder noordwaarts; je rijdt door de Giribis vlakte en het stroomgebied van de Tomikas rivier, richting de Onjuwa vlakte. Onjuwa betekent ‘heilig’ maar laat zich het best vertalen als ‘onaantastbaar’; de lokale bevolking heeft de afgelopen eeuwen niet toegestaan dat hier gejaagd werd en dat heeft wonderen verricht voor de wildstand, dat kan je begrijpen. Je luncht onderweg in picknick-stijl en komt aan het einde van de middag aan in het Etembura kamp dat in de Orupembe reservaat ligt, nèt op tijd voor het aperitief en het diner. Dit kamp is een van de eerste kampen die volledig door de lokale bevolking wordt geëxploiteerd.

Dag 7 – 9 Marienfluss Conservancy
Na een zeer vroeg ontbijt vertrek je nog verder noordwaarts, richting de Kunene rivier. Je rijdt door adembenemende en zeer spectaculaire landschappen, door de Hartmann’s vallei, het Hartmann’s gebergte en door de Marienfluss vallei. Dit gebied staat bekend om haar “fairy-circles” en we zijn benieuwd welke verklaring jij daar voor hebt. De Kunene rivier, die haar oorsprong heeft in het hooggebergte van Angola is -in dit ruige gebied- de enige bron van leven voor mens en dier. Tot in de jaren ’60-’70 leefden hier volop woestijn-olifanten, maar de populatie is door stropers bijna volledig uitgewist. Op dit moment is er een plan om deze bijzondere dieren weer terug te brengen naar dit gebied. Rond lunchtijd arriveer je in het Okahirongo River Camp, een zeer gerieflijke accommodatie. Na de lunch en een kort dutje maak je een boottocht over de rivier, waar je volop kunt genieten van het landschap, de bijzondere vogels en van de krokodillen die geduldig wachten op hun volgende maal. Als de zon ondergaat keer je terug naar het kamp voor het diner.

Deze dag begint – na het ontbijt – met een heerlijke ochtendwandeling onder begeleiding van de gids. Je leert over dit bijzondere gebied en al wat zich daarin bevindt. Je keert voor de lunch terug naar het kamp en ontvlucht het heetst van de dag in de serene rust en schaduw van je chalet. Aan het einde van de middag ga je op zoek naar een nederzetting van het Himba-volk, een van de oudste en het minst door andere culturen beïnvloede stammen van Afrika. Dat kan wel even duren, aangezien dit volk semi-nomadisch is en men er niet altijd op kan rekenen dat ze zich nog bevinden waar ze gisteren waren. Eenmaal gevonden heb je de kans om kennis te maken met deze bijzondere mensen en te leren over hun gewoonten, gebruiken en onvoorstelbare kennis van de natuur.

Dag 9 – 10 Purros Conservancy
De volgende dag, vertrek je zuidwaarts, richting de Purros Conservancy. De reis voert je door de Marienfluss vallei en, afhankelijk van seizoen en omstandigheden, langs de oevers van de Hoarusib en Khumib rivieren of -meer westelijk- door woestijnachtige vlakten. Het gebied langs de rivieren bevat veel aan de ruige omstandigheden aangepast wildlife, zoals olifanten, giraffen en leeuwen. Je luncht onderweg in de schaduw van de torenhoge Kameeldoorn- en imposante Ana-bomen. Aan het einde van de middag arriveer je in de Okahirongo Elephant Lodge, waar je even kunt bijkomen van de reis voordat het diner geserveerd wordt.

Dag 10 – 12 Hoas Conservancy
Na een zeer vroeg ontbijt vertrek je voor een vrij lange, maar zeer aangename, reis naar Grootberg en de Hoas Conservancy. Onderweg passeer je Sesfontein en de Etendeka- en Palmweg concessies en zul je veel wild zien. Aan het einde van de dag kom je aan in de Grootberg lodge, waar je na het diner en naar alle waarschijnlijkheid lekker vroeg naar bed gaat.

Voor dag en dauw ga je vandaag -onder begeleiding van uw gids- op zoek naar de zeer zeldzame Black Rhino, de zwarte neushoorn. Namibië heeft de grootste en volkomen in vrijheid levende populatie van deze dieren; er zijn hier geen hekken of andere obstakels. Het is ook de enige subgroep zogenaamde woestijn-neushoorns ter wereld. Zij leggen, net als alle andere woestijndieren, grote afstanden af op zoek naar eten en drinken. Ze zoeken ’s nachts naar voedsel en rusten gedurende de dag uit en zijn daarom bij daglicht goed op te sporen. Deze dag zal je nog lang bijblijven; een bijzondere en misschien wel once-in-a-lifetime ervaring. Je luncht in het “veld” en keert pas aan het einde van de dag terug naar de lodge voor het aperitief, de verhalen en een heerlijk nachtje slapen.

Dag 12 – 13 Twijfelfontein – Windhoek
Na een goede nachtrust vertrek je naar de Doro Nawas airstrip, maar onderweg stop je nog even in Twijfelfontein voor een korte wandeling. Je bekijkt de eeuwenoude rotstekeningen, die op de Unesco Werelderfgoederen lijst staan. Bij de airstrip aangekomen krijg je een lunch. Je vliegt daarna naar Windhoek en overnacht in The Olive Exclusive Boutique hotel.

Dag 13 – 14 Windhoek – Amsterdam
Vandaag vlieg je terug naar Amsterdam, waar je een dag later aankomt, betoverd en nog vòl van de indrukken die je in Namibië opgedaan hebt

WAT ZIJN DE KOSTEN?

 

 

Luxury editie (2 pers.) Luxury editie (4 pers.)
Laagseizoen vanaf
Hoogseizoen vanaf
€ 8.626,- p.p.
€ 9.370,- p.p.
€ 7.500,- p.p.
€ 8.260,- p.p.
Intercontinentale vluchten groenvinkje groenvinkje
Internationale vluchten JNB – WDH – JNB JNB – WDH – JNB
Korte Binnenlandse
verbindings vluchten
groenvinkje groenvinkje
Alle luchthaven belastingen en toeslagen groenvinkje groenvinkje
Meet & Assist bij aankomst in Windhoek groenvinkje groenvinkje
Alle Transfers over de weg en door de lucht groenvinkje groenvinkje
Welkomstmap met Reis- en routebeschrijving groenvinkje groenvinkje
Begeleiding door eigen Ranger en tevens Chauffeur groenvinkje groenvinkje
1 overnachting,
Windhoek
Olive Exclusive Hotel
(logies en ontbijt)
Olive Exclusive Hotel
(logies en ontbijt)
3 overnachtingen,
Skelettenkust
Hoanib Skeleton Coast Camp
(fully inclusive)
Hoanib Skeleton Coast Camp
(fully inclusive)
1 overnachting,
Orupembe Conservancy
Etambura Tented Camp
(fully inclusive)
Etambura Tented Camp
(fully inclusive)
2 overnachtingen,
Mariënfluss Conservancy
Okahirongo River Camp
(fully inclusive)
Okahirongo River Camp
(fully inclusive)
1 overnachtingen,
Purros Conservancy
Okahirongo Elephant Camp
(fully inclusive)
Okahirongo Elephant Camp
(fully inclusive)
2 overnachtingen,
Hoas Conservancy
Grootberg lodge
(fully inclusive)
Grootberg lodge
(fully inclusive)
1 overnachting,
Windhoek
Olive Exclusive Hotel
(logies en ontbijt)
Olive Exclusive Hotel
(logies en ontbijt)

Genoemde prijzen zijn indicatief, per persoon en afhankelijk van beschikbaarheid op het tijdstip van boeken.

REIS IN BEELD

Gele lijn 3
null

null

null

null

ONZE SERVICE

Gele lijn1.1
null

UBUNTU

Of het nu midden in de wildernis is of in het hart van de stad. Gastvrijheid vóel je en maakt het verschil tussen een goede en een onvergetelijke reis. Afrikanen zijn meesters in Ubuntu: de pure en ongeremde gastvrijheid. En wat je geeft krijg je terug. Wanneer jij gastvrij bent, zul je nog meer plezier en ubuntu ervaren.

null

ZEKERHEDEN

Bij jouw vakantie hoort een onbezorgd gevoel. Daarom is African Luxury aangesloten bij verschillende brancheorganisaties en maken wij er werk van om onze partners ter plaatse en de accommodaties op onze website regelmatig zelf te bezoeken. Zo kun jij met een goed gevoel vertrekken én thuiskomen.

null

GEMAK ONDERWEG

Je reisbescheiden altijd bij de hand in je persoonlijke travel app. Hierin kun je ook onze reistips bekijken en je ervaringen delen. Voor het maken van reserveringen of het regelen van andere praktische zaken onderweg is altijd een lokale vertegen-woordiger bereikbaar.

OFFERTE AANVRAGEN

Gele lijn 4

  Afrika is leven! Dat voel je. Het is een soort thuiskomen horen we wel eens. Nergens ter wereld is dat zo sterk als hier. Er is elke dag wel iets om je over te verwonderen.

  Wij nemen je graag mee naar al die plekken. Een op jouw individuele wensen toegesneden reisvoorstel aanvragen begint hier. Om je optimaal van dienst te kunnen zijn vragen we je alvast om het onderstaande vragenlijstje in te vullen. Daarna nemen we spoedig contact met je op.

  Doe je liever alles zelf maar kom je er niet uit of weet je het niet zeker? Kom dan langs bij ons op kantoor, dan kijken we er samen naar.

  Contactgegevens

  Reisgegevens

  ik ben/wij zijn flexibel (voer aantal dagen in)
  weet ik nog niet (voer aantal dagen in)

  Verwachte reissom per persoon (inclusief vliegtickets)

  € 3.000 - € 4.500
  € 4.500 - € 6.000
  € 6.000 - € 7.500

  Bestemmingen

  BotswanaKeniaMarokkoMadagaskarMozambiqueNamibiëRwanda
  TanzaniaWest-AfrikaZambiaZanzibarZimbabweZuid-AfrikaCombinatie van 2 of meer landen

  Wensen, vragen of opmerkingen

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief en ga akkoord met de voorwaarden