Image courtesy: Chefchaouen

Rondreis door het noorden van Marokko

Deze reis brengt u naar twee van de Koningsteden; Rabat en Fèz, maar ook naar het felle blauw van Chefchaouen, de heerlijke chaos en stoutheid van Tanger en de prachtig bewaarde Art Déco van Casablanca.

Logo African Luxury

DE REIS IN 'N NOTENDOP

Rondreis door het noorden van Marokko

Aantal dagen:
9 dagen uit & thuis

Prijs vanaf:
€ 2.350,- p.p. (Inclusief: Vluchten | Meet & Assist op luchthaven | Alle transfers | Accommodaties)

Highlights:
Kleinschalige Riad’s | auto met chauffeur | Stadswandeling onder deskundige begeleiding

ALLES OVER DEZE REIS

Gele lijn1.1
WAT MAAKT DEZE REIS ZO BIJZONDER?

Rabat en haar belangrijkste historische plaatsen, zoals het Mausoleum van Mohammed V, het paleis van Chellah, de Hassan toren en de dodenstad van Meriniden zal u zeer bevallen. U heeft een paar dagen nodig om alles te bekijken maar vergeet ook niet om even naar het strand te gaan, dat is al een bezienswaardigheid op zich.

Tanger, de witte stad, heeft veel kunstenaars en schrijvers geïnspireerd. Van de beruchte straatjes van de Petit Socco tot aan de vele caféterrasjes en het beroemde Tingis, het café waar deze mannen veelvuldig hun dorst kwamen lessen. En het Mendoubiapark waar een gigantische baniaanboom en een 800 jaar oude drakenboom de hoogtepunten vormen.

Maar ook de Place de France, het hart van de nieuwe stad met het beroemde Grand Café de Paris. Vanaf de Place de Faro heeft u een adembenemend uitzicht over de medina, de haven, de baai van Tanger en de Straat van Gibraltar.

De blauwe stad, zo wordt Chefchaouen genoemd en u zult onmiddellijk na aankomst begrijpen waarom.  Chefchaouen was een belangrijke vesting plaats ter bescherming tegen Portugese invallen en een heleboel gebouwen en fortificaties doet nog aan die tijd herinneren. De Medina is de belangrijkste bezienswaardigheid; maar ook de waterval ten oosten van de Medina is interessant. Hier komt een deel van de lokale bewoners de was doen, terwijl de anderen er lekker bij gaan zitten om een praatje te maken.

Fez is gesticht in de 9e eeuw en heeft één van de oudste universiteiten ter wereld. Fez beleefde haar hoogtepunt in de 13e en 14e eeuw toen de Meriniden aan de macht waren, een belangrijke Berber-dynastie. In die tijd was het de hoofdstad van het land. U slentert in de Medina langs de winkels waar eeuwenoude ambachten nog worden uitgeoefend en bezichtigt de madrasas (universiteit) en de vele fondouks (pakhuis annex bar), paleizen en moskees, ieder met haar eigen verhaal en historie.

In de dertiger jaren van de vorige eeuw ontwikkelde Casablanca zich tot een waar laboratorium van moderne architectuur. De architecten van die tijd pasten hier alle moderne ideeën op het gebied van kunst en architectuur toe en vermengden die met de traditionele Marokkaanse motieven. Zo ontstond zelf een geheel nieuwe stijl. Sinds die tijd bezit Casablanca dan ook een van de meest mooie verzamelingen en voorbeelden van Art Déco-stijlen die er nog zijn. De Hassan II Moskee, gebouwd op een stuk land dat is ontstaan uit landwinning, is meer dan de moeite waard. Het is een van de weinige moskeeën in Marokko die zijn opengesteld voor niet-moslims.

WAT MAG JE VERWACHTEN?

Dag 1 – 2

Rabat

 

Dag 2 – 4

Tanger

 

Dag 4 – 6

Chefchaouen

Dag 6 – 8

Fez

Dag 8 – 9

Casablanca

Dag 1 – 2 Rabat
Je vliegt van Amsterdam naar Casablanca en wordt door de chauffeur, die de komende 8 dagen de privéchauffeur en gids is, naar je hotel gebracht in Rabat. Je verblijft een nacht in een romantisch Riad, gelegen middenin het oude centrum.

Dag 2 – 4 Tanger
De volgende dag maak je een prachtige tocht langs de kust naar Tanger. Daar aangekomen check je in en logeert twee nachten in deze bijzondere stad. Je heb voldoende tijd om de stad te ontdekken. Voor lunch en diner kan je terecht in één van de vele restaurants, maar speciale aandacht willen wij wel vragen voor Populaire Saveur de Poison met een eigenaar die op Popeye lijkt, en restaurant Hamadi waar altijd live-muziek is en de kelners bijzonder uitgedost zijn. Uiteraard staat de privéchauffeur klaar om je te vervoeren naar de beste stek.

Dag 4 – 6 Chefchaouen
Van Tanger naar Chefchaouen is een prachtige rit door het Rifgebergte. Je logeert twee nachten in een charmante Riad. Je kan direct na aankomst al de stad bezoeken, maar ook de volgende dag is daar nog voldoende gelegenheid voor. Dus als je behoefte hebt aan ontspanning ga dan lekker op het dakterras zitten met een glas muntthee of een fles perfecte Marokkaanse wijn en bekijk de stad alvast vanaf die plek. Of vraag de eigenaren waar de beste hammam zit.

Dag 6 – 8 Fez
Van Chefchaouen naar Fèz is iets meer dan 3 uur rijden, maar de tocht voert door de prachtige uitlopers van het Rifgebergte en via het vruchtbare hart van Marokko. Genoeg fotogenieke momenten om even te stoppen. In Fez logeer je twee nachten in het zeer intieme Les Jardin des Biehn of Palais Amani. Ga op tijd naar bed, want de volgende dag staat een stadswandeling met een gids op het programma.

 Dag 8 – 9 Casablanca
De langste trip van de reis is van Fèz naar Casablanca. Maar zeker de moeite waard. Wij adviseren je ook om de chauffeur te vragen even te stoppen in Volubilis, één van Marokko ’s belangrijkste archeologische sites. Je passeert ook één van de andere Koningsteden, Meknès. Centrum van de akkerbouw en belangrijke wijnproducerende stad. Misschien iets voor de volgende keer…want we moeten door. Een echte aanrader voor Casablanca is een bezoek aan de Hassan II moskee. Je verblijft een nacht in het authentieke Le Doge. Wij kunnen je met gerust hart het restaurant van het hotel aanbevelen, maar je kunt natuurlijk ook even de GaultMillau checken voor andere mogelijkheden. Deze dag neem je afscheid van de chauffeur.

Dag 9 Casablanca – Amsterdam
Na een prachtige privéreis door het Noorden van Marokko word je naar de luchthaven gebracht en vlieg je terug naar Amsterdam.

WAT ZIJN DE KOSTEN?
Luxury editie (2 pers.) Luxury plus editie (2 pers.)
Vanaf € 2.350,- p.p. 3.070,- p.p.
Intercontinentale vluchten groenvinkje groenvinkje
Alle luchthaven belastingen en toeslagen groenvinkje groenvinkje
Meet & Assist bij aankomst in Casablanca groenvinkje groenvinkje
Alle Transfers over de weg en door de lucht groenvinkje groenvinkje
Welkomstmap met Reis- en routebeschrijving groenvinkje groenvinkje
Vervoer en begeleiding door eigen chauffeur tijdens de reis groenvinkje groenvinkje
Stadstour Fez onder deskundige begeleiding groenvinkje groenvinkje
1 overnachting,
Rabat
Riad El Kabira
(logies en ontbijt)
Villa Manderine
(logies en ontbijt)
2 overnachtingen,
Tanger
Dar Nour
(logies en ontbijt)
Villa Joséphine
(logies en ontbijt)
2 overnachtingen,
Chefchaouen
Riad Cherifa
(logies en ontbijt)
Lina Ryad & Spa
(logies en ontbijt)
2 overnachtingen,
Fez
Les Jardin des Biehn
(logies en ontbijt)
Palais Amani
(logies en ontbijt)
1 overnachting,
Casablanca
Le Doge
(logies en ontbijt)
Le Doge
(logies en ontbijt)

Genoemde prijzen zijn indicatief, per persoon en afhankelijk van beschikbaarheid op het tijdstip van boeken.

REIS IN BEELD

Gele lijn 3
null

null

null

null

null

null

ONZE SERVICE

Gele lijn1.1
null

UBUNTU

Of het nu midden in de wildernis is of in het hart van de stad. Gastvrijheid vóel je en maakt het verschil tussen een goede en een onvergetelijke reis. Afrikanen zijn meesters in Ubuntu: de pure en ongeremde gastvrijheid. En wat je geeft krijg je terug. Wanneer jij gastvrij bent, zul je nog meer plezier en ubuntu ervaren.

null

ZEKERHEDEN

Bij jouw vakantie hoort een onbezorgd gevoel. Daarom is African Luxury aangesloten bij verschillende brancheorganisaties en maken wij er werk van om onze partners ter plaatse en de accommodaties op onze website regelmatig zelf te bezoeken. Zo kun jij met een goed gevoel vertrekken én thuiskomen.

null

GEMAK ONDERWEG

Je reisbescheiden altijd bij de hand in je persoonlijke travel app. Hierin kun je ook onze reistips bekijken en je ervaringen delen. Voor het maken van reserveringen of het regelen van andere praktische zaken onderweg is altijd een lokale vertegen-woordiger bereikbaar.

OFFERTE AANVRAGEN

Gele lijn 4

  Afrika is leven! Dat voel je. Het is een soort thuiskomen horen we wel eens. Nergens ter wereld is dat zo sterk als hier. Er is elke dag wel iets om je over te verwonderen.

  Wij nemen je graag mee naar al die plekken. Een op jouw individuele wensen toegesneden reisvoorstel aanvragen begint hier. Om je optimaal van dienst te kunnen zijn vragen we je alvast om het onderstaande vragenlijstje in te vullen. Daarna nemen we spoedig contact met je op.

  Doe je liever alles zelf maar kom je er niet uit of weet je het niet zeker? Kom dan langs bij ons op kantoor, dan kijken we er samen naar.

  Contactgegevens

  Reisgegevens

  ik ben/wij zijn flexibel (voer aantal dagen in)
  weet ik nog niet (voer aantal dagen in)

  Verwachte reissom per persoon (inclusief vliegtickets)

  € 1.000 - € 2.000€ 2.000 - € 3.000€ 3.000 - € 4.000€ 4.000 - € 5.000

  Wensen, vragen of opmerkingen

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief en ga akkoord met de voorwaarden