Image courtesy: La Mamounia

Reisbeperkingen en
toegangscondities Marokko

Datum: 29 december 2020

Marokko
We weten dat velen van jullie wachten op meer updates over de heropening van reizen in Marokko. De wereld gaat langzaam weer open voor reizigers en Marokko is geen uitzondering. We zijn erg verheugd om meer details en ander belangrijk te delen! Veel accommodaties hebben hun deuren weer geopend en zorgen ervoor dat hun gasten veilig en goed verzorgd worden. Dit geldt ook voor de activiteiten die de accommodaties aanbieden. Reizigers zullen zich echter nog steeds aan onderstaande strenge veiligheidsmaatregelen moeten houden.
Momenteel is het reisadvies van de Nederlandse overheid om niet naar het buitenland te reizen tot in ieder geval half maart 2021, ook wij houden dit reisadvies nauw in de gaten.

Gele lijn 4

VOOR VERTREK

PCR test
Reizigers moeten op Schiphol en bij aankomst in Marokko een – in het Engels opgestelde – negatieve PCR test uitslag kunnen overhandigen. Dit mag geen snel test zijn. De PCR test mag niet ouder zijn dan 72 uur voor het tijdstip van vertrek. Naam en handtekening van diegene die de test heeft afgenomen moeten op het testformulier staan. Je kunt de PCR test laten afnemen bijvoorbeeld bij de Travelclinic van het Erasmus MC, de KLM Travelclinic of Thuisvaccinaties. De kosten variëren van € 145,- tot € 175,- per test en de uitslag krijg je normaal gesproken binnen 48 uur per email. Print deze uit voor vertrek!

Reis- en annuleringsverzekering
Ga je op reis, zorg wel dat je een goede reis- en annuleringsverzekering afsluit. De annuleringsverzekering geldt voor alle vergoedingen als je naar een land reist met een geel of groen reisadvies. Mocht het reisadvies tijdens je vakantie veranderen naar oranje of rood, dan ben je verzekerd. Ook voor corona-gerelateerde gebeurtenissen. Als je op reis gaat naar een gebied waarvoor op de datum van vertrek, vanwege een uitbraak van het coronavirus, een oranje (en rood) reisadvies geldt, dan biedt de reisverzekering geen dekking voor corona gerelateerde schades als je daar naar toe reist. Wordt echter je camera gestolen of loop je een andere ziekte op dan corona, dan is dit wel verzekerd. Wees uiteraard voorzichtig met je gezondheid en houd je aan de richtlijnen van de overheid ter plaatse.

Passengers Health Formulier
Reizigers moeten een ingevulde Passengers Health Formulier overhandigen bij aankomst in Marokko. We raden aan dit formulier alvast te downloaden en in te vullen. Klik hier om het formulier te downloaden.

Gele lijn1.1

BIJ AANKOMST

Bij aankomst in Marokko volgt een screening procedure. Onderdeel van de screening is dat je temperatuur wordt opgenomen. Daarnaast vragen de autoriteiten om de uitgeprinte Covid PCR test en je verblijfsadres in Marokko. Als een reiziger symptomen vertoont, moet hij of zij op eigen kosten in verplichte quarantaine gaan.

Gele lijn 2

TIJDENS JE VERBLIJF

Het dragen van mondkapjes in het openbaar is verplicht. Houdt afstand en was regelmatig je handen. Voorzieningen hiervoor zijn ruimschoots aanwezig.

Gele lijn 3
BIJ THUISKOMST

Negatieve PCR-testverklaring
Vanaf 29 december 2020 moeten alle passagiers die naar of via Nederland vliegen vanuit een risicogebied, inclusief Nederlandse burgers, een recente negatieve PCR-testverklaring hebben om aan boord van een vliegtuig te kunnen gaan.

Aangezien het Ministerie van Buitenlandse Zaken alle landen in de wereld heeft aangemerkt als een risicogebied, betekent dit in feite dat als je naar Nederland vlieg je deze negatieve testverklaring COVID-19 en het negatieve resultaat van uw PCR-test moet tonen bij het boarden, of op verzoek van het luchthavenpersoneel of de aangewezen (medische) autoriteit, zoals de Koninklijke Marechaussee. Anders word je mogelijk de toegang tot Nederland geweigerd. Houd er rekening mee dat deze test uiterlijk 72 uur voor aankomst moet worden uitgevoerd.

Quarantaine
Na een verblijf in Marokko gaat je bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Door dit advies op te volgen, draag je bij aan het voorkomen van nieuwe corona besmettingen in Nederland.

“Keep discovering”

Image courtesy: Mhondoro

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief en ga akkoord met de voorwaarden