Puur Marokko

Een reis naar de essentie van Marokko; van Marrakesh, één van Marokko’s interessantste steden, via Essaouira aan de Atlantische kust naar de serene rust en de imposante vergezichten van Le Désert d’Agafay aan de voet van het Atlasgebergte.

Logo African Luxury

DE REIS IN 'N NOTENDOP

Puur Marokko

Aantal dagen:
7 dagen uit & thuis

Prijs vanaf:
€ 1.610,- p.p. (Inclusief: Vluchten | Meet & Assist op luchthaven | Alle transfers | Accommodaties)

Highlights:
Romantische Riad’s | Tours Marrakesh onder deskundige begeleiding | Luxe Berbertent in de woestijn | Heerlijk Marokkaans eten

ALLES OVER DEZE REIS

Gele lijn1.1
WAT MAAKT DEZE REIS ZO BIJZONDER?

Marrakesh werd al eeuwen geleden bewoond door Berber-stammen maar werd pas de hoofdstad aan het begin van de 11e eeuw tijdens de regeringsperiode van de Almoravid-dynastie. De medina heeft een muur van bijna 19 kilometer lengte met 20 poorten en méér dan 200 torens. In de medina is een uitgebreide soukh, waar geldt: “Belek, of u wordt gebelekd”. U komt er snel achter wat dat betekent. Marrakesh heeft prachtige paleizen, zoals het Bahia paleis, de Koutoubia moskee en de Majorelle-tuinen, bezit van de erven van Yves St.Laurent. Het Dar Si Saïd museum heeft een uitgebreide collectie oude en nieuwe kunst van Marrakesh en omgeving. Op het Djmaa el Fna-plein is het met name in de avond een waar spectakel. Een bonte verzameling artiesten vertoont hier tussen de fruitstalletjes en het wandelend publiek avond aan avond hun kunsten.

Essaouira is gesticht in de 18e eeuw en tot ver in de 20e eeuw speelde het een belangrijke rol in de handel tussen Marokko en de rest van de wereld. Veel buitenlandse gezantschappen waren hier gevestigd en die kruisbestuiving vindt u terug in de architectuur van deze stad. Het is een bijzondere mengeling van Marokkaanse en Europese elementen. De medina is dè ontmoetingsplaats voor verschillende mensen, culturen en architectuur. Belangrijke voorbeelden van deze fusie tussen verschillende stijlen en culturen zijn de Sqalas (het bastion) aan de haven, de Bab Marrakesh in de medina en de rijkelijk met ornamenten versierde waterpoort. Maar ook het feit dat hier niet alleen moskeeën zijn, maar ook synagogen en kerken. En er is ook strand, hoor, …volop!

Le Désert d’Agafay ligt op een uur rijden van Marrakesh op een heuvelachtig terrein aan de voet van het Atlasgebergte. De sereniteit, de absolute zuiverheid van de lucht en de weidse uitzichten zijn zó bijzonder dat iedereen die er eenmaal geweest is, er onmiddellijk weer wil terugkeren. Een kleine oase midden in een rotsachtig en schijnbaar onvruchtbaar landschap, waar een klein beekje zorgt voor het broodnodige water.

WAT MAG JE VERWACHTEN?

Dag 1 – 3

Marrakesh

 

Dag 3 – 6

Essaouira

 

Dag 6 – 7

Désert d’Agafay

Dag 7

Amsterdam

Dag 1 – 3 Marrakesh
Je  vliegt van Amsterdam naar Marrakesh en wordt naar het hotel gebracht. Je logeert twee nachten in het romantische Riad Clementine die middenin de ommuurde oude centrum van Marrakesh is gelegen.  Alles in het hotel is gericht op ontspanning en genieten. Gasten kunnen kiezen voor een dutje in de rust van hun eigen kamer, of zonnebaden op het dakterras, met een boek naast het zwembad of in de serene rust van de overschaduwde patio. En altijd is er de warme gastvrijheid van de staf en de eigenaren.

De volgende ochtend, na het ontbijt, word je opgehaald en ga je onder leiding van een gids in een halve dag langs alle hidden gems van de stad. Je kan gerust aangeven wat je wilt zien, maar vergeet vooral niet om lange tijd in de soukh in de oude medina door te brengen. Omdat je met een gids bent zal je hier niet onnodig lastig gevallen worden, en kan je met volle teugen genieten en onderhandelen.

Dag 3 – 6 Essaouira
De volgende dag maak je een prachtige tocht van ongeveer 3 uur naar de kust. In Essaouira aangekomen check je in Riad Baoussala, waar je drie nachten logeert. Eigenlijk willen wij dit pareltje het liefst geheim houden, maar Dominique en haar staff verdienen gewoon het beste. Deze kleinschalige parel heeft een zwembad, gezellige loungebanken en hangmatten om de dag in alle rust door te brengen. Je hebt voldoende tijd om de stad te ontdekken. Blauw is de overheersende kleur in Essaouira: het blauw van de wolkeloze luchten, het intense blauw-groen van de Atlantische Oceaan, de vele blauw gekleurde vissersbootjes en de blauwe luiken van de gebouwen. Es-saouira, dat “goed ontworpen” betekent, dankt haar naam aan het ontwerp van de medina. De hoofdstraten van de medina zijn namelijk aangelegd in het verlengde van de overheersende windrichting, die zodoende verkoeling brengt. In 2001 is de Medina van Essaouira toegevoegd aan de Unesco lijst met werelderfgoederen.

Dag 6 – 7 Désert d’Agafay
Na 3 dagen verlaat je de kuststreek en maak je een rit van ruim 3 uur richting het Atlasgebergte. In de heuvels aan de voet van het Atlasgebergte in de Désert d’Agafay tref je La Pause, een oase van rust en sereniteit, de droom van een bijzondere Fransman Frederique. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd, zoals wandelingen, woestijn golf of quad-tochten in de omgeving, maar ook ritten te paard of kameel. Er is ook een klein zwembad onder de olijfbomen. Een diner in La Pause zal je niet snel vergeten…

Dag 7 Amsterdam
Op de laatste dag van jouw reis word je teruggebracht naar de luchthaven en vlieg je terug naar Amsterdam.

WAT ZIJN DE KOSTEN?
Luxury editie (2 pers.)
Vanaf € 1.610,- p.p.
Intercontinentale retourvlucht  
Alle luchthaven belastingen en toeslagen  
Meet & Assist bij aankomst in Marrakesh  
Alle Transfers  
Stadstour Marrakesh onder deskundige begeleiding  
2 overnachtingen,
Marrakesh
Riad Clementine
(logies en ontbijt)
3 overnachtingen,
Essaouira
Riad Baoussala
(logies en ontbijt)
1 overnachting,
Le Desert d ‘Agafay
La Pause Desert Camp
(logies, ontbijt en diner)

Genoemde prijzen zijn indicatief, per persoon, afhankelijk van wisselkoersen en beschikbaarheid op het tijdstip van boeken.

REIS IN BEELD

Gele lijn 3
null

null

null

null

null

null

null

null

null

ONZE SERVICE

Gele lijn1.1
null

UBUNTU

Of het nu midden in de wildernis is of in het hart van de stad. Gastvrijheid vóel je en maakt het verschil tussen een goede en een onvergetelijke reis. Afrikanen zijn meesters in Ubuntu: de pure en ongeremde gastvrijheid. En wat je geeft krijg je terug. Wanneer jij gastvrij bent, zul je nog meer plezier en ubuntu ervaren.

null

ZEKERHEDEN

Bij jouw vakantie hoort een onbezorgd gevoel. Daarom is African Luxury aangesloten bij verschillende brancheorganisaties en maken wij er werk van om onze partners ter plaatse en de accommodaties op onze website regelmatig zelf te bezoeken. Zo kun jij met een goed gevoel vertrekken én thuiskomen.

null

GEMAK ONDERWEG

Je reisbescheiden altijd bij de hand in je persoonlijke travel app. Hierin kun je ook onze reistips bekijken en je ervaringen delen. Voor het maken van reserveringen of het regelen van andere praktische zaken onderweg is altijd een lokale vertegen-woordiger bereikbaar.

OFFERTE AANVRAGEN

Gele lijn 4

Afrika is leven! Dat voel je. Het is een soort thuiskomen horen we wel eens. Nergens ter wereld is dat zo sterk als hier. Er is elke dag wel iets om je over te verwonderen.

Wij nemen je graag mee naar al die plekken. Een op jouw individuele wensen toegesneden reisvoorstel aanvragen begint hier. Om je optimaal van dienst te kunnen zijn vragen we je alvast om het onderstaande vragenlijstje in te vullen. Daarna nemen we spoedig contact met je op.

Doe je liever alles zelf maar kom je er niet uit of weet je het niet zeker? Kom dan langs bij ons op kantoor, dan kijken we er samen naar.

Contactgegevens

Reisgegevens

ik ben/wij zijn flexibel (voer aantal dagen in)
weet ik nog niet (voer aantal dagen in)

Verwachte reissom per persoon (inclusief vliegtickets)

€ 1.000 - € 2.000€ 2.000 - € 3.000€ 3.000 - € 4.000€ 4.000 - € 5.000

Wensen, vragen of opmerkingen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief en ga akkoord met de voorwaarden