Image courtesy: La Sultana Oualidia

Lekker lui

Cultuur opsnuiven, relaxen aan het strand en winkelen in Marrakesh. Uiteraard kunt je een uitstapje maken, bijvoorbeeld naar El Jadida, waar een mooie golfbaan is, maar verder hoeft jij je nergens druk over te maken.

Logo African Luxury

DE REIS IN 'N NOTENDOP

Lekker lui

Aantal dagen:
6 dagen uit & thuis

Prijs vanaf:
€ 1.260,- p.p. (Inclusief: Vluchten | Meet & Assist op luchthaven | Alle transfers | Accommodaties)

Highlights:
Trendy hotel Marrakesh | Strandverblijf | Beste Spa’s van Marokko | Kookworkshops

ALLES OVER DEZE REIS

Gele lijn1.1
WAT MAAKT DEZE REIS ZO BIJZONDER?

Marrakesh werd al eeuwen geleden bewoond door Berber-stammen maar werd pas de hoofdstad aan het begin van de 11e eeuw tijdens de regeringsperiode van de Almoravid-dynastie. De medina heeft een muur van bijna 19 kilometer lengte met 20 poorten en méér dan 200 torens. In de medina is een uitgebreide soukh, waar geldt: “Belek, of je wordt gebelekd”. Je komt er snel achter wat dat betekent. Marrakesh heeft prachtige paleizen, zoals het Bahia paleis, de Koutoubia moskee en de Majorelle-tuinen, bezit van de erven van Yves St.Laurent. Het Dar Si Saïd museum heeft een uitgebreide collectie oude en nieuwe kunst van Marrakesh en omgeving. Op het Djmaa el Fna-plein is het met name in de avond een waar spectakel. Een bonte verzameling artiesten vertoont hier tussen de fruitstalletjes en het wandelend publiek avond aan avond hun kunsten.

Oualidia is een badplaats gelegen aan een prachtige lagune aan de Atlantische Oceaan op ongeveer 2 uur rijden van Casablanca. Een ideale plek voor reizigers die op zoek zijn naar zon, rust en ontspanning. In tegenstelling tot Essaouira is Oualidia veel minder toeristisch. Er komen voornamelijk Marokkanen en Fransen. Oualidia heeft een prachtig strand en -dankzij de zandbank voor de kust- een kalme golfslag.  In het dorp en de nabijgelegen plaatsen is voldoende te zien en te beleven. Uiteraard spelen vis en schaal- en schelpdieren de hoofdrol op het menu en worden ze –bijna op commando- uit zee gevist.

WAT MAG JE VERWACHTEN?

Dag 1 – 3

Marrakesh

 

Dag 3 – 6

Oualidia

 

Dag 6

Amsterdam

Dag 1 – 3 Marrakesh
Je vliegt van Amsterdam naar Marrakesh en wordt naar het sfeervoller Riad Clementine of de luxere trendy El Fenn gebracht waar je twee nachten logeert. En als dan de grote houten deur van El Fenn opent, en je in een prachtige patio terecht komt met comfortabele banken, fluitende vogels en sierlijke sinaasappelbomen, en er een lekker glas wijn voor je wordt ingeschonken, dan wil je gewoon de deur niet meer uit. Dat hoeft gelukkig ook niet meteen, want je kunt hier ook dineren of lekker hangen bij het zwembad en in de hammam.

De volgende ochtend, na het ontbijt, word je opgehaald en ga je een halve dag met een gids langs alle bezienswaardigheden van de stad. Je kan gerust aangeven wat je wilt zien, maar vergeet vooral niet om lange tijd in de soukh in de oude medina door te brengen. Omdat je met een gids bent zal je hier niet onnodig lastig gevallen worden, en kan je met volle teugen genieten en onderhandelen.

Dag 3 – 6 Oualidia
De volgende dag word je naar de kustplaats Oualidia of gebracht, waar je verblijft in het zeer luxe La Sultana. Het is de bedoeling van deze reis dat je helemaal ontspant en zo min mogelijk doet, maar vooruit…er zijn kook-workshops, een zéér luxe spa, diverse jacuzzi’s, een zwembad en ja…een klein eindje sjokken is het wel naar het strand, maar daar wachten de zachte ligbedden. En, o ja, je kunt er héérlijk eten! Of verblijf in het grotere Essaouira.

Dag 6 Oualidia – Amsterdam
Op de laatste dag ga je uitgerust terug naar huis.

WAT ZIJN DE KOSTEN?
Luxe editie
(2 pers.)
Luxury Plus editie
(2 pers.)
Familie editie
(4 pers.)
Vanaf € 1.260,- p.p. € 2.600,- p.p. € 995,- p.p.
Intercontinentale retourvlucht
Alle luchthaven belastingen en toeslagen
Meet & Assist bij aankomst in Marrakesh
Alle Transfers
Stadstour Marrakesh onder deskundige begeleiding
2 overnachtingen,
Marrakesh
Riad Clementine
(logies en ontbijt)
El Fenn
(logies en ontbijt)
Riad Clementine
(logies en ontbijt)
3 overnachtingen,
Oualidia of Essaouria
La Mouette et les Dromadaires
(logies en ontbijt)
La Sultana
(logies en ontbijt)
Lalla Abouch Farm
(logies en ontbijt)

Genoemde prijzen zijn indicatief, per persoon, afhankelijk van wisselkoersen en beschikbaarheid op het tijdstip van boeken.

REIS IN BEELD

Gele lijn 3
null

null

null

null

null

null

ONZE SERVICE

Gele lijn1.1
null

UBUNTU

Of het nu midden in de wildernis is of in het hart van de stad. Gastvrijheid vóel je en maakt het verschil tussen een goede en een onvergetelijke reis. Afrikanen zijn meesters in Ubuntu: de pure en ongeremde gastvrijheid. En wat je geeft krijg je terug. Wanneer jij gastvrij bent, zul je nog meer plezier en ubuntu ervaren.

null

ZEKERHEDEN

Bij jouw vakantie hoort een onbezorgd gevoel. Daarom is African Luxury aangesloten bij verschillende brancheorganisaties en maken wij er werk van om onze partners ter plaatse en de accommodaties op onze website regelmatig zelf te bezoeken. Zo kun jij met een goed gevoel vertrekken én thuiskomen.

null

GEMAK ONDERWEG

Je reisbescheiden altijd bij de hand in je persoonlijke travel app. Hierin kun je ook onze reistips bekijken en je ervaringen delen. Voor het maken van reserveringen of het regelen van andere praktische zaken onderweg is altijd een lokale vertegen-woordiger bereikbaar.

OFFERTE AANVRAGEN

Gele lijn 4

Afrika is leven! Dat voel je. Het is een soort thuiskomen horen we wel eens. Nergens ter wereld is dat zo sterk als hier. Er is elke dag wel iets om je over te verwonderen.

Wij nemen je graag mee naar al die plekken. Een op jouw individuele wensen toegesneden reisvoorstel aanvragen begint hier. Om je optimaal van dienst te kunnen zijn vragen we je alvast om het onderstaande vragenlijstje in te vullen. Daarna nemen we spoedig contact met je op.

Doe je liever alles zelf maar kom je er niet uit of weet je het niet zeker? Kom dan langs bij ons op kantoor, dan kijken we er samen naar.

Contactgegevens

Reisgegevens

ik ben/wij zijn flexibel (voer aantal dagen in)
weet ik nog niet (voer aantal dagen in)

Verwachte reissom per persoon (inclusief vliegtickets)

€ 1.000 - € 2.000€ 2.000 - € 3.000€ 3.000 - € 4.000€ 4.000 - € 5.000

Wensen, vragen of opmerkingen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief en ga akkoord met de voorwaarden