Image courtesy: La Pause

Experience Marokko

Deze reis bevat alles van het goede dat Marokko te bieden heeft en voert via Casablanca en Fez naar het Erg Chebbi woestijngebied, waar het landschap en de sterrenhemel van een adembenemende schoonheid zijn, en wordt afgesloten in Marrakesh.

Logo African Luxury

DE REIS IN 'N NOTENDOP

Experience Marokko

Aantal dagen:
9 dagen uit & thuis

Prijs vanaf:
€ 2.530,- p.p. (Inclusief: Vluchten | Meet & Assist op luchthaven | Alle transfers | Accommodaties)

Highlights:
Art Déco Casablanca | stadstours onder deskundige begeleiding | Slapen onder de sterren | Verblijf in de oase | auto met chauffeur

ALLES OVER DEZE REIS

Gele lijn1.1
WAT MAAKT DEZE REIS ZO BIJZONDER?

In de dertiger jaren van de vorige eeuw ontwikkelde Casablanca zich tot een waar laboratorium van moderne architectuur. De architecten van die tijd pasten hier alle moderne ideeën op het gebied van kunst en architectuur toe en vermengden die met de traditionele Marokkaanse motieven. Zo ontstond zelf een geheel nieuwe stijl. Sinds die tijd bezit Casablanca dan ook een van de meest mooie verzamelingen en voorbeelden van Art Déco-stijlen die er nog zijn. De Hassan II Moskee, gebouwd op een stuk land dat is ontstaan uit landwinning, is meer dan de moeite waard. Het is een van de weinige moskeeën in Marokko die zijn opengesteld voor niet-moslims.

Fez is gesticht in de 9e eeuw en heeft één van de oudste universiteiten ter wereld. Fez beleefde haar hoogtepunt in de 13e en 14e eeuw toen de Meriniden aan de macht waren, een belangrijke Berber-dynastie. In die tijd was het de hoofdstad van het land. U slentert in de Medina langs de winkels waar eeuwenoude ambachten nog worden uitgeoefend en bezichtigt de madrasas (universiteit) en de vele fondouks (pakhuis annex bar), paleizen en moskees, ieder met haar eigen verhaal en historie.

Merzouga is een klein plaatsje in het Erg Chebbi woestijngebied. Het gebied wordt gekenmerkt door eindeloze zandduinen. Skoura is een oase in de woestijn aan de voet van het Atlasgebergte. De woestijn in dit gebied bestaat voornamelijk uit rotsachtig, heuvelachtig en zeer droog landschap. Skoura is vooral bekend vanwege La Palmeraie (palmboom-bos). De Palmeraie is aangelegd in de 12e eeuw door sultan Yacoub el-Mansour en genoemd naar de lokale bewoners, de berbers van de Haskour-stam. In dit gebied liggen de mooiste kasbah’s (citadel) van Marokko en sommigen worden nog steeds bewoond. Anderen zijn gerestaureerd en herbergen hotels of resorts. De mooiste en meest bekende kasbah is de Amerhidil kasbah, maar ook de Aït Abou Kasbah is een bezienswaardigheid.

Marrakesh werd al eeuwen geleden bewoond door Berber-stammen maar werd pas de hoofdstad aan het begin van de 11e eeuw tijdens de regeringsperiode van de Almoravid-dynastie. De medina heeft een muur van bijna 19 kilometer lengte met 20 poorten en méér dan 200 torens. In de medina is een uitgebreide soukh, waar geldt: “Belek, of u wordt gebelekd”. Je komt er snel achter wat dat betekent. Marrakesh heeft prachtige paleizen, zoals het Bahia paleis, de Koutoubia moskee en de Majorelle-tuinen, bezit van de erven van Yves St.Laurent. Het Dar Si Saïd museum heeft een uitgebreide collectie oude en nieuwe kunst van Marrakesh en omgeving. Op het Djmaa el Fna-plein is het met name in de avond een waar spektakel. Een bonte verzameling artiesten vertoont hier tussen de fruitstalletjes en het wandelend publiek avond aan avond hun kunsten.

WAT MAG JE VERWACHTEN?

Dag 1 – 2

Casablanca

 

Dag 2 – 4

Fez

 

Dag 4 – 5

Merzouga

Dag 5 – 7

Skoura

Dag 7 – 9

Marrakesh

Dag 1 – 2 Casablanca
Je vliegt van Amsterdam naar Casablanca en wordt door de chauffeur, die de komende acht dagen je privéchauffeur en gids is, naar Le Doge gebracht, waar je een nacht logeert. Wij kunnen je met gerust hart het restaurant van het hotel aanbevelen, maar je kunt natuurlijk ook even de GaultMillau checken voor andere mogelijkheden.

De volgende dag, voordat je doorreist naar Fez, bezoek je de Hassan II moskee.

Dag 2 – 4 Fez
De rit naar Fez duurt ongeveer 3,5 uur, maar voert je door een mooi gebied. Je zult je niet vervelen en er is voldoende gelegenheid om af en toe te pauzeren. In Fez logeer je twee nachten in een sfeervol riad. Ga op tijd naar bed, want de volgende dag staat een stadswandeling met een gids op het programma.

Dag 4 – 5 Merzouga
Na het ontbijt verlaat je Fez en om naar Merzouga te gaan. De tocht voert je door de prachtige Erg Chebbi woestijn en aan het einde van de dag arriveer je bij het Merzouga Luxury Bivak waar je een nacht doorbrengt in een luxe tent. Geniet van de heerlijke maaltijden en van de spectaculaire sterrenhemel.

Dag 5 – 7 Skoura
De volgende dag vervolg  je de expeditie door de woestijn en komt je aan in Skoura, een plaatsje dat nog in de middeleeuwen lijkt te zijn blijven steken. Je logeert twee nachten in het zeer charmante Les Jardins de Skoura of het luxere Dar Ahlam en bekijkt de bezienswaardigheden rondom deze bijzondere plaats.

Dag 7 – 9 Marrakesh
Op de bijna laatste dag van de reis rij je van de woestijn naar Marrakesh en onderweg bezoek je één van de meest interessante kasbah’s van Marokko, Ait-ben-Haddou. De oudste gebouwen zijn niet ouder dan begin van de 17e eeuw, maar er zijn aanwijzingen dat deze vestiging al vèr voor die tijd bestond. Het was een belangrijke plaats op de handelsroute tussen de Sudan en Marokko. In Marrakesh verblijf je in een kleinschalige riad of het luxere Villa des Orangers, waar je twee nachten verblijft. Tijd om de stad te bezichtigen en alvast na te vragen waar je ’s avonds wilt eten.

’s Ochtends na het ontbijt word je opgehaald en toer je de hele dag met een professionele gids door de stad. Je kunt gerust aangeven wat je wilt zien, maar vergeet vooral niet om lange tijd in de soukh in de oude medina door te brengen. Omdat je met een gids bent zal je hier niet onnodig lastig gevallen worden, en kan je met volle teugen genieten en onderhandelen.

Dag 9 Marrakesh – Amsterdam
Op de laatste dag van je reis word je, vol met indrukken over dit bijzondere land naar de luchthaven gebracht en vlieg je terug naar Amsterdam.

WAT ZIJN DE KOSTEN?

 

Luxury editie
(2 pers.)
Luxury plus editie
(2 pers.)
Familie editie
(4 pers.)
Vanaf € 2.530,- p.p. € 4.070,- p.p. € 2.300,- p.p.
Intercontinentale retourvlucht
Alle luchthaven belastingen en toeslagen
Meet & Assist bij aankomst in Casablanca
Vervoer en begeleiding door eigen chauffeur tijdens de reis
Stadtour onder deskundige begeleiding in Fez en Marrakesh
1 overnachting,
Casablanca
Le Doge
(logies en ontbijt)
Le Doge
(logies en ontbijt)
Le Doge
(logies en ontbijt)
2 overnachtingen,
Fez
Le Jardin des Biehn
(logies en ontbijt)
Palais Amani
(logies en ontbijt)
Le Jardin des Biehn
(logies en ontbijt)
1 overnachting,
Erg Chebbi woestijn
Merzouga Luxury desert Camp
(logies, ontbijt en diner)
Merzouga Luxury desert Camp
(logies, ontbijt en diner)
Merzouga Luxury desert Camp
(logies, ontbijt en diner)
2 overnachtingen,
Skoura
Les Jardins de Skoura
(logies en ontbijt)
Dar Ahlam
(logies, ontbijt en diner)
Les Jardins de Skoura
(logies, ontbijt en diner)
2 overnachtingen,
Marrakesh
Riad Kniza
(logies en ontbijt)
Villa des Orangers
(logies en ontbijt)
Riad Les Yeux Bleus
(logies en ontbijt)

 

Genoemde prijzen zijn indicatief, per persoon en afhankelijk van beschikbaarheid op het tijdstip van boeken.

REIS IN BEELD

Gele lijn 3
null

null

null

null

null

null

null

ONZE SERVICE

Gele lijn1.1
null

UBUNTU

Of het nu midden in de wildernis is of in het hart van de stad. Gastvrijheid vóel je en maakt het verschil tussen een goede en een onvergetelijke reis. Afrikanen zijn meesters in Ubuntu: de pure en ongeremde gastvrijheid. En wat je geeft krijg je terug. Wanneer jij gastvrij bent, zul je nog meer plezier en ubuntu ervaren.

null

ZEKERHEDEN

Bij jouw vakantie hoort een onbezorgd gevoel. Daarom is African Luxury aangesloten bij verschillende brancheorganisaties en maken wij er werk van om onze partners ter plaatse en de accommodaties op onze website regelmatig zelf te bezoeken. Zo kun jij met een goed gevoel vertrekken én thuiskomen.

null

GEMAK ONDERWEG

Je reisbescheiden altijd bij de hand in je persoonlijke travel app. Hierin kun je ook onze reistips bekijken en je ervaringen delen. Voor het maken van reserveringen of het regelen van andere praktische zaken onderweg is altijd een lokale vertegen-woordiger bereikbaar.

OFFERTE AANVRAGEN

Gele lijn 4

Afrika is leven! Dat voel je. Het is een soort thuiskomen horen we wel eens. Nergens ter wereld is dat zo sterk als hier. Er is elke dag wel iets om je over te verwonderen.

Wij nemen je graag mee naar al die plekken. Een op jouw individuele wensen toegesneden reisvoorstel aanvragen begint hier. Om je optimaal van dienst te kunnen zijn vragen we je alvast om het onderstaande vragenlijstje in te vullen. Daarna nemen we spoedig contact met je op.

Doe je liever alles zelf maar kom je er niet uit of weet je het niet zeker? Kom dan langs bij ons op kantoor, dan kijken we er samen naar.

Contactgegevens

Reisgegevens

ik ben/wij zijn flexibel (voer aantal dagen in)
weet ik nog niet (voer aantal dagen in)

Verwachte reissom per persoon (inclusief vliegtickets)

€ 1.000 - € 2.000€ 2.000 - € 3.000€ 3.000 - € 4.000€ 4.000 - € 5.000

Wensen, vragen of opmerkingen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief en ga akkoord met de voorwaarden