Image courtesy: Camp Merzouga

De Koningsschatten van Marokko

De koninklijke steden zijn een erfenis van de verschillende koninklijke dynastieën waarbij aanzien, raffinement en luxe hun macht tot uitdrukking brachten. Treedt in de voetsporen van deze machtige families en bezoek Casablanca, Rabat, Meknès, Rabat, en ook Marrakesh.

Logo African Luxury

DE REIS IN 'N NOTENDOP

De koningsschatten van Marokko

Aantal dagen:
7 dagen uit & thuis

Prijs vanaf:
€ 2.060,- p.p. (Inclusief: Vluchten | Meet & Assist op luchthaven | Alle transfers | Accommodaties)

Highlights:
Stadsbezichtigingen onder deskundige leiding | Auto met chauffeur | Prachtige Riad’s

ALLES OVER DEZE REIS

Gele lijn1.1
WAT MAAKT DEZE REIS ZO BIJZONDER?

In de dertiger jaren van de vorige eeuw ontwikkelde Casablanca zich tot een waar laboratorium van moderne architectuur. De architecten van die tijd pasten hier alle moderne ideeën op het gebied van kunst en architectuur toe en vermengden die met de traditionele Marokkaanse motieven. Zo ontstond zelf een geheel nieuwe stijl. Sinds die tijd bezit Casablanca dan ook een van de meest mooie verzamelingen en voorbeelden van Art Déco-stijlen die er nog zijn. De Hassan II Moskee, gebouwd op een stuk land dat is ontstaan uit landwinning, is meer dan de moeite waard. Het is een van de weinige moskeeën in Marokko die zijn opengesteld voor niet-moslims.

Rabat en haar belangrijkste historische plaatsen, zoals het Mausoleum van Mohammed V, het paleis van Chellah, de Hassan toren en de dodenstad van Meriniden zal je zeer bevallen. Je heb een paar dagen nodig om alles te bekijken maar vergeet ook niet om even naar het strand te gaan, dat is al een bezienswaardigheid op zich.

Onder de Meriniden ontwikkelde Meknès zich tot een van de belangrijkste steden van Marokko. Door de Meriniden werden er talrijke moskeeën, madrassa’s en forten bijgebouwd. De Madrassa Bou Inania, het belangrijkste monument in Meknes, stamt uit deze periode. Door haar ligging ontkwam de stad aan aanvallen door de Banu Hilal waardoor Meknes een constante groei door kon maken. In de gebieden rondom Fez en Meknès bevinden zich ook de belangrijkste wijngebieden van Marokko.

Fez is gesticht in de 9e eeuw en heeft één van de oudste universiteiten ter wereld. Fez beleefde haar hoogtepunt in de 13e en 14e eeuw toen de Meriniden aan de macht waren, een belangrijke Berber-dynastie. In die tijd was het de hoofdstad van het land. Je slentert in de Medina langs de winkels waar eeuwenoude ambachten nog worden uitgeoefend en bezichtigt de madrasas (universiteit) en de vele fondouks (pakhuis annex bar), paleizen en moskeeën, ieder met haar eigen verhaal en historie.

Marrakesh werd al eeuwen geleden bewoond door Berber-stammen maar werd pas de hoofdstad aan het begin van de 11e eeuw tijdens de regeringsperiode van de Almoravid-dynastie. De medina heeft een muur van bijna 19 kilometer lengte met 20 poorten en méér dan 200 torens. In de medina is een uitgebreide soukh, waar geldt: “Belek, of je wordt gebelekd”. Je komt er snel achter wat dat betekent. Marrakesh heeft prachtige paleizen, zoals het Bahia paleis, de Koutoubia moskee en de Majorelle-tuinen, bezit van de erven van Yves St.Laurent. Het Dar Si Saïd museum heeft een uitgebreide collectie oude en nieuwe kunst van Marrakesh en omgeving. Op het Djmaa el Fna-plein is het met name in de avond een waar spektakel. Een bonte verzameling artiesten vertoont hier tussen de fruitstalletjes en het wandelend publiek avond aan avond hun kunsten.

WAT MAG JE VERWACHTEN?

Dag 1 – 2

Casablanca

 

Dag 2 – 3

Rabat

 

Dag 3 – 5

Fez

Dag 5 – 7

Marrakesh

Dag 1 – 2
Je vliegt van Amsterdam naar Casablanca en word door de chauffeur, die de komende 3 dagen jouw privéchauffeur en gids is, naar Le Doge gebracht, waar je een nacht logeert. Wij kunnen je met gerust hart het restaurant van het hotel aanbevelen, maar je kunt natuurlijk ook even de GaultMillau checken voor andere mogelijkheden.

Dag 2 – 3 Rabat
Na het ontbijt is er de tijd om de stad te bezichtigen. Je kunt met je chauffeur bespreken wat het meest de moeite waard is. Historische plaatsen zoals het Mausoleum van Mohammed V, het paleis van Chellah, de Hassan toren en de dodenstad van Meriniden zal je zeer bevallen. Maar vergeet ook niet om even naar het strand te gaan, dat is al een bezienswaardigheid op zich.

Dag 3 – 5 Fez
Na het ontbijt verlaat je Rabat om naar Fez te gaan, een rit van ongeveer 2,5 uur. In Fez zijn er genoeg bezienswaardigheden waarbij je een dag onder begeleiding van een gids gaat maar er genoeg overblijft om zelf te ontdekken. Stap de Bab Bou Jeloud poort door naar de oude medina. Bezoek het Koninklijk paleis Dar el Makhezen in het moderne stadsdeel. Ooit verbleven er in dit dertiende eeuwse paleis de meest machtigste sultans. In de wijk Quartiers des Tanneurs kan je een kijkje nemen bij de oude ambachtelijke looien van leersoorten waarbij al je zintuigen getuigen zijn van dit inhoudelijk bewerkelijke klusje. Tenslotte heb je een prachtige panoramisch zicht over de stad van ad de Borj Nord ford, een verdedigingsbouwwerk uit de zestiende eeuw.

Dag 5 – 7 Marrakesh
Vanmiddag vlieg je van Fez naar Marrakesh waarbij je wordt opgewacht door onze chauffeur en naar het hotel in de medina wordt gebracht.

’s Ochtends na het ontbijt word je opgehaald en ga je een halve dag onder leiding van een gids langs de hidden gems van de stad. Je kunt gerust aangeven wat je wilt zien, maar vergeet vooral niet om lange tijd in de soukh, de oude medina door te brengen. Omdat je met een gids bent zal je hier niet onnodig lastig gevallen worden, en kan je met volle teugen genieten en onderhandelen.

Op de laatste dag van uw reis wordt het tijd om terug te keren naar huis en word je naar de luchthaven gebracht en vliegt je terug naar Amsterdam.

WAT ZIJN DE KOSTEN?

 

Luxury editie (2 pers.) Luxury plus editie (2 pers.)
Vanaf € 2.060,- p.p. € 2.400,- p.p.
Intercontinentale retourvlucht    
Alle luchthaven belastingen en toeslagen    
Meet & Assist bij aankomst in Casablanca    
Vervoer en begeleiding door eigen chauffeur tijdens de reis    
Stadstour in Fez en Marrakesh onder deskundige begeleiding    
1 overnachting,
Casablanca
Le Doge
(logies en ontbijt)
Le Doge
(logies en ontbijt)
1 overnachting,
Rabat
El Kabira
(logies en ontbijt)
Villa Mandarine
(logies en ontbijt)
2 overnachtingen,
Fez
Le Jardin des Biehn
(logies en ontbijt)
Palais Amani
(logies en ontbijt)
2 overnachtingen,
Marrakesh
Riad Kniza
(logies en ontbijt)
Maison Arabe
(logies en ontbijt)

Genoemde prijzen zijn indicatief, per persoon, afhankelijk van wisselkoersen en beschikbaarheid op het tijdstip van boeken.

REIS IN BEELD

Gele lijn 3
null

null

null

null

null

null

null

ONZE SERVICE

Gele lijn1.1
null

UBUNTU

Of het nu midden in de wildernis is of in het hart van de stad. Gastvrijheid vóel je en maakt het verschil tussen een goede en een onvergetelijke reis. Afrikanen zijn meesters in Ubuntu: de pure en ongeremde gastvrijheid. En wat je geeft krijg je terug. Wanneer jij gastvrij bent, zul je nog meer plezier en ubuntu ervaren.

null

ZEKERHEDEN

Bij jouw vakantie hoort een onbezorgd gevoel. Daarom is African Luxury aangesloten bij verschillende brancheorganisaties en maken wij er werk van om onze partners ter plaatse en de accommodaties op onze website regelmatig zelf te bezoeken. Zo kun jij met een goed gevoel vertrekken én thuiskomen.

null

GEMAK ONDERWEG

Je reisbescheiden altijd bij de hand in je persoonlijke travel app. Hierin kun je ook onze reistips bekijken en je ervaringen delen. Voor het maken van reserveringen of het regelen van andere praktische zaken onderweg is altijd een lokale vertegen-woordiger bereikbaar.

OFFERTE AANVRAGEN

Gele lijn 4

Afrika is leven! Dat voel je. Het is een soort thuiskomen horen we wel eens. Nergens ter wereld is dat zo sterk als hier. Er is elke dag wel iets om je over te verwonderen.

Wij nemen je graag mee naar al die plekken. Een op jouw individuele wensen toegesneden reisvoorstel aanvragen begint hier. Om je optimaal van dienst te kunnen zijn vragen we je alvast om het onderstaande vragenlijstje in te vullen. Daarna nemen we spoedig contact met je op.

Doe je liever alles zelf maar kom je er niet uit of weet je het niet zeker? Kom dan langs bij ons op kantoor, dan kijken we er samen naar.

Contactgegevens

Reisgegevens

ik ben/wij zijn flexibel (voer aantal dagen in)
weet ik nog niet (voer aantal dagen in)

Verwachte reissom per persoon (inclusief vliegtickets)

€ 1.000 - € 2.000€ 2.000 - € 3.000€ 3.000 - € 4.000€ 4.000 - € 5.000

Wensen, vragen of opmerkingen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief en ga akkoord met de voorwaarden