Image courtesy: Bab Ourika

Atlas op Niveau

Een reis die je veel moois van Marokko laat beleven; van Marrakesh, één van Marokko’s interessantste steden, via het Atlas gebergte naar de heuvels aan de voet van het Atlas gebergte. Een reis waar je wel wat conditie voor nodig hebt…uitrusten doen we als we weer thuis zijn.

Logo African Luxury

DE REIS IN 'N NOTENDOP

Atlas op Niveau

Aantal dagen:
7 dagen uit & thuis

Prijs vanaf:
€ 1.125,- p.p. (Inclusief: Vluchten | Meet & Assist op luchthaven | Alle transfers | Accommodaties)

Highlights:
Betoverend Marrakesh | Wandelen in de Atlas | Luxe Kasbah

ALLES OVER DEZE REIS

Gele lijn1.1
WAT MAAKT DEZE REIS ZO BIJZONDER?

Marrakesh werd al eeuwen geleden bewoond door Berber-stammen maar werd pas de hoofdstad aan het begin van de 11e eeuw tijdens de regeringsperiode van de Almoravid-dynastie. De medina heeft een muur van bijna 19 kilometer lengte met 20 poorten en méér dan 200 torens. In de medina is een uitgebreide soukh, waar geldt: “Belek, of je wordt gebelekd”. Je komt er snel achter wat dat betekent. Marrakesh heeft prachtige paleizen, zoals het Bahia paleis, de Koutoubia moskee en de Majorelle-tuinen, bezit van de erven van Yves St.Laurent. Het Dar Si Saïd museum heeft een uitgebreide collectie oude en nieuwe kunst van Marrakesh en omgeving. Op het Djmaa el Fna-plein is het met name in de avond een waar spektakel. Een bonte verzameling artiesten vertoont hier tussen de fruitstalletjes en het wandelend publiek avond aan avond hun kunsten.

Tamatert ligt in het imposante Hoge Atlas gebied waar het bekende Toubkal National Park ligt. Het is een ideale bestemming voor liefhebbers van trektochten door de natuur. Het weer is hier -bijna- altijd zonnig en aangenaam en omdat de verschillende bergen vèr uit elkaar liggen zijn de uitzichten bepaald weids. In dit gebied ligt tevens de hoogste berg van het Afrikaanse continent, Jbel Mount Toubkal, die 4.165 meter hoog is. Deze reis kan uitgebreid worden met 2 dagen hiking door het Atlasgebergte onder professionele begeleiding. U overnacht dan in de bergen.

De Ourika vallei ligt ingeklemd tussen de lagere heuvels van het Atlas gebergte en strekt helemaal tot aan de de Wadi rivier met zijn vruchtbare vlaktes met boomgaarden van citrus en olijfbomen. De markt in het stadje Tnine Douar de l’Ourika trekt elke maandag de bewoners van nabijgelegen dorpen. Zij kopen en verkopen dan hun kostbare gewassen, om in de levensbehoeften te voorzien. Of ze komen gewoon voor een praatje en het laatste nieuws uit de regio.

WAT MAG JE VERWACHTEN?

Dag 1 – 3

Marrakesh

 

Dag 3 – 5

Tamatert, high Atlas

 

Dag 5 – 7

Bab Ourika

Dag 1 – 3 Marrakesh
Je vliegt van Amsterdam naar Marrakesh en wordt naar het hotel gebracht. Je logeert twee nachten in een romantische riad. Tijd om de stad te bezichtigen en alvast na te vragen waar je ’s avonds wil eten.

De volgende ochtend, na het ontbijt, word je opgehaald en ga je in een halve dag met een gids langs de hidden gems van de stad. Je kunt gerust aangeven wat je wilt zien, maar vergeet vooral niet om lange tijd in de soukh in de oude medina door te brengen. Omdat je met een gids bent zal je hier niet onnodig lastig gevallen worden, en kan je met volle teugen genieten en onderhandelen.

Dag 3 – 5 Tamatert
Nabij het authentieke dorp Tamatert in de Toubkal National Park verblijf je in het rustieke en traditioneel Berberse Douar Samra of kies voor het luxere Kasbah du Toubkal. De Douar (huis) is liefdevol gerestaureerd en ingericht door Jacqueline Samra en is omgeven door tuinen vol met bloemen en vormt een prima uitvalsbasis om de omgeving te verkennen, te voet of per jeep. Overleg met de gastvrouw naar de diverse excursies en activiteiten die zij tegen extra kosten kan regelen.

De volgende dag maak je bijvoorbeeld een prachtige wandeltocht tocht van ongeveer 5 uur naar Toubkal. Terug in de riad, na een heerlijke maaltijd zul je dankbaar het hoofd in de zachte kussens laten zakken.

Dag 5 – 7  Bab Ourika
Na een aantal dagen van inspanning is het tijd voor rust. Bovenop de heuvel ligt het prachtig Kasbah Bab Ourika met zijn 360º uitzicht en zijn uitmuntende keuken.  Gasten kunnen relaxen in hun prachtig ingerichte kamers met eigen terras of bij het beschut gelegen zwembad. Rondom de Kasbah zijn diverse plaatsen waar je heerlijk kan zitten en van het uitzicht en de omgeving kan genieten. Aan de rand van het zwembad staan zéér comfortabele ligbedden, waar je met een boek en een drankje kan relaxen.

Dag 7 Bab Ourika – Marrakesh – Amsterdam
Op de laatste dag van je reis ga je uitgerust terug naar Amsterdam.

WAT ZIJN DE KOSTEN?
Luxury editie
(2 pers.)
Luxury Plus editie
(2 pers.)
Familie editie
(4 pers.)
Vanaf € 1.400,- p.p. € 2.150,- p.p. € 1.125,- p.p.
Intercontinentale retourvlucht      
Alle luchthaven belastingen en toeslagen      
Meet & Assist bij aankomst in Marrakesh      
Alle Transfers      
Stadstour Marrakesh onder deskundige begeleiding in Marrakesh      
2 overnachtingen,
Marrakesh
Riad Samsara
(logies en ontbijt)
La Maison Arabe
(logies en ontbijt)
Riad Clementine
(logies en ontbijt)
2 overnachtingen,
Tamatert, High Atlas
Douar Samra
(logies, ontbijt en diner)
Kasbah du Toubkal
(logies en ontbijt)
Douar Samra
(logies, ontbijt en diner)
2 overnachtingen,
Vallei Bab Ourika/Marrakesh
Kasbah Bab Ourika
(logies en ontbijt)
Kasbah Bab Ourika
(logies en ontbijt)
Berber Lodge
(logies en ontbijt)

 

Genoemde prijzen zijn indicatief, per persoon, afhankelijk van wisselkoersen en beschikbaarheid op het tijdstip van boeken.

REIS IN BEELD

Gele lijn 3
null

null

null

null

null

null

null

null

ONZE SERVICE

Gele lijn1.1
null

UBUNTU

Of het nu midden in de wildernis is of in het hart van de stad. Gastvrijheid vóel je en maakt het verschil tussen een goede en een onvergetelijke reis. Afrikanen zijn meesters in Ubuntu: de pure en ongeremde gastvrijheid. En wat je geeft krijg je terug. Wanneer jij gastvrij bent, zul je nog meer plezier en ubuntu ervaren.

null

ZEKERHEDEN

Bij jouw vakantie hoort een onbezorgd gevoel. Daarom is African Luxury aangesloten bij verschillende brancheorganisaties en maken wij er werk van om onze partners ter plaatse en de accommodaties op onze website regelmatig zelf te bezoeken. Zo kun jij met een goed gevoel vertrekken én thuiskomen.

null

GEMAK ONDERWEG

Je reisbescheiden altijd bij de hand in je persoonlijke travel app. Hierin kun je ook onze reistips bekijken en je ervaringen delen. Voor het maken van reserveringen of het regelen van andere praktische zaken onderweg is altijd een lokale vertegen-woordiger bereikbaar.

OFFERTE AANVRAGEN

Gele lijn 4

  Afrika is leven! Dat voel je. Het is een soort thuiskomen horen we wel eens. Nergens ter wereld is dat zo sterk als hier. Er is elke dag wel iets om je over te verwonderen.

  Wij nemen je graag mee naar al die plekken. Een op jouw individuele wensen toegesneden reisvoorstel aanvragen begint hier. Om je optimaal van dienst te kunnen zijn vragen we je alvast om het onderstaande vragenlijstje in te vullen. Daarna nemen we spoedig contact met je op.

  Doe je liever alles zelf maar kom je er niet uit of weet je het niet zeker? Kom dan langs bij ons op kantoor, dan kijken we er samen naar.

  Contactgegevens

  Reisgegevens

  ik ben/wij zijn flexibel (voer aantal dagen in)
  weet ik nog niet (voer aantal dagen in)

  Verwachte reissom per persoon (inclusief vliegtickets)

  € 1.000 - € 2.000€ 2.000 - € 3.000€ 3.000 - € 4.000€ 4.000 - € 5.000

  Wensen, vragen of opmerkingen

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief en ga akkoord met de voorwaarden