Image courtesy: Nomad – David Stone

Kenia voor gezinnen met jonge kinderen

Deze rondreis door Kenia staat bol van de culturele ontmoetingen, superleuke activiteiten, uitstekende wildparken met een meerdaags verblijf in een lodge aan een parelwit strand tot besluit. En door korte onderlinge safarivluchten op relatief korte reisafstand van elkaar. Kenia is wat ons betreft een uitstekende keus voor ouders die hun kroost willen meenemen op een echte Afrikaanse safari. We hebben een paar prachtige voorstellen voor je klaar liggen.

Logo African Luxury

DE REIS IN 'N NOTENDOP

Kenia voor families met jonge kinderen

Aantal dagen:
16 dagen uit & thuis

Prijs vanaf:
€ 5.870,- p.p. (Inclusief: Vluchten | Meet & Assist | Alle transfers | Accommodaties | Safari-activiteiten & meer)

Highlights:
wandel- en jeepsafari’s | off the beaten track | interessante lokale ontmoetingen | wild kamperen | bush school | participeren in natuurbehoud | body surfing en strandwandelingen

ALLES OVER DEZE REIS

Gele lijn1.1
WAT MAG JE VERWACHTEN?

 

Dag 1 – 2 Amsterdam – Nairobi
Dag 2 – 6 Laikipia
Dag 6 – 10 Masai Mara Enonkishu Conservancy
Dag 10 – 15 Diani Beach
Dag 15 – 16 Nairobi – Amsterdam

Dag 1 – 2 : Tamarind Tree Hotel – Nairobi
Wat kunnen we vertellen over het moderne, levendige Tamarind Tree Hotel in Nairobi? Behalve de ideale ligging ten opzichte van de luchthaven, dat het gewoon een goed hotel is en de bijna spreekwoordelijke Afrikaanse gastvrije ontvangst niet zo veel. Intercontinentale vluchten uit Europa vertrekken doorgaans in de ochtend om later op de avond aan te komen op de plaats van bestemming. Te laat om nog verder te reizen. Dan heb je behoefte aan een goed bed, een verfrissende douche, in een veilige omgeving op een korte afstand van het vliegveld.

Dag 2 – 6 : El Karama Lodge – Laikipia
Zodra je bij het bord El Karama de kiezelzandweg vanaf Nanyuki verlaat besef je dat je hier in de wildernis bent. Giraffen die boven het struikgewas uitsteken, impala’s die met een sierlijke boog over de weg springen en het onmiskenbare donkere silhouet van olifanten aan de horizon. Laikipia, met in het noordoosten de grote slenk en in het noordwesten de met sneeuw bedekte flanken van Mount Kenya was in het verleden een lappendeken van veehouderijen. Hoewel er nog steeds veeboeren in dit gebied zijn is Laikipia tegenwoordig vooral het toonbeeld van natuurbehoud en wildstandbeheer. Ook de familie Grant, eigenaar van El Karama is zeer begaan met natuurbehoud en het wel en wee van de omwonende Samburu, Llaikipiak en Mokogodo Masaï leefgemeenschappen.

In het Arabisch betekent El Karama ‘gekoesterd bezit’. Hoe zit dat? Murray Grant, behalve veehouder, lodge eigenaar en beeldhouwer van beroep, is hier geboren en getogen. Net als Murray zijn vader, grootvader en overgrootvader. De naam El Karama heeft voor de Grant dynastie een sentimentele betekenis. Hoe dat precies zit moet je hem zelf maar vragen als je er bent. Murray woont samen met zijn vrouw Sophie en hun twee kinderen naast de lodge dus zul je hem honderd procent zeker een keer tegen het lijf lopen. Wij van African Luxury denken dat El Karama een paradijsje is voor families met jongere kinderen. Murray en Sophie hebben immers zelf ook nog jonge kinderen. Behalve een flink zwembad met water zó zuiver dat vogels en schildpadden het gebruiken als drinkplaats, heeft de lodge ook een ‘bush school’ die goed staat aangeschreven en van waaruit allerlei activiteiten worden georganiseerd om jonge kinderen en tieners te enthousiasmeren voor de natuur.

Wat activiteiten betreft worden er wandel- en jeepsafaris georganiseerd. Amateur fotografen kunnen hun geluk proberen vanuit de schuilhut of proberen om de diversiteit van het landschap vast te leggen. Avonturiers gaan fly-campen. Fly campen is een avond dineren compleet met overnachting onder de sterren en in het wild. De lijst met activiteiten die vanuit de Bush School worden georganiseerd voor jonge kinderen en tieners is schier oneindig. Wij adviseren daarom ook om hier minimaal drie (3) nachten te blijven. Tot slot zijn er allerlei dagtrips mogelijk variërend van een bezoek aan het Reteti opvangcentrum voor weesolifantjes tot een helikoptervlucht langs de besneeuwde hellingen van de meer dan 5.000 meter hoge reus Mount Kenia. Ben je een ervaren ruiter? Wat dacht je ervan om je voor een dag aan te sluiten bij het officiële Mount Kenya paarden patrouille team. Zo, nou jij weer.

Dag 6 – 10 : House in the wild – Masai Mara – Enonkishu Conservancy
De Masai Mara staat bij veel mensen bovenaan het lijstje met droom safari bestemmingen. Bekend van de BBC documentaire ‘Big Cat Diary’ en van Disney’s African Cats. Maar ook het toneel van de ‘Grote Migratie’, een jaarlijks terugkerend natuurspektakel van jewelste. De Masai Mara is tevens het domein van de grote katten.

Beschermde natuurgebeiden grenzend aan het Masai Mara Nationaal Park
Het grootste deel van het grondgebied van de oorspronkelijke Masai bewoners langs de Noord- en oostgrens van het Masai Mara Nationaal Park is getransformeerd in wild- en natuurgebieden met een officiële beschermde status. Tussen het nationale park en de beschermde gebieden zijn geen hekken of andere afrasteringen geplaatst waardoor het leefgebied van de wilde dieren enorm is toegenomen. In ruil voor het afstaan van hun grondgebied ontvangen de Masaï een jaarlijkse pacht en een dagvergoeding per bezoeker. Behalve een stabiele bron van inkomsten hebben zij dus een direct belang bij het beschermen van de natuur en het op peil houden van de wildstand. Dit beproefde model voor duurzaam toerisme wordt overigens in verschillende Afrikaanse landen toegepast.

Terwijl de safarikampen in de omliggende gebieden wel toegangsrechten hebben voor het Masai Mara Nationaal Park is dat andersom niet zo. Toegang tot de beschermde gebieden is exclusief voorbehouden aan gasten van de kleinschalige safarikampen. De standaardformule is maximaal 1 bed per 3 km² en maximaal 12 safaritenten per kamp. De meeste kampen halen dit nog niet eens met als resultaat dat je tijdens je safari misschien één of twee andere voertuigen tegenkomt. Een ander belangrijk verschil is dat in tegenstelling tot het nationale park beperkt off road mag worden gereden en ook dat wandelsafari’s en nachtsafari’s zijn toegestaan.

House in the Wild
House in the wild is nu een boetiek safari lodge en het privaat eigendom van de familie Wood. De lodge ligt op een uniek plekje op de oever van de Mara rivier ergens verscholen in Naretoi, een 500 hectare groot privé domein binnen Enonkishu beschermd gebied op enige afstand van de Masai Mara. De familie Wood is langdurig en innig verbonden met de omwonende Masai, de wilde dieren, het land en zijn voorlopers in het toepassen van methoden die het de natuur mogelijk moet maken om ooit weer in harmonie te leven met de mens.

Lippa en Tarquin Wood zijn de drijvende krachten achter de erkenning van Enonkishu als beschermd gebied en werken hierin samen met vijftig verschillende Masaï families om het wild te beschermen tegen stropers en ander tuig. Enonkishu is door WWF en Unesco-IHE verkozen tot voorbeeld project van hoe gecultiveerd grondgebied kan worden hersteld met vrijbaan voor het wild langs de oude migratieroutes als doel.

House in the Wild bestaat uit 4 vrijstaande cottages. Het was ooit het buitenverblijf van de familie Wood. Lippa en Tarquin Wood wonen met hun kinderen slechts vijf minuten verderop. De Woods hebben hun oude buitenhuis onlangs met veel liefde en geduld stijlvol gerenoveerd en verbouwd tot een gezellige familie lodge met alle comfort die je van huis uit gewend bent.

Villa in the Wild is een privé villa die je uitsluitend kan boeken op basis van exclusief gebruik. Met inbegrip van een eigen gids, safarivoertuig en een chef-kok. Vanaf de rand van het grote zwembad heb je prachtig uitzicht over de Mara rivier en het achterliggende landschap.

Er is hier zoveel te doen en te beleven dat we adviseren om minimaal drie overnachtingen te boeken maar liever nog een paar meer. Ook kinderen van alle leeftijden hebben hier de tijd van hun leven. Help de familie Wood met het aanplanten van inheemse boomsoorten, bezoek het nabijgelegen opvangcentrum voor neushoorns, huur een boda boda (bromfiets) en ride like a Kenyan naar de lokale markt, breng zeker een bezoek aan de omliggende Masai dorpen. Als je dat wilt kun je tegen een geringe vergoeding bij een lokale familie blijven eten en zelfs overnachten. Tegen meerprijs kun je een ballonvaart maken of met een klein lichtgewicht toestel naar Masai Mara Nationaal Park vliegen waar je eigen House in the Wild gids op je staat te wachten om je mee te nemen voor een Big Cat safari door het Masai Mara national park. Helemaal een wild idee is dat je een langer verblijf in House in the Wild combineert met een paar nachten in een safarikamp midden in de Masai Mara.

Dag 10 – 15 : Diani Beach – Msembweni House – Keniaanse kust
Onze Belgische vrienden houden van het goede leven. Frederik is ook onze Belgische vriend. En door eerst hele goede vrienden te worden met de bewoners uit de omliggende dorpen is het hem gelukt om een klein paradijsje uit de Keniaanse grond te stampen. Msembweni Beach House and Private Villa’s heeft hij het genoemd. Het staat op de kliffen boven een mooi zandstrand. Misschien daardoor minder geschikt voor mensen die moeilijk ter been zijn maar voor hen die een safari willen afsluiten met een stijlvol verblijf in een kleinschalig maar luxe strandhuis of een privé-villa, dan is Msembweni the-place-to-be. Frederik is getrouwd met een Keniaanse en heeft hier zijn eigen koninkrijk geschapen. He is always around en als je er voor openstaat trakteert hij je graag op één van zijn levenswijsheden. Kortom, nieuwe zwembroek, teenslippertjes en een boekje mee. Lekker eten, echt lekker eten en verder lange avonden chillen bij het kampvuur op het strand tot je ogen dichtvallen. Het zalige niets doen perfectioneren en beleven tot in je capillaires.

Dag 15 – 16 : Nairobi – Amsterdam
Een medewerker van Msembweni of Frederik zelf brengt je naar het kleine Ukanda vliegveld op 30 minuten rijden van de lodge. Hier vandaan is het een korte vlucht naar Wilson Airport. Aansluitend zorgt onze vertegenwoordiging ter plaatse voor de transfer naar Jomo Kenyatta International Airport. De volgende ochtend staan jullie met een lekker kleurtje en een grote glimlach op je gezicht bij de bagageband op Schiphol. Wauw, wat een onvergetelijk avontuur.

WAT ZIJN DE KOSTEN?
Luxe editie
(o.b.v. 2 volwassenen en 2 kinderen)
Laagseizoen vanaf
(maart t/m juni & 15 okt t/m 15 dec)
€ 5.870,- p.p.
Hoogseizoen vanaf
(jul t/m 14 okt)
€ 6.900,- p.p.
Alle vluchten
(luchthaven belastingen en toeslagen)
Meet & Assist bij aankomst en
privé transfer naar hotel
Alle transfers
Reismap
Nairobi
Eén (1) overnachting
Tamarind Tree Hotel
(logies en ontbijt)
Laikipia
Vier (4) overnachtingen
El Karama Lodge
(logies, alle maaltijden, huisselectie dranken, safari-activiteiten en meer)
Masai Mara
Vier (4) overnachtingen
House in the Wild
(logies, alle maaltijden, huisselectie dranken, safari-activiteiten en meer)
Diani Beach
Vijf (5) overnachtingen
Msembweni House
(logies en alle maaltijden)

Genoemde prijzen zijn indicatief, per persoon, afhankelijk van wisselkoersen en beschikbaarheid op het tijdstip van boeken.

REIS IN BEELD

Gele lijn 3
null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

ONZE SERVICE

Gele lijn1.1
null

UBUNTU

Of het nu midden in de wildernis is of in het hart van de stad. Gastvrijheid vóel je en maakt het verschil tussen een goede en een onvergetelijke reis. Afrikanen zijn meesters in Ubuntu: de pure en ongeremde gastvrijheid. En wat je geeft krijg je terug. Wanneer jij gastvrij bent, zul je nog meer plezier en ubuntu ervaren.

null

ZEKERHEDEN

Bij jouw vakantie hoort een onbezorgd gevoel. Daarom is African Luxury aangesloten bij verschillende brancheorganisaties en maken wij er werk van om onze partners ter plaatse en de accommodaties op onze website regelmatig zelf te bezoeken. Zo kun jij met een goed gevoel vertrekken én thuiskomen.

null

GEMAK ONDERWEG

Je reisbescheiden altijd bij de hand in je persoonlijke travel app. Hierin kun je ook onze reistips bekijken en je ervaringen delen. Voor het maken van reserveringen of het regelen van andere praktische zaken onderweg is altijd een lokale vertegen-woordiger bereikbaar.

OFFERTE AANVRAGEN

Gele lijn 4

  Afrika is leven! Dat voel je. Het is een soort thuiskomen horen we wel eens. Nergens ter wereld is dat zo sterk als hier. Er is elke dag wel iets om je over te verwonderen.

  Wij nemen je graag mee naar al die plekken. Een op jouw individuele wensen toegesneden reisvoorstel aanvragen begint hier. Om je optimaal van dienst te kunnen zijn vragen we je alvast om het onderstaande vragenlijstje in te vullen. Daarna nemen we spoedig contact met je op.

  Doe je liever alles zelf maar kom je er niet uit of weet je het niet zeker? Kom dan langs bij ons op kantoor, dan kijken we er samen naar.

  Contactgegevens

  Reisgegevens

  ik ben/wij zijn flexibel (voer aantal dagen in)
  weet ik nog niet (voer aantal dagen in)

  Verwachte reissom per persoon (inclusief vliegtickets)

  € 3.000 - € 4.500
  € 4.500 - € 6.000
  € 6.000 - € 7.500

  Bestemmingen

  BotswanaKeniaMarokkoMadagaskarMozambiqueNamibiëRwanda
  TanzaniaWest-AfrikaZambiaZanzibarZimbabweZuid-AfrikaCombinatie van 2 of meer landen

  Wensen, vragen of opmerkingen

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief en ga akkoord met de voorwaarden