Image courtesy: Sarara Kenya

Kenia voor connaisseurs

Exclusief en sprookjesachtig. Dat zijn de belangrijkste trefwoorden van deze unieke Kenia safari voor connaisseurs. Bedoeld voor avontuurlijk ingestelde reizigers voor wie een ‘gewone’ safari ècht niet uitdagend genoeg is. Met exclusief bedoelen we in dit verband privé en niet persé super-de-luxe. Alhoewel. De reis staat bol van de bijzondere en gedenkwaardige culturele ontmoetingen. En van de ‘Big Five’. Tegen meerprijs kun je deze safari nog verder personaliseren met activiteiten zoals: een meerdaagse quadbike safari met overnachting in de wildernis en helikopter picknicks. Boek deze reis, post je ervaringen en je Instagram account zal ontploffen.

Logo African Luxury

DE REIS IN 'N NOTENDOP

Kenia voor connaisseurs

Aantal dagen:
11 dagen uit & thuis

Prijs vanaf:
€ 9.340,- p.p. (o.b.v. 4 personen, Inclusief: Vluchten | Meet & Assist | Alle transfers | Accommodaties | Safari-activiteiten & meer)

Highlights:
cultuur | authentiek | afgelegen | ontspannen | big 5 | duurzaam | exclusief en privé

ALLES OVER DEZE REIS

Gele lijn1.1
WAT MAAKT DEZE REIS ZO BIJZONDER?

Voor veel mensen is een Afrika reis een once-in-a-lifetime bucketlijst ervaring. Zij willen zoveel mogelijk van een land zien en plannen het reisschema veels te vol. Dat is jammer want je bereikt daarmee het tegenovergestelde effect. Zelfs reisprofessionals maken soms deze vergissing. Kenia voor connaisseurs is speciaal samengesteld voor reizigers voor wie vrije tijd een schaars goed is en die in een ontspannen tempo, in alle rust en privacy willen kunnen genieten van het allermooiste dat Kenia te bieden heeft. Met z’n tweeën, met een bevriend stel of met het hele gezin. De verschillende reisonderdelen sluiten naadloos op elkaar aan. Je ziet de Big Five maar hopelijk ook Afrikaanse wilde honden en vele andere dieren maar even zo bijzonder zijn de ongedwongen en spontane ontmoetingen met de Samburu krijgers. Als je niet te bang bent aangelegd, dan ga je minstens één keer met ons mee op fly-camp. Fly camping is dineren met alles erop en eraan en daarna overnachten onder de blote hemel, in een droge rivierbedding en bij een knapperend kampvuur. Nobody else around!

WAT MAG JE VERWACHTEN?
Dag 1 – 2 Amsterdam – Nairobi
Dag 2 – 6 Laikipia Lewa Conservancy
Dag 6 – 10 Samburu Namunyak Conservancy
Dag 10 – 11 Nairobi – Amsterdam

DAG 1 – 2 The Emakoko – Nairobi
Nairobi National Park
Het Nairobi National Park is het enige park dat zó dicht bij een hoofdstad ligt. Wijd open grasvlakten tegen een achtergrond van wolkenkrabbers en op een steenworp afstand van het zakendistrict van Nairobi. En toch is hier een ruime variatie aan wild, zelfs de zeer zeldzame neushoorn komt hier voor, naast leeuwen, luipaarden, cheeta’s, hyena’s, buffels en giraffen. Er zijn diverse kampeerplaatsen in het park en zelfs speciale wandelpaden waar je met een gerust hart een safari te voet kunt maken.

The Emakoko
De Emakoko is het geesteskind van Anthony en Emma Childs dat in 2012 is geopend en sindsdien ook regelmatig is uitgebreid. Het ligt aan de zuidelijke grens van het Nairobi National Park, bij de kloof waar de Mbagathi rivier stroomt en samenkomt met twee andere rivieren. Eén van die drie is de Emakoko rivier, waaraan de lodge zijn naam dankt. De lodge ligt op een uurtje rijden van de luchthaven en is daarom geschikt als startpunt voor een reis door Kenya. Veel kamers liggen op een vrij steile helling. Er is een kabelbaan om de hoogste kamers gemakkelijker toegankelijk te maken, maar als work-out en als je in topconditie bent kun je ook de ongeveer 140 treden nemen naar de bovenste kamers. Je beloning? Het beste uitzicht van de lodge!
Het hotel heeft een slechts tien kamers, die vanwege de ligging veel privacy èn een mooi uitzicht bieden. Sinds kort is er ook een villa, geschikt voor gezinnen of kleinere groepen. Het centrale gebouw is zeer uitnodigend en omvat een lounge en een restaurant. Als het warm weer is worden de maaltijden buiten geserveerd. Er is een zwembad, maar dat is niet verwarmd, dus op deze hoogte (1.600 meter) is dat niet altijd een aanrader, tenzij je geen koudwatervrees hebt, natuurlijk. Vredige rust is wat de eigenaren hun gasten willen bieden en dat is zeker wat je krijgt.

Activiteiten
Vanuit de lodge wordt een aantal activiteiten georganiseerd. Uiteraard kun je op safari naar het Nairobi National Park. Twee keer per dag op safari is inbegrepen in de prijs. Een bezoek aan het Giraffe Centre of het Sheldrick’s Elephant Orphanage is ook zeker de moeite waard. En verder gaat het hier voornamelijk over ontspannen en rustig van de omgeving genieten.

DAG 2 – 6 Sirikoi Lodge – Laikipia Lewa Conservancy
Lewa wildlife conservancy
Opgenomen op de Unesco lijst met werelderfgoederen en in oktober 2010 de plek waar HRH Prince William of Wales zijn Catherine een huwelijksaanzoek deed. Lewa Conservancy ligt op een hoogte van 1675 meter boven de zeespiegel. Door de relatieve hoogte heb je hier het gehele jaar gematigde temperaturen en bovendien een erg klein malaria risico. Dit uitzonderlijk mooie reservaat is ooit ontstaan om de weinige nog overgebleven neushoorns te beschermen. Naarmate de aantallen weer een opgaande lijn lieten zien werd de behoefte aan meer land steeds groter. Als natuurbeschermers en filantropen samenwerken is veel mogelijk. Vandaag is Lewa conservancy het 250 vierkante kilometer grote en uitzonderlijk mooie leefgebied van de gehele Big Five en nog vele andere, eveneens bijzondere diersoorten.

Te midden van al dit moois hebben Willie en Sue Roberts hun hele ziel en zaligheid gelegd in de bouw van Sirikoi lodge. Willie is al vijftig jaar actief met het organiseren van safari’s en Sirikoi is de derde lodge die hij eigenhandig en zonder hulp van architecten heeft gebouwd. De Roberts hebben een onbeschrijflijke voorliefde voor alles wat met wildlife en natuurbehoud heeft te maken. Als geen ander snappen zij dat goede zorg voor de inheemse buren een essentieel onderdeel is van natuurbehoud. Vandaar dat de Roberts mensen en middelen beschikbaar maken om een kliniek en een school te ondersteunen.

De lodge bestaat uit slechts 4 luxe safaritenten, Sirikoi cottage met twee aparte slaapkamers en Sirikoi house dat drie slaapkamers en een eigen private ingang heeft. Het sfeervolle centrale hoofdgebouw kijkt uit op een waterreservoir waar de hele dag wilde dieren af en aan lopen voor verkoeling en om te drinken. Vanaf de veranda of de rand van het overloop zwembad kun je dieren van nog dichterbij bekijken. Of je nu alleen reist of met je hele familie, gasten van Sirikoi hebben gedurende hun hele verblijf altijd een eigen gids, spoorzoeker en safari-jeep tot hun beschikking. Er is geen afzetting rond het terrein maar om de olifanten buiten te houden is op olifanten schouderhoogte schrikdraad geplaatst. Willie en Sue schuiven regelmatig aan bij hun gasten rond het kampvuur. De organische groentetuin en de minitieus onderhouden botanische tuin zijn het resultaat van Sue’s groene vingers. Zij zal je graag een rondleiding geven en je complimenten dankbaar in ontvangst nemen.

Activiteiten
Alle jeepsafari’s met eigen gids, voertuig en spoorzoeker zijn inbegrepen. Daarnaast ben je van harte uitgenodigd om een kijkje achter de schermen te nemen bij de controlekamer van waaruit alle acties om de neushoorns permanent te beschermen tegen stropers worden gecoördineerd. Je ontmoet de leden van het anti-stropers team en je kunt als je dat wilt de Sirikoi school en kliniek bezoeken. Andere activiteiten zijn optioneel en kunnen tegen meerprijs worden bijgeboekt zoals: paardrijden over de vlakten of een bezoek aan het Ngare Ndare woud dat de gehele zuidgrens van het Lewa reservaat markeert. Je kunt het Ngare Ndare woud ook bezoeken met een quad bike of in noordelijke richting quad biken waar het doorgaans iets warmer is en daarna onder de sterren wildkamperen in een droge rivierbedding om pas de volgende ochtend weer terug te keren bij de lodge. Gasten die Kenia willen zien in vogelvlucht en niet op een euro’tje meer of minder hoeven te kijken gaan de hele dag op pad met een helikopter. Privé natuurlijk. De piloot zet je neer op de meest bijzondere plekken waar je anders niet of nauwelijks kunt komen.

DAG 6 – 10 Sarara Lodge – Samburu Namunyak Conservancy
Namunyak reservaat
Sarara Lodge behoort tot de categorie meest spectaculaire en unieke safarilodges in Afrika. Geen wonder dat Sarara is opgenomen in de lijst met meest unieke lodges van de wereld, gepubliceerd door het gezaghebbende tijdschrift The National Geographic. Dit geesteskind van een derde generatie Keniaanse veehouders is opgezet om het ideaal van het Namunyak Wildlife reservaat te helpen verwezenlijken. Dat zit zo. Door de misselijk makende jacht op ivoor was er halverwege de jaren tachtig in dit hele gebied geen olifant meer te bekennen. Dankzij de bescherming van het reservaat leiden tegenwoordig een paar duizend exemplaren een onbezorgd bestaan in dit 385.000 hectare grote gebied, sinds mensenheugenis de geboortegrond van de Samburu. Een trots semi-nomadisch herdersvolk dat leeft van en met de natuur. Namunyak staat voor ‘plek van rust of vrede’ in het plaatselijk dialect van de Samburu.

De Mathews bergketen
Het reservaat ligt onaangeroerd aan de voeten van de Mathews bergketen. Een brede vallei scheidt Warges Peak van de rest van het gebergte. Met de top op bijna 2700 meter boven de zeespiegel en de Sarara lodge helemaal beneden.

Sarara Lodge
De 6 luxe safari tenten zijn ruim, open en zo geplaatst dat je vanaf je eigen veranda altijd van het uitzicht op de bergen kunt genieten. En op de favoriete drinkplaats van olifanten en andere wilde dieren die pal voor de deur ligt. De lodge ligt zo afgelegen dat we je er uitsluitend met een speciaal gecharterd sportvliegtuigje naartoe kunnen brengen. Maar Sarara is al die moeite meer dan waard. Behalve het betoverende uitzicht wordt er bij Sarara heerlijk gekookt. Is er een gezellige bar, een verkoelend zwembad en internet voor wie zijn instagramvolgers wil laten weten waar geluksvogels elkaar zoal treffen.

Singing Wells
Elke ochtend komen de Samburu krijgers naar de waterbron in het dorp en vormen met hun gespierde lijven een menselijke ketting. Het water wordt van hand tot hand doorgegeven. Van de bron tot aan de dorstige kuddes geiten en koeien. Spiernaakt en onderwijl traditionele liederen zingend. Vandaar de naam ‘Singing Wells’. Je kunt je vrij onder de Samburu begeven maar het maken van foto’s tijdens dit ritueel zou de harmonieuze levensstijl kunnen verstoren en is daarom verboden.

Wildlife
Tijdens de ochtendwandeling onderweg naar het Samburu dorp, uiteraard onder deskundige begeleiding, heb je in de bush ontbeten en ben je misschien al olifanten tegengekomen. Of de roedel Afrikaanse wilde honden die net als de Samburu tot de vaste bewoners van dit gebied behoren. Er is heel veel wildlife. Het grote verschil is dat je meer je best zult moeten doen om het te vinden. Het gebied is erg groot en Sarara is de enige lodge in de 385.000 hectare wijde omtrek. Niettemin staan Sarara en Namanyak onder kenners bekend als een hotspot voor luipaarden.
Naarmate de dag vordert en de temperatuur stijgt keer je terug naar de lodge waar je wat kunt afkoelen in het zwembad, bijlezen of gewoon ontspannen. Aan het einde van de middag ga je samen met je eigen gids weer op pad. Met een jeep of misschien dit keer met een kameel.
Met een drankje in je hand toast je bij zonsondergang op elkaar en wederom een prachtige dag om daarna aan te schuiven voor het diner, samen met die andere mazzelaars, aan sfeervol gedekte tafels, romantisch verlicht door de gloed van kaarsen en olielampen, onder een diep donkerblauwe deken bezaaid met miljarden sterren. Kijk er valt er één. Ik wens dat ik hier nóg een week mag blijven.

Andere activiteiten
Als je dat wilt kun je overnachten in de wildernis. Fly campen noemen ze dat. Wij zouden het wildkamperen noemen. De nacht doorbrengen op een matrasje onder een vliegengaasje bij het kampvuur. Op je rug liggen en eindeloos kijken naar de sterren. Zeker doen. De Mathews bergketen is begroeid met stukken inheems regenwoud waar je zowel stevige als ontspannen wandelingen kunt maken. Daarna wildzwemmen onder een van de watervallen. Breng zeker een bezoek aan het Reteti opvangcentrum voor weesolifantjes of laat in het dorp een armband maken door de Il Konono edelsmeden. Fotografen kunnen zich verschansen in een schuilhut om zo de niets vermoedende wilde dieren die komen drinken bij de bron van superdichtbij te kunnen fotograferen. Ruiters trekken er in galop op uit.

DAG 10 – 11 Nairobi – Amsterdam – AMSTERDAM
Vandaag keer je terug naar huis. Op de dag van vertrek kun je beschikken over een kamer in het Hemmingways hotel in Nairobi. Je kunt gebruik maken van alle hotelfaciliteiten zoals het zwembad, een gym of spa- en wellness centrum. Voordat we je naar de luchthaven brengen heb je nog ruimschoots de tijd voor een goed verzorgde avondmaaltijd. We wensen je vanaf deze plek alvast een prettige vlucht.

WAT ZIJN DE KOSTEN?
Luxe editie
(o.b.v. 2 personen)
Luxe editie
(o.b.v. 2 x 2 personen)
Laagseizoen vanaf
Hoogseizoen vanaf
€ 10.495,- p.p.
€ 11.995,- p.p.
€ 9.340,- p.p.
€ 10.915,- p.p.
Alle vluchten
(inclusief belasting, toeslagen
en CO2 compensatie)
Meet & Assist bij aankomst en
privé transfer naar hotel
Alle transfers
Reismap
Nairobi
Eén (1) overnachting
The Emakoko
(logies en ontbijt)
The Emakoko Villa
(logies en ontbijt)
Laikipia Lewa Conservancy
Vier (4) overnachtingen
Sirikoi Lodge
(logies, alle maaltijden, safari-activiteiten en meer)
Sirikoi Lodge Cottage
(logies, alle maaltijden, safari-activiteiten en meer)
Namunyak Conservancy
Vier (4) overnachtingen
Sarara Camp
(logies, alle maaltijden, safari-activiteiten en meer)
Sarara Camp House
(logies, alle maaltijden, safari-activiteiten en meer)
Nairobi
Dagkamer
Hemmingsway Hotel
(3-gangen diner en gebruik faciliteiten)
Hemmingsway Hotel
(3-gangen diner en gebruik faciliteiten)

Genoemde prijzen zijn indicatief, per persoon, afhankelijk van wisselkoersen en beschikbaarheid op het tijdstip van boeken.

REIS IN BEELD

Gele lijn 3
null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

ONZE SERVICE

Gele lijn1.1
null

UBUNTU

Of het nu midden in de wildernis is of in het hart van de stad. Gastvrijheid vóel je en maakt het verschil tussen een goede en een onvergetelijke reis. Afrikanen zijn meesters in Ubuntu: de pure en ongeremde gastvrijheid. En wat je geeft krijg je terug. Wanneer jij gastvrij bent, zul je nog meer plezier en ubuntu ervaren.

null

ZEKERHEDEN

Bij jouw vakantie hoort een onbezorgd gevoel. Daarom is African Luxury aangesloten bij verschillende brancheorganisaties en maken wij er werk van om onze partners ter plaatse en de accommodaties op onze website regelmatig zelf te bezoeken. Zo kun jij met een goed gevoel vertrekken én thuiskomen.

null

GEMAK ONDERWEG

Je reisbescheiden altijd bij de hand in je persoonlijke travel app. Hierin kun je ook onze reistips bekijken en je ervaringen delen. Voor het maken van reserveringen of het regelen van andere praktische zaken onderweg is altijd een lokale vertegen-woordiger bereikbaar.

OFFERTE AANVRAGEN

Gele lijn 4

  Afrika is leven! Dat voel je. Het is een soort thuiskomen horen we wel eens. Nergens ter wereld is dat zo sterk als hier. Er is elke dag wel iets om je over te verwonderen.

  Wij nemen je graag mee naar al die plekken. Een op jouw individuele wensen toegesneden reisvoorstel aanvragen begint hier. Om je optimaal van dienst te kunnen zijn vragen we je alvast om het onderstaande vragenlijstje in te vullen. Daarna nemen we spoedig contact met je op.

  Doe je liever alles zelf maar kom je er niet uit of weet je het niet zeker? Kom dan langs bij ons op kantoor, dan kijken we er samen naar.

  Contactgegevens

  Reisgegevens

  ik ben/wij zijn flexibel (voer aantal dagen in)
  weet ik nog niet (voer aantal dagen in)

  Verwachte reissom per persoon (inclusief vliegtickets)

  € 3.000 - € 4.500
  € 4.500 - € 6.000
  € 6.000 - € 7.500

  Bestemmingen

  BotswanaKeniaMarokkoMadagaskarMozambiqueNamibiëRwanda
  TanzaniaWest-AfrikaZambiaZanzibarZimbabweZuid-AfrikaCombinatie van 2 of meer landen

  Wensen, vragen of opmerkingen

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief en ga akkoord met de voorwaarden