Image courtesy: Kenya Ways

Kenia voor actieve families

Ben je begaan met de natuur en wil jij van dichtbij ervaren wat er allemaal komt kijken bij het bestieren van een natuur- en wildlife reservaat. Wil je actief bijdragen aan een duurzame safari ervaring en de opwinding meemaken van kamperen in de wildernis zoals de safari pioniers dat vroeger deden. Heb je genoeg aan een goed bed, een warme douche, heerlijk eten en uitstekende gidsen? Wandel- en voetsafari’s brengen actieve safari-families nog dichter bij de natuur. Of ben je meer een type voor trektochten en bergen? Deze reis heeft het allemaal. Mount Kenya staat geduldig op je te wachten.

Logo African Luxury

DE REIS IN 'N NOTENDOP

Kenia voor actieve families

Aantal dagen:
16 dagen uit & thuis

Prijs vanaf:
€ 7.600,- p.p. (o.b.v. 4 personen, Inclusief: Vluchten | Meet & Assist | Alle transfers | Accommodaties | Safari-activiteiten & meer)

Highlights:
actief | betrokken | kleinschalig | familie | beleving | cultuur | bergen, safari en strand

ALLES OVER DEZE REIS

Gele lijn1.1
WAT MAG JE VERWACHTEN?

 

Dag 1 – 2 Amsterdam – Nairobi
Dag 2 – 6 Laikipia
Dag 6 – 8 Mount Kenya
Dag 8 – 11 Masai Mara
Dag 11 – 15 Diani Beach
Dag 15 – 16 Diani Beach – Nairobi – Amsterdam

Dag 1 – 2 : Amsterdam – Nairobi
Reizen is beleven en ontdekken. Gistermorgen stond je bepakt en bezakt nog op Schiphol en vandaag sta je met een dampende kop koffie midden in de natuur. Doe maar rustig aan.
De privé-chauffeur die je straks naar Laikipia brengt gaat pas rijden nadat je uitgebreid hebt ontbeten.

Dag 2 – 6 : Laikipia
“Zorgen voor luxe zonder in te boeten aan avontuur”. Dat is het motto van Karisia eigenaren Kerry Glen en James Christian. Wandel- of voetsafaris brengen je nog dichter bij de natuur en bieden een uitstekende gelegenheid om uitgebreid stil te staan bij de dieren die hier voorkomen en de mensen die er wonen. De Karisia wandelsafari’s vinden plaats vanuit het vaste Tumaren basiskamp of zijn mobiel. Wat jij het liefste wilt. Een vast basiskamp wil zeggen dat je aan het eind van de dag altijd weer terugkeert in hetzelfde kamp. Mobiel wil zeggen dat je rondtrekt van kamp naar kamp. Beide wandelsafari’s vinden plaats onder begeleding van een Laikipia Masai ranger die tevens spoorzoeker is en een paar kamelen die jou en al jullie spullen kunnen dragen.
Tumaren Camp is een uitstekende keus voor gezinnen met zowel jonge als tiener kinderen. Behalve wandelsafari’s, kamelenritten en vissen kan er in het wild worden gezwommen, geklommen en gevoetbald. Kinderen leren spoorzoeken en bush survival skills van de Masai. Je kunt een lokale markt, een lokale school en het naastgelegen Mpala onderzoekscentrum bezoeken.

Dag 6 – 8 : Mount Kenya
Het natuurreservaat Ragati bestaat uit een volstrekt uniek stuk oerbos van 5.000 hectare dat halverwege op de zuidelijke helling ligt van de 5.199 meter hoge Afrikaanse reus, Mount Kenya. De op één na hoogste berg van Afrika. Het reservaat is het resultaat van een goede samenwerking tussen particulier intiatief en de publiekrechtelijke organisatie, Kenya Forest Service. Opgezet met één doel voor ogen, namelijk zorgen dat het blijft bestaan. Dat Ragati is toegevoegd aan de Unesco werelderfgoederenlijst helpt hierbij maar het belangrijkste onderdeel van natuurbehoud is dat je zorgt voor de mensen die er wonen. Als je immers de noodzaak wegneemt dan laten zij het oeroude bos en haar zeldzaamste bewoner de Bongo ongemoeid. De Bongo is een uiterst zeldzame en flink uit de kluiten gewassen inheemse antilopen soort die behoort tot de familie van de holhoornigen. T’is maar dat je het weet.
Je komt hier vooral naar toe voor bos- en bergwandelingen, voetsafari’s en omdat natuur en omgeving hier zo totaal anders is. Als je wilt kun je leren fly-fishen. Een techniek die je niet zo maar te pakken hebt kan ik je uit eigen ervaring vertellen. Maar zoals gezegd. Frederick zorgt ervoor dat het je indoors aan niets ontbreekt en Jimmy en zijn kompanen zijn verantwoordelijk voor al de begeleiding outdoors.

Dag 8 – 11 : Masai Mara
Ben jij geïnteresseerd in natuurbehoud en wil je van dichtbij meemaken wat er allemaal bij het bestieren van een natuurreservaat komt kijken? Dan ben je als gast van de Cottar familie aan het juiste adres. Op de grens van Kenia met Tanzania en met open verbinding naar het Masai Mara Nationaal Park vind je het Olderkesi wild- en natuurreservaat van de familie Cottar. Al bijna honderd jaar actief in de safari business, nog steeds vernieuwend en zeer bevlogen natuurbeschermers.
Het Cottar’s Conservation Camp is voorbestemd voor avonturiers die de opwinding willen meemaken van kamperen in de bush zoals de safari-pioniers van weleer en niet veel méér nodig hebben dan een heel goed bed, heerlijk eten, een warme douche en uitstekende gidsen. Die bovendien actief willen bijdragen aan een duurzame safari ervaring. De totale winst van het Conservation Camp wordt aangewend voor natuurbehoud en ter ondersteuning van de omwonende locale leefgemeenschappen. Kinderen van alle leeftijden zijn welkom. Maaltijden worden gezamenlijk genoten in de mess-tent, ‘s avonds sfeervol verlicht door het schijnsel van tientallen petroleumlampen.
Behalve jeepsafari’s in het eigen Olderkesi en het naburige Masai Mara national park, leer je van de Masai over de medicinale werking van planten, help je mee bij het inzaaien van inheemse plantensoorten. Je bezoekt een lokale school in een omliggend dorp. Je komt ‘back stage’ op het hoofdkwartier van de wildrangers. Uiteraard met uitgebreide meet and greet. In de middag zijn er volleyball wedstrijden en op je gympen kun je samen met de Masai gaan joggen. Je hebt steviger schoeisel nodig voor de wandeling naar een plateau waar in de open lucht een lunch wordt geserveerd en van waar je een panoramisch uitzicht hebt over Kenia en Tanzania. Tegen een geringe meerprijs kun je ook op een e-bike safari. Hoe vet is dat?

Dag 11 – 15 : Diani Beach Kenia
Deze guestlodge in Diani Beach aan de Keniaanse kust biedt geen luxe maar comfort. Daar tegenover staan: brandschone kamers, goed eten, een persoonlijke benadering en supervriendelijk personeel. De kamers zijn vernoemd naar vliegers want Kite surfen is hier the-name-of-the-game maar er zijn ook genoeg andere actieve dingen te doen op het strand of in de directe omgeving. De strandhanddoeken liggen voor je klaar. Het ontbijt in het Salty Squid strandrestaurant is standaard inbegrepen. Als je het leuk vindt om af en toe op restaurant te gaan dan zijn er in het vlakbij gelegen Diani Beach keuze mogelijkheden te over. Voor elke smaak en elke portemonnee.

Dag 15 – 16 : Diani Beach – Nairobi – Amsterdam
Na deze reis heb je het te pakken. Je bent net als wij totaal verrast en overdonderd door de geweldige mensen en al het moois dat je hebt gezien. Wij weten het zeker. Die komen nog wel een keertje terug.

WAT ZIJN DE KOSTEN?

 

Luxe editie
(o.b.v. 4 personen)
Vanaf € 7.600,- p.p.
Alle vluchten
(luchthaven belastingen en toeslagen)
Meet & Assist bij aankomst en
privé transfer naar hotel
Alle transfers
Reismap
Nairobi
Eén (1) overnachting
Tamarind Tree
(logies en ontbijt)
Laikipia
Vier (4) overnachtingen
Tumaren Camp
(logies, alle maaltijden, safari-activiteiten en meer)
Mount Kenya
Twee (2) overnachtingen
Ragati Ndongoro Log Cabin
(logies, alle maaltijden, safari-activiteiten en meer)
Masai Mara
Drie (3) overnachtingen
Cottars Conservancy Camp
(logies, alle maaltijden, safari-activiteiten en meer)
Diani Beach
Vier (4) overnachtingen
Kenyaways
(logies en ontbijt)

Genoemde prijzen zijn indicatief, per persoon, afhankelijk van wisselkoersen en beschikbaarheid op het tijdstip van boeken.

REIS IN BEELD

Gele lijn 3
null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

ONZE SERVICE

Gele lijn1.1
null

UBUNTU

Of het nu midden in de wildernis is of in het hart van de stad. Gastvrijheid vóel je en maakt het verschil tussen een goede en een onvergetelijke reis. Afrikanen zijn meesters in Ubuntu: de pure en ongeremde gastvrijheid. En wat je geeft krijg je terug. Wanneer jij gastvrij bent, zul je nog meer plezier en ubuntu ervaren.

null

ZEKERHEDEN

Bij jouw vakantie hoort een onbezorgd gevoel. Daarom is African Luxury aangesloten bij verschillende brancheorganisaties en maken wij er werk van om onze partners ter plaatse en de accommodaties op onze website regelmatig zelf te bezoeken. Zo kun jij met een goed gevoel vertrekken én thuiskomen.

null

GEMAK ONDERWEG

Je reisbescheiden altijd bij de hand in je persoonlijke travel app. Hierin kun je ook onze reistips bekijken en je ervaringen delen. Voor het maken van reserveringen of het regelen van andere praktische zaken onderweg is altijd een lokale vertegen-woordiger bereikbaar.

OFFERTE AANVRAGEN

Gele lijn 4

  Afrika is leven! Dat voel je. Het is een soort thuiskomen horen we wel eens. Nergens ter wereld is dat zo sterk als hier. Er is elke dag wel iets om je over te verwonderen.

  Wij nemen je graag mee naar al die plekken. Een op jouw individuele wensen toegesneden reisvoorstel aanvragen begint hier. Om je optimaal van dienst te kunnen zijn vragen we je alvast om het onderstaande vragenlijstje in te vullen. Daarna nemen we spoedig contact met je op.

  Doe je liever alles zelf maar kom je er niet uit of weet je het niet zeker? Kom dan langs bij ons op kantoor, dan kijken we er samen naar.

  Contactgegevens

  Reisgegevens

  ik ben/wij zijn flexibel (voer aantal dagen in)
  weet ik nog niet (voer aantal dagen in)

  Verwachte reissom per persoon (inclusief vliegtickets)

  € 3.000 - € 4.500
  € 4.500 - € 6.000
  € 6.000 - € 7.500

  Bestemmingen

  BotswanaKeniaMarokkoMadagaskarMozambiqueNamibiëRwanda
  TanzaniaWest-AfrikaZambiaZanzibarZimbabweZuid-AfrikaCombinatie van 2 of meer landen

  Wensen, vragen of opmerkingen

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief en ga akkoord met de voorwaarden