Image courtesy: Safari Series

Het beste van Kenia voor avontuurlijke families

Voor ouders die hun kinderen graag mee op safari nemen is Kenia een uitstekende keuze. Waarom? Het is niet al te ver weg en nergens in Afrika vind je de drie hoofdingrediënten: cultuur, wildernis en parelwitte stranden op relatief makkelijk bereisbare afstand van elkaar. Deze spectaculaire rondreis geeft je de mogelijkheid om de absolute hoogtepunten van Kenia zelf te ervaren vanuit kleinschalige en persoonlijke accommodaties.

Logo African Luxury

DE REIS IN 'N NOTENDOP

Het beste van Kenia voor avontuurlijke families

Aantal dagen:
16 dagen uit & thuis

Prijs vanaf:
€ 7.375,- p.p. (o.b.v. 4 personen, Inclusief: Vluchten | Meet & Assist | Alle transfers | Accommodaties | Safari-activiteiten & meer)

Highlights:
kleinschalig | avontuurlijk | variatie | safari & strand

ALLES OVER DEZE REIS

Gele lijn1.1
WAT MAG JE VERWACHTEN?

 

Dag 1 – 3 Amsterdam – Nairobi
Dag 3 – 6 Laikipia
Dag 6 – 8 Naivasha meer
Dag 8 – 11 Masai Mara
Dag 11 – 15 Diani Beach
Dag 15 – 16 Diani Beach – Nairobi – Amsterdam

Dag 1 – 3 Amsterdam – Nairobi
De vlucht van Amsterdam naar Nairobi, waar je halverwege de avond aankomt, duurt iets langer dan een normale werkdag. Onze lokale vertegenwoordiging staat op je te wachten om je te helpen bij het afhalen van de koffers en je daarna snel naar je eerste logeeradres te brengen.
De bijzonder fraaie Ololo lodge wordt gerund door de Australische familie Chapman en ligt tegen de zuidgrens van het Nairobi Nationaal Park. Je logeert hier twee nachten opdat je alle nieuwe indrukken rustig op je kan laten inwerken.

Vrijwel alle lodges waar African Luxury graag mee samenwerkt zijn nauw betrokken bij het wel en wee van de omwonende lokale leefgemeenschappen. Behalve zorgen voor een stabiel inkomen worden dagelijks middelen van de lodge ingezet om de leefsituatie van de inwoners van omliggende dorpen te helpen verbeteren.

Dag 3 – 6 Laikipia
Op circa vier uur rijden van Nairobi in de Lolldaiga heuvels van Laikipia ligt 25.000 hectare aan ongeschonden wildernis op jullie te wachten. Met in de verte de op één na hoogste berg van Afrika, Mount Kenya. Het hele gebied is privé domein wat betekent dat je hier niet gebonden bent aan de vaak strikte regels van de Nationale Parken.
Wandel, klim en klauter door weelderige bush en over droge uitgestrekte savanne op zoek naar leeuwen, luipaarden, olifanten en ander gespuis. Als je een geldig rijbewijs hebt en slaagt voor de uitgebreide training mag je zelf in een gerestaureerde Land Rover met je eigen gezin door de bush rijden. Je laten rijden door een professionele gids kan natuurlijk ook. Reizen is ontdekken dus zorg dat je aanschuift bij de ouderlingen van een lokale Masai stam voor een masterclass in moed, leiderschap en leer uit eerste hand over hun diepgewortelde tradities.

Dag 6 – 8 Naivasha meer
De grote slenk of rift vallei, in het Engels the great rift valley, is een gebied dat is ontstaan doordat ooit verschillende aardlagen begonnen te bewegen en langzaam uit elkaar werden gestuwd. Om je een idee te geven, de grote slenk loopt van noord-Syrië tot aan centraal Mozambique en dus ook dwars door Kenia. Dat is bijna 6.000 kilometer hemelsbreed. Op minder dan 5 uur rijden van Laikipia, in het Keniaanse deel van de riftvallei dus, ligt Kiangazi House. Vanuit de kamers of vanaf het gemanicuurde grasveld heb je vrij uitzicht over de rift vallei en het glinsterende water van het Oloidien- en Naivasha meer.
Behalve het schitterende landschap zijn de grote zwermen flamingo’s de belangrijkste trekpleister van dit gebied.

Dag 8 – 11 Masai Mara
De Masai Mara of in de volksmond ‘de Mara’ is een van de meest bekende nationale parken van heel Afrika en is wereldberoemd om de fenomenale wildstand in het park. De meeste mensen kennen de Masaaï Mara van de jaarlijkse migratie van tienduizenden gnoes, maar het barst van de wilde dieren in de Mara het gehele jaar door. Hollywood Africa noemen fotografen en documentairemakers de Mara. Niet omdat hier vele BBC documentaires en de film ‘Out of Africa’ zijn opgenomen maar vanwege de unieke combinatie van bereikbaarheid, het betoverend mooie landschap en de onvoorstelbare hoeveelheid vogels en wilde dieren.
Centraal in de Masaï Mara ligt een gebied dat Mara North Conservancy heet en daarin bevindt zich weer een privé domein van 200 hectare, dat Leopard Gorge ofwel de Luipaardenkloof heet. In dát gehele zo tot de verbeelding sprekende Luipaardenkloof gebied, vind je maar één safarikamp. Het Kandili Kamp. Kandili Kamp bestaat uit 11 ruime canvas safari tenten. Hoewel je op safari in Afrika dikwijls in canvas tenten logeert heeft dit weinig met kamperen te maken.
Behalve jeepsafari’s in de Mara North Conservancy en het naastgelegen Masaaï Mara Nationaal Wildpark kan binnen de begrenzing van het eigen privé- domein ook off-road worden gereden en zijn nachtsafari’s en wandelsafari’s toegestaan. Kinderen kunnen kennis maken met de Masaï en leren hoe een traditioneel huis wordt gebouwd, zich als een Masaaï laten beschilderen en kleding decoreren met traditionele versierselen.

Dag 11 – 15 Diani Beach
Kinondo Kwetu is een boutique lodge aan de kust van Kenia en is thuis voor de Zweedse Ida, Filip en hun drie kinderen. Filip is een nazaat van Baron Blixen. Mensen die de film Out of Africa hebben gezien weten over wie ik het heb. Dit tropische paradijsje ligt aan een privé strand ten zuiden van Diani Beach, vanuit Nederland gezien dan. Scherpe kliffen houden pottekijkers en straatverkopers op gepaste afstand. Het gebied rondom Kinondo Kwetu is door het Nationaal Museum aangewezen als ‘Kaya area’ ofwel beschermd gebied. Dit vanwege de omliggende heilige bossen en gewijde grond.
Kinondo is top. Het eten is er geweldig en er is van alles te doen en te beleven. Je komt er door met een lichtgewicht toestel te vliegen vanaf de Masai Mara naar Mombassa.
Kinondo Kwetu runt sinds jaar en dag een trust fonds van waaruit zij de stichting van de Kinindo Kliniek hebben bekostigd. Deze Kliniek staat inmiddels bekend als de beste kliniek van het district. Vorig jaar zijn in de kliniek 1.700 babies geboren en 100.000 medische behandelingen gedaan. Helden zijn het die Ida en Filip.

Dag 15 – 16 Diani Beach – Nairobi – Amsterdam
Vele indrukken en ervaringen rijker en naar wij hopen heerlijk ontspannen en met koffers vol mooie herinneringen reis je vandaag via Nairobi terug naar Amsterdam.

WAT ZIJN DE KOSTEN?

Luxe editie
(o.b.v. 4 personen)

Laagseizoen vanaf
Hoogseizoen vanaf

€ 7.375,- p.p.
€ 8.150,- p.p.

Alle vluchten
(luchthaven belastingen en toeslagen)

Meet & Assist bij aankomst en
privé transfer naar hotel

Alle transfers

Reismap

Nairobi
Twee (2) overnachtingen

Ololo Lodge
(logies, alle maaltijden, safari-activiteiten en meer)

Laikipia
Drie (3) overnachtingen

The Safari Series
(logies, alle maaltijden, safari-activiteiten en meer)

Naivasha meer
Twee (2) overnachtingen

Chui Lodge
(logies, alle maaltijden, safari-activiteiten en meer)

Masai Mara
Drie (3) overnachtingen

Kandili Camp
(logies, alle maaltijden, safari-activiteiten en meer)

Diani Beach
Vier (4) overnachtingen

Kinondo Kwetu
(logies, alle maaltijden, activiteiten en meer)

Genoemde prijzen zijn indicatief, per persoon en afhankelijk van wisselkoersen en beschikbaarheid op het tijdstip van boeken.

REIS IN BEELD

Gele lijn 3
null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

ONZE SERVICE

Gele lijn1.1
null

UBUNTU

Of het nu midden in de wildernis is of in het hart van de stad. Gastvrijheid vóel je en maakt het verschil tussen een goede en een onvergetelijke reis. Afrikanen zijn meesters in Ubuntu: de pure en ongeremde gastvrijheid. En wat je geeft krijg je terug. Wanneer jij gastvrij bent, zul je nog meer plezier en ubuntu ervaren.

null

ZEKERHEDEN

Bij jouw vakantie hoort een onbezorgd gevoel. Daarom is African Luxury aangesloten bij verschillende brancheorganisaties en maken wij er werk van om onze partners ter plaatse en de accommodaties op onze website regelmatig zelf te bezoeken. Zo kun jij met een goed gevoel vertrekken én thuiskomen.

null

GEMAK ONDERWEG

Je reisbescheiden altijd bij de hand in je persoonlijke travel app. Hierin kun je ook onze reistips bekijken en je ervaringen delen. Voor het maken van reserveringen of het regelen van andere praktische zaken onderweg is altijd een lokale vertegen-woordiger bereikbaar.

OFFERTE AANVRAGEN

Gele lijn 4

  Afrika is leven! Dat voel je. Het is een soort thuiskomen horen we wel eens. Nergens ter wereld is dat zo sterk als hier. Er is elke dag wel iets om je over te verwonderen.

  Wij nemen je graag mee naar al die plekken. Een op jouw individuele wensen toegesneden reisvoorstel aanvragen begint hier. Om je optimaal van dienst te kunnen zijn vragen we je alvast om het onderstaande vragenlijstje in te vullen. Daarna nemen we spoedig contact met je op.

  Doe je liever alles zelf maar kom je er niet uit of weet je het niet zeker? Kom dan langs bij ons op kantoor, dan kijken we er samen naar.

  Contactgegevens

  Reisgegevens

  ik ben/wij zijn flexibel (voer aantal dagen in)
  weet ik nog niet (voer aantal dagen in)

  Verwachte reissom per persoon (inclusief vliegtickets)

  € 3.000 - € 4.500
  € 4.500 - € 6.000
  € 6.000 - € 7.500

  Bestemmingen

  BotswanaKeniaMarokkoMadagaskarMozambiqueNamibiëRwanda
  TanzaniaWest-AfrikaZambiaZanzibarZimbabweZuid-AfrikaCombinatie van 2 of meer landen

  Wensen, vragen of opmerkingen

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief en ga akkoord met de voorwaarden