Image courtesy: Alex Walker’s Serian

Grote trek in Kenia en Tanzania

Een wildlife safari in Afrika staat bij veel mensen hoog op het wensenlijstje. En waar de één dat gewoon een keer wil hebben meegemaakt krijgt de ander, als die de smaak eenmaal te pakken heeft, er geen genoeg meer van. Deze reis is met name bedoeld voor die laatste groep. Safari-afficionados met hoge verwachtingen en die een grote mate van vrijheid verlangen. Vanwege de positionering langs de Mara rivier van beide safari-kampen, staat de migratie of grote trek van pakweg twee miljoen wildebeesten in deze reis centraal.

Logo African Luxury

DE REIS IN 'N NOTENDOP

Grote trek in Kenia en Tanzania

Aantal dagen:
13 dagen uit & thuis

Prijs vanaf:
€ 13.040,- p.p. (Inclusief: Vluchten | Meet & Assist | Alle transfers | Accommodaties | Safari-activiteiten & meer)

Highlights:
Twee wereldberoemde wildparken (Masai Mara en Serengeti) | De migratie van dichtbij | Avontuur (fly camping, what on earth is fly camping?) | Actief (wandelsafaris) | Slow travel

ALLES OVER DEZE REIS

Gele lijn1.1
WAT MAAKT DEZE REIS ZO BIJZONDER?

Masai Mara Nationaal wildpark, Kenia
De Masai Mara in Kenia staat bij veel mensen bovenaan het lijstje met gedroomde safari bestemmingen. Dit is het domein van de grote katten en het toneel van de ‘Grote Migratie’, een jaarlijks terugkerend natuurspektakel van jewelste. De Masai Mara is tevens het gebied waar volgens stammenvoorschrift, in kleurrijke gewaden gehulde Masai hun vee laten grazen en leven volgens gewoonten en rites die niet veel zijn veranderd sinds de eerste Masai zich hier 350 jaar geleden hebben gevestigd.

En…we draaien er niet omheen. De Masai Mara is ook bekend om de hordes taxibusjes met dagjesmensen. Het Mara Nationaal Park is één van de drukst bezochte parken in Afrika. Gelukkig zijn er beproefde strategieën om bij de dagtoeristen ver uit de buurt te blijven want nergens ter wereld kun je zo op je safariwenken worden bediend als op de savannen rondom het stroomgebied van de Mara Rivier.

De gehele safari, dus zowel in Kenia als in Tanzania, beleef je samen met een eigen gids en heb je de beschikking over een eigen voertuig. Samen met de unieke ligging van het kleinschalig safarikamp, op een privé domein direct aan de Mara rivier, betekent dit dat je gaat zien wat jij wilt en vooral wanneer jij wilt.

Serengeti Nationaal wildpark, Tanzania
Het kleinschalige safarikamp ligt pal tegenover river-crossing-point #4. Dat zit zo! De migratie van de kuddes wildebeesten, waarvan de omvang je voorstellingsvermogen te boven gaat, volgt een min of meer vast patroon. Het moment waarop de meute in beweging komt blijft echter onvoorspelbaar. De ligging van beide kampen en de lengte van het verblijf zijn zodanig gekozen dat je niets hoeft te missen. Behalve de grote trek is er heel veel te zien en te beleven. Dat is precies waarom wij groot voorstander zijn van langer op eenzelfde plek verblijven in tegenstelling tot het steeds weer verkassen. Een paar nachtjes ‘fly-campen’ is overigens de meest intense safari-beleving die wij ooit zelf hebben gedaan en part-of-the-deal. (zie voor uitleg over ‘fly-campen’ ons artikel in ons magazine)

Zuidoost Zanzibar (optioneel, strand verlenging)
Na negen dagen bivakkeren in de wildernis kun je egaal bruin worden en als je dat wilt het stof van je afspoelen in de Indische Oceaan die met behulp van zonne-energie op een constante temperatuur van 26 graden Celsius wordt gehouden. Het White Sand luxury villas and spa is de perfecte plek om te ontspannen na alle safari-avonturen van de voorbije dagen.

WAT MAG JE VERWACHTEN?

 

Dag 1 – 3 Amsterdam – Nairobi
Dag 3 – 7 Masai Mara (Kenia)
Dag 7 – 12 Serengeti (Tanzania)
Dag 12 – 13 Zanzibar Serengeti (Tanzania) – Arusha – Amsterdam

Dag 01 – 03 Amsterdam – Nairobi
Vlieg je met KLM dan kom je halverwege de avond aan in Nairobi. Eenmaal voorbij de douane wacht onze chauffeur. Hij assisteert met het inladen van de baggage en brengt je daarna direct naar het hotel.

Karen is een groene en welvarende buitenwijk ten zuidwesten van Nairobi op circa 30 minuten rijden van de internationale luchthaven en slechts 15 auto-minuten van de binnenlandse luchthaven. Gasten die eerder in de Kaapse wijnlanden zijn geweest herkennen de Kaaps-Hollandse bouwstijl van dit sfeervolle boetiek gasthuis onmiddellijk. De voor Afrika bijna spreekwoordelijke gastvrijheid, het verwarmde zwembad en de tot in de puntjes verzorgde botanische tuin maken Karen Gables een perfekt vertrek- of eindpunt van iedere Kenia reis.

Voor wie de tijd heeft is er in en rond Karen genoeg te zien en te doen. Er zijn in de wijk diverse leuke winkeltjes en restaurants. Voor wie staat te trappelen van ongeduld of wie zijn Big Five lijstje nog niet compleet heeft zijn er in de directe omgeving het Nairobi Nationaal Park, het David Sheldrick Olifanten opvangcentrum en het AFEW Giraffe onderzoekscentrum. Ik denk dat ik zelf even ga kijken bij het Bogani House. De boerderij waar de Deense schrijfster Karen Blixen van 1917 tot 1931 zelf heeft gewoond en waar in 1985 delen van de film “Out-of-Africa” zijn opgenomen.

Dag 03 – 07 Nairobi – Masai Mara
Net als in die hopeloos romantische scène, waarin Robert Redford zijn vriendin Meryl Streep meeneemt in zijn tweezitter voor een vlucht naar de Masai Mara, vlieg jij met een klein lichtgewicht toestel naar de Mara Musiara airstrip.

De Masai Mara of in de volksmond ‘de Mara’ is een van de meest bekende nationale parken van heel Afrika en wereldberoemd om de fenomenale wildstand. De Mara in Kenia is de natuurlijke verlenging van de Serengeti, die aan de andere kant van de grens met buurland Tanzania ligt. De meeste mensen kennen de Masai Mara van de jaarlijkse migratie van tienduizenden gnoes, maar het hele jaar door barst het hier van de wilde dieren. Hollywood Africa noemen fotografen en documentairemakers de Mara. Niet vanwege de talloze documentaires en films die er zijn opgenomen maar vanwege de unieke combinatie van bereikbaarheid, het betoverend mooie landschap en de onvoorstelbare hoeveelheid vogels en wilde dieren.

In dit décor ligt een klein en karaktervol safarikamp dat bestaat uit een mess tent en vijf canvas gastensuites. De sfeer is gemoedelijk en informeel. Heel erg bijzonder is de ligging van het kamp op een private plek pal aan de oevers van de Mara rivier. Letterlijk vanuit je luie stoel kijk je over de rivier vol mopperende hippo’s en watertandende krokodillen. Wilde dieren hebben ook mineralen nodig. Naast het kamp bevinden zich likstenen in de oever van de rivier. Dat maakt dit de favoriete hangplek van leeuwen, luipaarden en ook de onbevreesde zwarte neushoorns laten zich hier geregeld zien.

Volgens eigenaar Alex, in de Mara geboren en getogen, zijn een privé gids, een spoorzoeker en eigen voertuig onontbeerlijk voor een geslaagde migratie safari en daarom standaard in de overigens niet geringe prijs inbegrepen.

Het gras bij de buren is altijd groener. Dat vinden de gnoes ook. En vanaf hier is het maar een klein (lucht)sprongetje over de grens. In het spoor van de wildebeesten steken we de rivier over naar de Serengeti, aan de overkant in buurland Tanzania.

Dag 07 – 12 Masai Mara (Kenia) – Serengeti (Tanzania)
De open vlaktes van de Lamai landpunt in dit noordelijk deel van de Serengeti zijn een lust voor het oog waar het wemelt van de wilde dieren. Her en der rusten reusachtige keien op de hellingen van de Savanne waartussen de Mara rivier zich een weg kronkelt in de richting van het Victoria meer. Perfect gepositioneerd, tegenover een oversteekplaats in de rivier, ligt het kamp. Een kleinschalig en intiem safarikamp dat alleen in het migratie seizoen van half juni tot medio november operationeel is. Hier verzamelen zich de kuddes met onvoorstelbare aantallen gnoes, zebra’s en topi antilopen met in hun kielzog de troepen Leeuwen, cheetahs en ander gespuis. Om aan al jouw persoonlijke safari verwachtingen te kunnen voldoen is ook hier de eigen gids met privé-voertuig de standaard.

Dag 12 – 13 Zanzibar Serengeti – Arusha – Amsterdam
‘S morgens laat je de Serengeti achter je en vlieg je vanuit Arusha naar Amsterdam.

WAT ZIJN DE KOSTEN?
Luxe editie
(o.b.v. 2 personen samenreizend)
Vanaf € 13.040,- p.p.
Alle vluchten
(luchthaven belastingen en toeslagen)
Meet & Assist bij aankomst en
privé transfer naar hotel
Alle transfers
Reismap
Nairobi
Twee (2) overnachtingen
Karen Gables
(logies en ontbijt)
Masai Mara (Kenia)
Vier (4) overnachtingen
Nkorombo Camp
(logies, alle maaltijden, huisselectie dranken, safari-activiteiten met privé- gids en voertuig)
Serengeti (Tanzania)
Vijf (5) overnachtingen
Serian’s Serengeti Lamai Mobile Camp
(logies, alle maaltijden, huisselectie dranken, safari-activiteiten met privé- gids en voertuig)

 

Genoemde prijzen zijn indicatief, per persoon, afhankelijk van wisselkoersen en beschikbaarheid op het tijdstip van boeken.

REIS IN BEELD

Gele lijn 3
null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

ONZE SERVICE

Gele lijn1.1
null

UBUNTU

Of het nu midden in de wildernis is of in het hart van de stad. Gastvrijheid vóel je en maakt het verschil tussen een goede en een onvergetelijke reis. Afrikanen zijn meesters in Ubuntu: de pure en ongeremde gastvrijheid. En wat je geeft krijg je terug. Wanneer jij gastvrij bent, zul je nog meer plezier en ubuntu ervaren.

null

ZEKERHEDEN

Bij jouw vakantie hoort een onbezorgd gevoel. Daarom is African Luxury aangesloten bij verschillende brancheorganisaties en maken wij er werk van om onze partners ter plaatse en de accommodaties op onze website regelmatig zelf te bezoeken. Zo kun jij met een goed gevoel vertrekken én thuiskomen.

null

GEMAK ONDERWEG

Je reisbescheiden altijd bij de hand in je persoonlijke travel app. Hierin kun je ook onze reistips bekijken en je ervaringen delen. Voor het maken van reserveringen of het regelen van andere praktische zaken onderweg is altijd een lokale vertegen-woordiger bereikbaar.

OFFERTE AANVRAGEN

Gele lijn 4

  Afrika is leven! Dat voel je. Het is een soort thuiskomen horen we wel eens. Nergens ter wereld is dat zo sterk als hier. Er is elke dag wel iets om je over te verwonderen.

  Wij nemen je graag mee naar al die plekken. Een op jouw individuele wensen toegesneden reisvoorstel aanvragen begint hier. Om je optimaal van dienst te kunnen zijn vragen we je alvast om het onderstaande vragenlijstje in te vullen. Daarna nemen we spoedig contact met je op.

  Doe je liever alles zelf maar kom je er niet uit of weet je het niet zeker? Kom dan langs bij ons op kantoor, dan kijken we er samen naar.

  Contactgegevens

  Reisgegevens

  ik ben/wij zijn flexibel (voer aantal dagen in)
  weet ik nog niet (voer aantal dagen in)

  Verwachte reissom per persoon (inclusief vliegtickets)

  € 3.000 - € 4.500
  € 4.500 - € 6.000
  € 6.000 - € 7.500

  Bestemmingen

  BotswanaKeniaMarokkoMadagaskarMozambiqueNamibiëRwanda
  TanzaniaWest-AfrikaZambiaZanzibarZimbabweZuid-AfrikaCombinatie van 2 of meer landen

  Wensen, vragen of opmerkingen

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief en ga akkoord met de voorwaarden