Image courtesy: Nomad Tanzania – David Stone

Grote trek in Kenia en Tanzania met strand

Het bijzondere aan deze luxe safari rondreis door safarilanden van het allereerste uur, Kenia en buurland Tanzania, is het verblijf in twee van het meest tot de verbeelding sprekende wildparken ter wereld. Kom je op het juiste moment dan ben je getuige van de grote migratie, een natuurspektakel van jewelste. Echter ook buiten het hoogseizoen is er in de Mara en de Serengeti een overvloed aan wilde dieren. Deze voorbeeldreis sluit af met een vierdaags verblijf in een heerlijke lodge met dito vibe op kruideneiland Zanzibar.

Logo African Luxury

DE REIS IN 'N NOTENDOP

Grote trek in Kenia en Tanzania met strand

Aantal dagen:
14 dagen uit & thuis

Prijs vanaf:
€ 9.300,- p.p. (Inclusief: Vluchten | Meet & Assist | Alle transfers | Accommodaties | Safari-activiteiten & meer)

Highlights:
een safari in twee wereldberoemde wildparken (Masai Mara en Serengeti) | de migratie van dichtbij | Masai cultuur | bohemièn strandverblijf op Zanzibar

ALLES OVER DEZE REIS

Gele lijn1.1
WAT MAG JE VERWACHTEN?
Dag 1 – 3 Amsterdam – Nairobi
Dag 3 – 6 Masai Mara (Kenia)
Dag 6 – 9 Serengeti (Tanzania)
Dag 9 – 13 Zanzibar
Dag 13 – 14 Zanzibar – Arusha – Amsterdam

 

Dag 1 – 3 Ololo Safari Lodge & Farm – Nairobi National Park
Ololo is een kleine lodge op een nog in bedrijf zijnde boerderij aan de oever van de Mbagathi rivier wat tevens de zuidgrens is van het Nairobi Nationaal Park. Om te acclimatiseren ben je twee nachten te gast bij de Australische familie Chapman, de eigenaars van al dit fraais.

Qua activiteiten kun je op safari in het Nairobi Nationaal Park maar aangezien je deze reis nog dikwijls op safari zult gaan ligt het meer voor de hand om iets anders te gaan doen. Je kunt bijvoorbeeld naar het dichtbij gelegen plaatsje Karen. Zeg maar het Amsterdam-Zuid van Nairobi. Je vindt hier gezellige restaurantjes waar je heerlijk buiten kunt lunchen, kunstgalerijen en boetiekjes. Je kunt ook samen het Sheldrick opvangcentrum voor weesolifantjes bezoeken of het Giraffen centrum naast het beroemde Giraffe Manor House. Lekker niks doen en gebruik maken van het zwembad bij Ololo kan natuurlijk ook.

Vrijwel alle lodges waar wij graag mee samenwerken zijn nauw betrokken bij het wel en wee van de omwonende lokale leefgemeenschappen. Behalve zorgen voor een stabiel inkomen worden dagelijks middelen van de lodge ingezet om de leefsituatie van de inwoners van omliggende dorpen te helpen verbeteren. Ololo is hierin geen uitzondering. Zij ondersteunen actief de St. Johns basisschool.

3 – 6 Eagle View Basecamp – Mara Naboisho Conservancy.
Samenkomen betekent Naboisho in de Maa taal van de Maasai. En samenkomen dat deden ze. Vijfhonderd landeigenaren staken in 2008 hun mooi versierde kleurrijke koppen bij elkaar om naar het voorbeeld van de buren een natuurreservaat op te richten met als doel om inkomsten uit het toerisme te genereren en daarmee het wild, de natuur en hun eigen traditionele leefwijze te beschermen. 28 maart 2010 was het Naboisho reservaat een feit. Bijna 25.000 hectare beschermd natuurgebeid, in het zuidwesten grenzend aan het Masai Mara Nationaal Park. Ondertussen staat Naboisho bekend als het gebied waar heel veel leeuwen zich blijkbaar ook prima thuisvoelen. De kans dat je ze ziet is dan ook levensgroot. Zonder drukte eromheen overigens. Die slimme stamoudsten hebben namelijk bij de oprichting van Naboisho vastgelegd dat het reservaat slechts toegankelijk is voor gasten die er ook logeren en dat maar een beperkt aantal toeristen gelijktijdig in het reservaat mag verblijven.

Eén van de handvol safarikampen in Naboisho is het Eagleview Basecamp. Het kamp bestaat uit negen canvas safaritenten en is gebouwd bovenop een heuvel. Vanaf je eigen veranda of vanaf het gemeenschappelijke terras kijk je uit over de Afrikaanse Koiyaki Savanne tot zo ver als je ogen kunnen zien. Onder het terras is een natuurlijk waterreservoir waar dieren regelmatig komen om te drinken. Eagleview is door het gezaghebbende National Geopraphic Travellers magazine vermeld in de top 25 van eco-lodges wereldwijd.

Omdat je in een privé concessie bent gelden hier andere regels dan in de nationale parken. Dit betekent dat naast de traditionale Jeep safari’s hier ook wandelsafari’s en avond game drives zijn toegestaan. Andere georganiseerde activiteiten hebben betrekking op culturele interactie met de omwonende Masaai.

6 – 9 Serengeti Safari Camp – Serengeti – Tanzania
Het gras is altijd groener aan de overkant wordt weleens gekscherend gezegd. Vandaag neem je de proef op de som. Met een klein lichtgewicht toestel vlieg je, via via naar de overkant in Tanzania. De landsgrens loopt namelijk kaarsrecht door de Masai Mara en de Serengeti. Dit deel van de Serengeti is zacht glooiend en bestaat uit oneindige grasvlakten met op gepaste afstand van elkaar de voor Afrika zo stereotype acacia bomen en rotsachtige puisten die hier koppies worden genoemd. De Mara rivier heeft het hele jaar door water en trekt zich niets van de landsgrenzen aan. De rivier wordt bewoond door knorrige Hippo families en ook olifanten verschijnen dagelijks langs de oevers. De oevers van de Mara rivier zijn ook het toneel van een jaarlijks terugkerend natuurspektakel. Twee maal per jaar steken miljoenen wildebeesten en zebra’s de rivier over omdat ze denken dat het gras altijd groener is aan de overkant, alwaar een troep Leeuwen zich alvast heeft verscholen in afwachting van wat onvermijdelijk komen gaat.

9 – 13 Upendo Lodge – Michamvi schiereiland – Zanzibar
Geert Schaaij zoekt pareltjes op de beurs. Wij zoeken pareltjes op Zanzibar. Upendo is zo’n pareltje. Cool, hip en een tikkeltje Bohemien chic maar ook warm en heel toegankelijk. Eigenlijk is het een supergave strandtent met overnachtingsmogelijkheid. Het kleinschalige resort met 9 kamers, die van villa Shiva meegerekend, bestaat uit een semi-open lucht restaurant, een overloop zwembad, overal ligbedden en loungeplekken, 2 strandvilla’s voor met z’n tweeën en 2 strandbanda’s. Ook geschikt voor met z’n tweeën. Of voor jou alleen als je solo reist. Dan is er nog villa Shiva dat met name geschikt is als verblijf voor grotere families of twee gezinnen. Chillen, spelen en op en top genieten. Dat zijn de hoofdingrediënten van Upendo of zoals zij het zelf zeggen: “Upendo days are long, slow and delicious”.

Behalve loungen, heel lekker eten en lange strandwandelingen helpen de medewerkers van Upendo je graag met het huren van fietsen, het organiseren van een dhow cruise of andere leuke uitstapjes.

13 – 14 Zanzibar – Dar Es Salaam – Amsterdam
Op de dag van vertrek heb je nog een groot deel van de dag op Zanzibar. Met de laatste vlucht vanaf het eiland ben je in 20 minuten in Dar Es Salaam. Van hieruit word je naar de internationale luchthaven gebracht alwaar je aan boord stapt van de KLM vlucht terug naar Amsterdam.

Merk op: wilde dieren laten zich niet programmeren. De grote trek van wildebeesten of het oversteken van de rivier kan nooit worden gegarandeerd, vergt veel geduld en is sterk afhankelijk van het seizoen. Wél zijn de locaties zodanig gekozen dat de kans aanzienlijk wordt vergroot.

WAT ZIJN DE KOSTEN?

Luxe editie
(o.b.v. 2 personen samenreizend)

Hoogseizoen vanaf (juli t/m sept.)

€ 9.300,- p.p.

Alle vluchten
(luchthaven belastingen en toeslagen)

Meet & Assist bij aankomst en
privé transfer naar hotel

Alle transfers

Reismap

Nairobi
Twee (2) overnachtingen

Ololo Lodge
(logies en alle maaltijden)

Masai Mara (Kenia)
Drie (3) overnachtingen
Basecamp Eagle View Safari Camp
(logies, alle maaltijden, huisselectie dranken, safari-activiteiten en meer)
Serengeti (Tanzania)
Drie (3) overnachtingen
Serengeti Safari Camp
(logies, alle maaltijden, huisselectie dranken,  safari-activiteiten en meer)
Zanzibar
Vier (4) overnachtingen
Upendo Zanzibar
(logies en ontbijt)

 

Genoemde prijzen zijn indicatief, per persoon, afhankelijk van wisselkoersen en beschikbaarheid op het tijdstip van boeken.

REIS IN BEELD

Gele lijn 3
null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

ONZE SERVICE

Gele lijn1.1
null

UBUNTU

Of het nu midden in de wildernis is of in het hart van de stad. Gastvrijheid vóel je en maakt het verschil tussen een goede en een onvergetelijke reis. Afrikanen zijn meesters in Ubuntu: de pure en ongeremde gastvrijheid. En wat je geeft krijg je terug. Wanneer jij gastvrij bent, zul je nog meer plezier en ubuntu ervaren.

null

ZEKERHEDEN

Bij jouw vakantie hoort een onbezorgd gevoel. Daarom is African Luxury aangesloten bij verschillende brancheorganisaties en maken wij er werk van om onze partners ter plaatse en de accommodaties op onze website regelmatig zelf te bezoeken. Zo kun jij met een goed gevoel vertrekken én thuiskomen.

null

GEMAK ONDERWEG

Je reisbescheiden altijd bij de hand in je persoonlijke travel app. Hierin kun je ook onze reistips bekijken en je ervaringen delen. Voor het maken van reserveringen of het regelen van andere praktische zaken onderweg is altijd een lokale vertegen-woordiger bereikbaar.

OFFERTE AANVRAGEN

Gele lijn 4

  Afrika is leven! Dat voel je. Het is een soort thuiskomen horen we wel eens. Nergens ter wereld is dat zo sterk als hier. Er is elke dag wel iets om je over te verwonderen.

  Wij nemen je graag mee naar al die plekken. Een op jouw individuele wensen toegesneden reisvoorstel aanvragen begint hier. Om je optimaal van dienst te kunnen zijn vragen we je alvast om het onderstaande vragenlijstje in te vullen. Daarna nemen we spoedig contact met je op.

  Doe je liever alles zelf maar kom je er niet uit of weet je het niet zeker? Kom dan langs bij ons op kantoor, dan kijken we er samen naar.

  Contactgegevens

  Reisgegevens

  ik ben/wij zijn flexibel (voer aantal dagen in)
  weet ik nog niet (voer aantal dagen in)

  Verwachte reissom per persoon (inclusief vliegtickets)

  € 3.000 - € 4.500
  € 4.500 - € 6.000
  € 6.000 - € 7.500

  Bestemmingen

  BotswanaKeniaMarokkoMadagaskarMozambiqueNamibiëRwanda
  TanzaniaWest-AfrikaZambiaZanzibarZimbabweZuid-AfrikaCombinatie van 2 of meer landen

  Wensen, vragen of opmerkingen

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief en ga akkoord met de voorwaarden