Image courtesy: Meno a Kwena Tented Camp

Okavango Delta en Makgadikgadi zoutpannen

Van het uitgestrekte weelderige waterlandschap van de Okavango Delta, zo groot dat het zelfs vanuit de ruimte is te zien naar de zinderende en onafzienbare Makgadikgadi zoutvlaktes. De onderlinge tegenstellingen kunnen haast niet groter. Tijdens deze safari ontdek je twee van Botswana’s meest karakteristieke en uiteenlopende natuurgebieden waarbij je onderweg heel veel wild zult tegenkomen.

Logo African Luxury

DE REIS IN 'N NOTENDOP

Okavango Delta en Makgadikgadi zoutplannen

Aantal dagen:
11 dagen uit & thuis

Prijs vanaf:
€ 6.100,- p.p. (Inclusief: Vluchten | Meet & Assist op luchthaven van Johannesburg | Alle transfers | Accommodaties | Safari-activiteiten & meer)

Highlights:
Botswana | Okavango Delta | Makgadikgadi zoutvlaktes | Jeep- en wandelsafari’s | Mokoro vaartochten | Baobabs | Skybeds | Schuilhutten voor het maken van wildlife foto’s | Vogelspotten, Wildkamperen en nog veel meer

ALLES OVER DEZE REIS

Gele lijn1.1
WAT MAAKT DEZE REIS ZO BIJZONDER?

De rivier de Okavango begint zijn reis in de hooglanden van Angola en mondt uit in het hete zand van de Kalahari, waar het zuivere water verdampt en zoutafzettingen achterlaat. Behalve aan het begin van het droge seizoen. Ja echt waar! Als het regenseizoen voorbij is, in de maanden april, mei en juni, vult de enorme Okavangodelta zich helemaal met water, over een gebied dat zó groot is dat het zelfs vanuit de ruimte is te zien. Het tot dan toe deels opgedroogde gebied verandert als bij toverslag in een oase van bloem- en papyrusrietvelden en eilandjes bezaaid met palmbomen. Het landschap, dat naast natte ook nog droge gebieden heeft, is zéér afwisselend. Eindeloze vlakten en weelderig groen worden doorkruist door meanderende rivieren, beekjes en stroompjes. Dit fenomeen trekt als een magneet grote kuddes dieren aan. Zebra’s en wildebeesten leggen lange afstanden af om in de delta hun dorst te lessen en hun honger te stillen, op de voet gevolgd door roofdieren die dezelfde plannen hebben. Sinds een aantal jaren komen hier weer neushoorns voor en de kans dat je de hele Big Five ziet is dan ook toegenomen.

Het Makgadikgadi Pans National Park mag dan minder bekend zijn dan de Okavangodelta en het Chobe National Park, maar is op zijn geheel eigen manier ook ongelooflijk prachtig. De Makgadikgadi Pans zijn de grootste zoutvlakten in de wereld en zijn ontstaan door het opdrogen van een gigantisch meer dat ooit door de Okavango werd gevoed. Het is een enorm, open en schijnbaar verlaten landschap. Onvoorstelbaar weids en uitzonderlijk dor en droog. In de droge periode juli tot november is het grote wild dan ook niet gemakkelijk te vinden. In deze tijd van het jaar zijn het juist de stokstaartjes, de bruine hyena en met veel geluk de aardwolf die op onze belangstelling mogen rekenen. Op sommige stukken in dit enorme gebied kom je ineens stukken grasland tegen met palmbomen die goed bestand zijn tegen het zout maar er zijn ook plaatsen waarbij je denkt dat je op de maan bent aangeland. Waar een spookachtige stilte heerst. Geen enkel geluid. Zelfs niet van tjirpende insecten en als je goed genoeg kijkt zie je tegen de horizon in de verte de kromming van de aarde. In maart of begin april, als het regenseizoen op zijn allerlaatste benen loopt en de Boteti rivier overstroomt. Dan komt er water. Flamingo’s strijken er neer en bouwen er hun nesten. Het gras begint te groeien en trekt, samen met het water, de meest uiteenlopende soorten hongerige en dorstige grazers aan. Dan vindt hier een natuurspektakel van jewelste plaats. Duizenden zebra’s met in hun kielzog de leeuwen en ander gespuis beginnen dan aan hun tocht van bijna 600 kilometer en migreren van de Delta naar de Makgadikgadi zoutvlakten.

WAT MAG JE VERWACHTEN?
Dag 1 – 2 Amsterdam – Johannesburg
Dag 2 – 4 Khwai natuur- en wildreservaat
Dag 4 – 7 Okavango Delta
Dag 7 – 10 Makgadikgadi Zoutvlakten
Dag 10 – 11 Maun – Johannesburg – Amsterdam

Dag 1 – 2 Johannesburg (Zuid-Afrika)
Meteen maar ter zake. Er zijn geen directe vluchten van Nederland naar Botswana. De beste en snelste manier om er te komen is via Johannesburg. Met KLM vlieg je rechtstreeks van Amsterdam naar Johannesburg alwaar je eenmaal aangekomen wordt welkom geheten door onze vertegenwoordiging ter plaatse. Het hotel ligt op loopafstand van de luchthaven. Da’s wel zo praktisch aangezien je op doorreis bent naar buurland Botswana. Onze lokale begeleider loopt met je mee en wijst je de weg.

Dag 2 – 4 Khwai – Hyena Pan Lodge
Voordat je bij je eerste accommodatie aankomt, heb je al een gamedrive en zelfs je eerste bushflight achter de rug, want tijdens je vlucht van 35 minuten van Maun naar de Banoka airstrip en de één uur durende rit naar het kamp spot je alvast allerlei dieren. Hyena Pan Tented Camp ligt in de schaduw van mopane bomen, pal aan een permanente waterpoel die in het regenseizoen uitgroeit tot een enorme watervlakte en altijd druk wordt bezocht door olifanten, nijlpaarden giraffen, buffels en heel veel ander wild. Vanaf het observatiedek kun je onder het genot van een afternoon tea zien hoe dieren hun dorst komen lessen en in de ondergrondse observatie hut zie je hen van zo dichtbij dat je geen telelens nodig hebt om de prachtigste foto’s te maken. Om dieren te zien hoef je het kamp eigenlijk helemaal niet uit! Maar dan zou je de geweldige gamedrives missen langs de rivier de Khwai en het Moremi National Park en de kans om leeuwen, luipaarden en zelfs wilde honden te zien. Trek ook eens je wandelschoenen aan en loop de Elephant Song Trail, een zwerftocht door de bush die je naar de oudste en grootste olifantenmannetjes in het gebied voert.

Dag 4 – 7 Okavangodelta – Mapula Lodge
Je vliegt in noordwestelijke richting. Dieper de delta in en naar Mapula Lodge, dat midden in een privé-concessie ligt die zo ontzettend groot is dat je er bijna geen andere safarigangers tegen zult komen. Dwars door de concessie slingert de Selinda Spillway. Het kamp kijkt uit op een groot met riet omzoomd meer dat een nijlpaardenfamilie als vaste bewoners heeft. In Mapula kun je kiezen uit allerlei activiteiten waaronder jeepsafari’s in de vroege ochtend, late middag en avond. Bekijk je omgeving ook eens vanuit een traditionele mokoro en peddel door een doolhof van watergeultjes tussen de waterlelies en het payrusriet door. En stap dan onderweg uit op een van de eilandjes voor een lekkere picknicklunch. Hoe je de ongerepte wildernis om je heen ook verkent, overal is een overvloed aan dieren. Zebra’s en giraffen die achtervolgd worden door leeuwen, luipaarden die luieren in bomen, wilde honden, wildebeesten en olifanten die hun rug krabben aan je tent. Tussen het wild spotten door word je door de staf van Mapula verwend met heerlijke maaltijden en cocktails die naar meer smaken. Als je wilt (en durft), kun je ook een nacht doorbrengen midden op de vlakte. Het enige wat je scheidt van je omgeving is een klamboe: dichter bij de sterren kun je niet komen!

Dag 7 – 10   Makgadikgadi Pans National Park – Meno a Kwena
Vandaag vlieg je terug naar Maun en samen met onze chauffeur rij je naar de grootste zoutpan ter wereld: de Makgadikgadi Pans. Meno a Kwena is een klassiek tentenkamp aan de rand van het nationale park. Door de hoge ligging boven op een klif heb je hier adembenemende uitzichten over de rivier de Boteti en de uitgestrekte vlakten erachter. ’s Ochtends word je gewekt door het getrompetter van olifanten die, net als heel veel andere dieren, op het verfrissende water afkomen. Op je eigen veranda zit je eerste rang en kun je ze in alle rust bewonderen. Wat een heerlijke manier om wakker te worden. Daarna ga je de hele dag op pad en bezoek je de glinsterende zoutvlakten en eeuwenoude baobabs van het Makgadikgadi Pans National Park. Dichter bij het kamp maak je zoveel jeep- en bootsafari’s als je maar wilt. In de omgeving van Meno a Kwena is het hele jaar door veel wild te zien, maar als je hier op precies het juiste moment bent, hoor je het hoefgetrappel van wel 30.000 zebra’s en wildebeesten steeds dichterbij komen en zie je de vlakten veranderen in een zwartwit-gestreepte lappendeken. De eindbestemming van deze gigantische kuddes is de Boteti, waar ze hun dorst lessen en hun honger kunnen stillen. Maar dit is niet zonder gevaar, want op de loer liggen leeuwen, luipaarden, krokodillen en wilde honden. Wat een spektakel!

Dag 10 – 11 Maun – Johannesburg – Amsterdam
Op alweer bijna de laatste dag van je vakantie wordt je terug naar Maun gereden waar je aan boord gaat van de vlucht naar Johannesburg. Gelet op de late aansluiting van de KLM vlucht naar Amsterdam brengen we je eerst naar een heerlijk hotel in de stad. Tot aan het vertrek heb je de beschikking over een kamer en kun je even op verhaal komen aan het zwembad.

WAT ZIJN DE KOSTEN?
Luxury editie  (2 pers.)
Laagseizoen (nov-dec) vanaf
Hoogseizoen (jul-okt) vanaf
€ 6.100,- p.p.
€ 7.310,- p.p.
Alle vluchten
intercontinentaal met KLM
groenvinkje
Alle luchthaven belastingen en toeslagen groenvinkje
Stoelreservering groenvinkje
Meet & Assist bij aankomst
in Johannesburg (Zuid-Afrika)
groenvinkje
Elektronische informatiemap met reis- en routebeschrijving en vele bruikbare tips
Alle binnenlandse transfers
Over land en door de lucht
groenvinkje
Alle georganiseerde safariactiviteiten en gidsen groenvinkje
Johannesburg (Zuid-Afrika)
Één (1) overnachting
City Lodge
(logies en ontbijt)
Khwai Reserve (Botswana)
Twee (2) overnachtingen
Hyena Pan Lodge
(fully inclusive)
Okavango Delta (Botswana)
Drie (3) overnachtingen
Mapula Lodge
(fully inclusive)
Makgadikgadi Pans (Botswana)
Drie (3) overnachtingen
Meno A Kwena Lodge
(fully inclusive)
Johannesburg (Zuid-Afrika)
Dagkamer inclusief diner op de dag van vertrek
Athol Place
(Day use room + dinner)

Genoemde prijzen zijn indicatief, per persoon en afhankelijk van wisselkoersen en beschikbaarheid op het tijdstip van boeken.

REIS IN BEELD

Gele lijn 3
null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

ONZE SERVICE

Gele lijn1.1
null

UBUNTU

Of het nu midden in de wildernis is of in het hart van de stad. Gastvrijheid vóel je en maakt het verschil tussen een goede en een onvergetelijke reis. Afrikanen zijn meesters in Ubuntu: de pure en ongeremde gastvrijheid. En wat je geeft krijg je terug. Wanneer jij gastvrij bent, zul je nog meer plezier en ubuntu ervaren.

null

ZEKERHEDEN

Bij jouw vakantie hoort een onbezorgd gevoel. Daarom is African Luxury aangesloten bij verschillende brancheorganisaties en maken wij er werk van om onze partners ter plaatse en de accommodaties op onze website regelmatig zelf te bezoeken. Zo kun jij met een goed gevoel vertrekken én thuiskomen.

null

GEMAK ONDERWEG

Je reisbescheiden altijd bij de hand in je persoonlijke travel app. Hierin kun je ook onze reistips bekijken en je ervaringen delen. Voor het maken van reserveringen of het regelen van andere praktische zaken onderweg is altijd een lokale vertegen-woordiger bereikbaar.

OFFERTE AANVRAGEN

Gele lijn 4

  Afrika is leven! Dat voel je. Het is een soort thuiskomen horen we wel eens. Nergens ter wereld is dat zo sterk als hier. Er is elke dag wel iets om je over te verwonderen.

  Wij nemen je graag mee naar al die plekken. Een op jouw individuele wensen toegesneden reisvoorstel aanvragen begint hier. Om je optimaal van dienst te kunnen zijn vragen we je alvast om het onderstaande vragenlijstje in te vullen. Daarna nemen we spoedig contact met je op.

  Doe je liever alles zelf maar kom je er niet uit of weet je het niet zeker? Kom dan langs bij ons op kantoor, dan kijken we er samen naar.

  Contactgegevens

  Reisgegevens

  ik ben/wij zijn flexibel (voer aantal dagen in)
  weet ik nog niet (voer aantal dagen in)

  Verwachte reissom per persoon (inclusief vliegtickets)

  € 3.000 - € 4.500
  € 4.500 - € 6.000
  € 6.000 - € 7.500

  Bestemmingen

  BotswanaKeniaMarokkoMadagaskarMozambiqueNamibiëRwanda
  TanzaniaWest-AfrikaZambiaZanzibarZimbabweZuid-AfrikaCombinatie van 2 of meer landen

  Wensen, vragen of opmerkingen

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief en ga akkoord met de voorwaarden