Image courtesy: Skeleton Coast Safaris

Desert & Delta: de woestijn, het wild & het water in Botswana en Namibië

Een zeer bijzondere rondreis die je heel dicht bij de natuur brengt en vol unieke tegenstellingen zit; aanschouw de rode zandduinen van de Sossusvlei, ervaar de stilte en de zeldzame schoonheid van de Skelettenkust en ontdek de enige landinwaarts gelegen rivierendelta ter wereld: de Okavango. Rondreizend met een klein vliegtuig waan je jezelf een échte ontdekkingsreiziger.

Logo African Luxury

DE REIS IN 'N NOTENDOP

Desert & Delta: de woestijn, het wild & het water in Namibië en Botswana

Aantal dagen:
16 dagen uit & thuis

Prijs vanaf:
€ 13.260,- p.p. (Inclusief: Vluchten | Meet & Assist op luchthaven | Alle transfers | Accommodaties | Welkomstmap)

Highlights:
(Namibië) Sossusvlei | Wild kamperen in Skelettenkust, Kaokoveld & Hartmann vallei | Free roaming wildlife – (Botswana) | Chobe NP | Savute | Okavango Delta

ALLES OVER DEZE REIS

Gele lijn1.1
WAT MAAKT DEZE REIS ZO BIJZONDER?

De Namibwoestijn of kortweg Namib wordt gezien als de oudste woestijn ter wereld. Deze ca. 100 kilometer brede zandwoestijn strekt zich uit langs de Atlantische kust van Namibië over een lengte van ca. 400 kilometer, van Walvisbaai in het noorden tot Lüderitz in het zuiden. De Namib-woestijn is onderdeel van het Namib-Naukluft National Park dat het grootste natuurpark van Afrika is. In het midden van de woestijn bevindt zich de Sossusvlei, een schilderachtige vallei waar heel soms water staat. Samen met de naastgelegen Dodevlei is Sossusvlei een van de grote toeristische trekpleisters van het land.

De Skeleton Coast roept beelden op van mistflarden die vanuit zee over het land trekken en van door de zon gebleekte walvisbeenderen en aan flarden gereten schepen. En dat is allemaal waar.

’s Ochtends komen dikke slierten zeemist het land binnen drijven, het voor elk levend wezen belangrijke water met zich meebrengend. Duizenden schepen en hun bemanning leden hier schipbreuk maar ook walvissen strandden hier in de storm en vonden hun weg naar de oceaan niet meer terug.

Het Skeleton Coast Park is opgericht in 1971 toen Namibië op zoek was naar een concessionaire. Louw Schoeman was de enige die interesse had en transformeerde dit verlaten gebied in een prachtige bestemming voor vakantiegangers en natuurliefhebbers. Het park dat meer dan 1,6 miljoen hectare behelst strekt zich uit van het stroomgebied van de Ugab in het zuiden en de Kunene rivier in Angola in het noorden.

Het landschap in het park varieert van duinen en ruige bergwanden tot rotspartijen van vulkanisch gesteente en majestueuze bergketens. Alhoewel dit een onherbergzaam gebied lijkt leven er vele diersoorten, die zich wonderwel hebben aangepast aan de barre omstandigheden. Zo treft men hier bijzondere woestijnolifanten, zwarte neushoorns, leeuwen, cheetas, gevlekte en bruine hyena’s en giraffen. Maar ook verschillende soorten reptielen, schildpadden en 247 geregistreerde vogelsoorten. Op het strand hebben grote kolonies pelsrobben en zeevogels hun intrek genomen in de vele scheepswrakken. In zee is een overdaad aan vissoorten en heeft men kans, naast walvissen, de unieke Benguela dolfijnen te treffen.

Botswana’s, Chobe National Park is het oudste nationale park van Botswana en sinds 1967 beschermd natuurgebied. Het Chobe nationaal park ligt in het noorden van Botswana. Het park gaat prat op 4 verschillende eco-systemen: Serondela met weelderige vlakten en dicht oerwoud aan de Chobe rivier in het noordoosten, het Savute moeras in het westen en de Linyante moerassen in het noordwesten. Daar tussen liggen de hete en drogere gebieden. Chobe is vooral beroemd om zijn olifantenpopulatie en vanwege de vele roofdieren. Hier leven de grootste kudden olifanten ter wereld.

De Okavango Delta. In het regenseizoen vult de Okavangodelta zich geheel met water van de rivier de Cuando uit Angola waardoor dit enorme, droge gebied als bij toverslag verandert in een lieflijk weelderig groen landschap met bloemenvelden en eilandjes omzoomd door palmbomen dat als een magneet grote kuddes dieren aantrekt. Dit gebied is zelfs zó groot dat het vanuit de ruimte te zien is. Zebra’s, wildebeesten en, in hun voetsporen, diverse prooidieren zijn wekenlang onderweg naar de Okavango delta om hun dorst te lessen en hun honger te stillen. Een schouwspel van wereldformaat.

WAT MAG JE VERWACHTEN?

 

Dag 1 – 3

Amsterdam – Windhoek

 

Dag 3 – 6

Skeleton Coast Safari

 

Dag 6 – 7

Windhoek

 

Dag 7 – 9

Chobe Flood Plains

 

Dag 9 – 11

Chobe National Park  

Dag 11 – 13

Savute

 

Dag 13 – 15

Okavango Delta  

Dag 15 – 16

Maun – Johannesburg – Amsterdam

 

 

 

Dag 1 – 3 Zuid Afrika, Johannesburg
Je vliegt van Amsterdam naar Windhoek. Bij aankomst word je door onze lokale vertegenwoordiger van harte welkom geheten en naar het hotel gebracht. Op circa 45 minuten rijden van de luchthaven ligt het Olive Grove exclusive guesthouse. Het eerste logeeradres in Namibië. Het Olive Grove heeft heerlijk ruime kamers en een uitstekende  keuken. Een prima plek om even bij te komen van de reis.

Dag 3 – 4 Sossusvlei en Skelettenkust
Deze ochtend brengt onze partner je naar een ander vliegveld in Windhoek, waar vandaan je met een klein toestel doorreist naar de Sossusvlei, het meest spectaculaire onderdeel van het Namibrand Naukluft Park. Vanuit Sesriem maak je een uitstapje naar de rode duinen, waar de Sossusvlei bekend om staat. Van daar vlieg je door naar Swakupmund voor een korte stop en onderweg bekijk je wat er is overgebleven van het schip van Eduard Bohlen dat hier in 1909 schipbreuk leed. Van Swakopmund vlieg je op lage hoogte verder naar het noorden en passeer je de robbenkolonie bij Cape Cross. Je landt op het strand voor een lichte lunch waarna verder wordt gevlogen in de richting van de eindbestemming, het Kuidas kamp in het stroomgebied van de Huab rivier. Tijdens de vlucht heb je een prachtig uitzicht op de maanachtige rotsformaties van de Ugab. In het kamp wacht een heerlijk ontspannen avond, een smakelijk diner en een welverdiende nachtrust.

Dag 4 – 5 Skelettenkust
Na het ontbijt ga je op excursie naar het stroomgebied van de Huab rivier, waar rode lava en gele zandsteen een fotogenieke achtergrond vormen voor de Welwitschia Mirabilis, in het Afrikaans ‘tweeblaarkanniedood’ genoemd. Na de lunch in het kamp, vlieg je naar Terrace Bay. Tijdens de vlucht zie je de scheepswrakken; de Montrose en de Henrietta, die hier respectievelijk in 1973 en in 1968 strandden. In Terrace Bay maak je een kort uitstapje naar de duinen, die hier niet rood zijn zoals in Sossusvlei, maar daarom zeker niet minder spectaculair. Het strand bij Terrace Bay is bezaaid met agaat, lava, graniet en kwarts, wat een bijzonder kleurrijk effect geeft. Van daar vlieg je naar het Leylandsdrift kamp in de Hoarusib vallei waar je, na een verfrissende ‘bucket-shower’, van de avond, het uitzicht en het gezelschap geniet.

Dag 5 – 6 Kaokoveld
De volgende ochtend maak je een excursie naar een Himba dorp in de omgeving en als je geluk hebt zie je onderweg misschien de unieke woestijnolifant, die alleen in dit gebied leeft. Je keert terug naar het kamp en vliegt vervolgens verder naar het noorden, naar het Kunene kamp dat dichtbij de grens met Angola ligt. Eenmaal geland lunch je op een heel bijzondere plek, die we graag nog even geheim houden. Na de lunch bezoek je de Hartmann vallei, die zich helemaal uitstrekt tot aan de Kunene rivier. Aan het einde van de dag arriveer je in het Kunene kamp.

Dag 6 – 7 Windhoek
De dag begint met een boottocht over de Kunene rivier, waar je veel vogelsoorten ziet en hier en daar een krokodil die zich warmt in de zon. Later op de dag wordt er geluncht in het kamp. Na de lunch vlieg je terug naar Windhoek, waar je halverwege de middag aankomt. Je logeert wederom een nachtje in het Olive Grove Guesthouse.

Dag 7 – 9 Chobe Floodplains, Botswana
Een korte binnenlandse vlucht verbindt Windhoek met de plaats Katima Mulilo in het noordoosten van Namibië en op circa 70 kilometer van de grens met Botswana. Op het kleine vliegveld word je verwacht door een medewerker van Muchenje Safari Lodge. De transfer van het vliegveld naar de lodge duurt ruim een uur. De lodge ligt op een steile helling waardoor je een prachtig uitzicht hebt over het stroomgebied van de Chobe rivier, de Caprivi Strip in Namibië en de vlakten die jaarlijks onder water komen te staan. Muchenje organiseert dagelijks safari’s in een jeep of in een boot. Maar ook bushwandelingen zijn de moeite waard. Aan het einde van de dag is het heerlijk om jouw ervaringen van die dag te delen met de andere gasten. Op de veranda of bij het knapperend vuur.

Dag 9 – 11 Chobe Nationaal Park
In Kasane ontmoet je vandaag de speciale &Beyond Expeditie gids die jou het resterende deel van je safari zal begeleiden. De komende twee nachten kampeer je in luxe op een afgezonderde locatie in het park, dicht bij de Chobe rivier. Je bevindt je hier in het hart van het leefgebied van de grootste kudden olifanten ter wereld. Vandaag ga je ze bekijken, in een jeep of vanaf het water als ze hun dorst lessen in de Chobe rivier. De adembenemende landschappen, de overdaad aan vogels en andere wilde dieren èn de ongekende zonsondergangen zullen je nog lang bijblijven.

Dag 11 – 13 Savute
Een rit van 4 tot 5 uur die tegelijkertijd dienst doet als safari brengt je naar het Savute deel in het zuidwesten van het Chobe Nationaal Park. Door de regenval van de laatste jaren is de Savute weer helemaal ‘in bedrijf’ waarmee wordt bedoeld dat indrukwekkende roofdieren alom aanwezig zijn. De rit lijkt lang maar onderweg is er zo veel te zien en jouw gids zal de reis veraangenamen door veel van zijn kennis met je te delen. Uiteraard wordt onderweg ook regelmatig gestopt voor al hetgeen de reizende mens nodig heeft. En bij aankomst, als door een wonder, staan een luxe safari-tent, een verfrissende douche en een heerlijke maaltijd voor je klaar.

Een bezoek aan de Savute is altijd de moeite waard, ongeacht het jaargetijde en zelfs in het zogenaamde regenseizoen. Zodra in november de zo zeer gewenste eerste druppels vallen, komt het verdorde, naar water smachtende Savute landschap letterlijk tot leven. De pannen vullen zich langzaam met regenwater en de drassige bodem verandert als bij toverslag in een uitgestrekt groen tapijt. Het verse gras werkt als een magneet voor de kudden Burchell zebra’s en gnoes met in hun kielzog de illustere Afrikaanse wilde honden, leeuwen en andere prooidieren. Ook hier logeert u de komende twee nachten in een Canvas-stijl safari tent die overigens van alle noodzakelijke gemakken is voorzien. De dagen in Savute zijn gevuld met uitgebreide safari’s onder de deskundige begeleiding van je eigen gids en de avonden met bijkomen van de weergaloze indrukken onder het genot van een welverdiend glas wijn.

Dag 13 – 15 Okavango Delta
Na het ontbijt maak je een korte ‘out-of-Africa’ vlucht over de delta naar de airstrip van Nxabega, ten zuidwesten van Chiefs Island, op de grens van het Moremi Game reservaat. In het Moremi gebied zijn verschillende eco-systemen en derhalve ook verschillende soorten flora en fauna. De lodge activiteiten variëren van enerverende safari’s naar de drogere savanna’s tot kalme boottochtjes door de lagunes, en van vogelwachten tot zalig niets doen en van het uitzicht genieten. ’s Ochtends word je gewekt door het vrolijk geklets van de apen en het gezang van duizenden vogels. Je blijft nog even lekker in bed liggen terwijl je “emmerdouche” gevuld wordt met warm water. Na het ontbijt ga je met je privégids op stap om de omgeving te verkennen en eenmaal ’s avonds, bij het knapperend kampvuur en onder een hemel bezaaid met sterren, realiseer je je hoe bijzonder deze reis is en wat een bofkont jij bent.

Dag 15 – 16 Maun – Johannesburg – Amsterdam
Op de bijna laatste dag van je vakantie brengt de gids je naar de airstrip van Nxabega. Vanaf hier vlieg je met een klein toestel naar Maun en aansluitend door naar Johannesburg. Omdat de aansluitende vlucht van KLM pas rond middernacht vertrekt hebben wij een dagkamer besproken in Johannesburg. Een heerlijk boetiek hotel met een heerlijk zwembad en dito keuken.

WAT ZIJN DE KOSTEN?

 

Luxury editie (2 pers.)
Vanaf € 13.260,- p.p.
Intercontinentale retourvlucht groenvinkje
Internationale retourvluchten groenvinkje
Alle luchthaven belastingen en toeslagen groenvinkje
Meet & Assist bij aankomst in Johannesburg en Windhoek groenvinkje
Alle Transfers Over de weg en door de lucht groenvinkje
Welkomstmap met Reis- en routebeschrijving groenvinkje
Vakkundige begeleiding tijdens alle safari-tochten groenvinkje
1 overnachting,
Namibië, Windhoek
Olive Exclusive Hotel
(logies en ontbijt)
3 overnachtingen,
Namibië, Sossusvlei – Skelettenkust
Mobiele Canvas Tented Camps
(fully inclusive vliegsafari met Skeleton Coast Safari’s)
1 overnachting,
Namibië, Windhoek
Olive Exclusive Hotel
(logies en ontbijt)
2 overnachting,
Botswana, Chobe Floodplains
Muchenje
(logies, alle maaltijden & safari-activiteiten)
2 overnachtingen,
Botswana, Chobe Nationaal Park
&Beyond  Canvas Tented Camp
(fully inclusive)
2 overnachtingen,
Botswana, Savute Nationaal Park
&Beyond  Canvas Tented Camp
(fully inclusive)
2 overnachtingen,
Botswana, Okavango Delta
&Beyond Nxabega Lodge
(fully inclusive)
Dagkamer,
Zuid Afrika, Johannesburg
Pablo House
(gebruik faciliteiten & diner)

Genoemde prijzen zijn indicatief, per persoon en afhankelijk van wisselkoersen en beschikbaarheid op het tijdstip van boeken.

REIS IN BEELD

Gele lijn 3
null

null

null

null

ONZE SERVICE

Gele lijn1.1
null

UBUNTU

Of het nu midden in de wildernis is of in het hart van de stad. Gastvrijheid vóel je en maakt het verschil tussen een goede en een onvergetelijke reis. Afrikanen zijn meesters in Ubuntu: de pure en ongeremde gastvrijheid. En wat je geeft krijg je terug. Wanneer jij gastvrij bent, zul je nog meer plezier en ubuntu ervaren.

null

ZEKERHEDEN

Bij jouw vakantie hoort een onbezorgd gevoel. Daarom is African Luxury aangesloten bij verschillende brancheorganisaties en maken wij er werk van om onze partners ter plaatse en de accommodaties op onze website regelmatig zelf te bezoeken. Zo kun jij met een goed gevoel vertrekken én thuiskomen.

null

GEMAK ONDERWEG

Je reisbescheiden altijd bij de hand in je persoonlijke travel app. Hierin kun je ook onze reistips bekijken en je ervaringen delen. Voor het maken van reserveringen of het regelen van andere praktische zaken onderweg is altijd een lokale vertegen-woordiger bereikbaar.

OFFERTE AANVRAGEN

Gele lijn 4

  Afrika is leven! Dat voel je. Het is een soort thuiskomen horen we wel eens. Nergens ter wereld is dat zo sterk als hier. Er is elke dag wel iets om je over te verwonderen.

  Wij nemen je graag mee naar al die plekken. Een op jouw individuele wensen toegesneden reisvoorstel aanvragen begint hier. Om je optimaal van dienst te kunnen zijn vragen we je alvast om het onderstaande vragenlijstje in te vullen. Daarna nemen we spoedig contact met je op.

  Doe je liever alles zelf maar kom je er niet uit of weet je het niet zeker? Kom dan langs bij ons op kantoor, dan kijken we er samen naar.

  Contactgegevens

  Reisgegevens

  ik ben/wij zijn flexibel (voer aantal dagen in)
  weet ik nog niet (voer aantal dagen in)

  Verwachte reissom per persoon (inclusief vliegtickets)

  € 3.000 - € 4.500
  € 4.500 - € 6.000
  € 6.000 - € 7.500

  Bestemmingen

  BotswanaKeniaMarokkoMadagaskarMozambiqueNamibiëRwanda
  TanzaniaWest-AfrikaZambiaZanzibarZimbabweZuid-AfrikaCombinatie van 2 of meer landen

  Wensen, vragen of opmerkingen

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief en ga akkoord met de voorwaarden