Image courtesy: Khwai Tented Camp

Botswana Bushcamp Safari

Het is niet makkelijk om de magie en de diversiteit van Botswana in woorden te vangen. Bijna de helft van het totale landoppervlak bestaat uit natuurreservaten die stuk voor stuk prachtig zijn en hun eigen, unieke karakter hebben. Alle safarikampen uit dit reisschema liggen in privé-concessies en je zult dan ook maar weinig andere toeristen tegenkomen. Je logeert in kleinschalige en comfortabele tented camps in Botswana’s meest spectaculair gebied, de Okavangodelta. Deze reis biedt een ongekende variatie in activiteiten en brengt je heel dicht bij de natuur. Onvermijdelijk waan je jezelf een echte ontdekkingsreiziger.

Logo African Luxury

DE REIS IN 'N NOTENDOP

Botswana Bushcamp Safari

Aantal dagen:
12 dagen uit & thuis

Prijs vanaf:
€ 6.095,- p.p.(Inclusief: Vluchten | Meet & Assist | Alle transfers | Accommodaties | Safari-activiteiten & meer)

Highlights:
Botswana | Khwai | Okavango Delta | Jeep-, wandel-en bootsafari’s | Safari’s te paard | Kleinschalige accommodaties | Mokoro vaartochten | Cultuur | Authentiek | Vogels spotten | Wildkamperen en nog veel meer

ALLES OVER DEZE REIS

Gele lijn1.1
WAT MAAKT DEZE REIS ZO BIJZONDER?

De Khwai rivier vormt de natuurlijke grens tussen het Khwai Community Reserve en het meest noordelijke puntje van het Moremi Nationaal Park. Het is een prachtig gebied waar grote en altijd groene bomen het overloopgebied van de Khwai rivier markeren. Dit gebeid staat vooral bekend om de enorme verscheidenheid aan dieren die je hier tegenkomt. Het komt regelmatig voor dat olifanten plotsklaps uit de bomenrij tevoorschijn komen om af te koelen in de rivier. De beste manier om deze juweeltjes te bezoeken is per vliegtuigje. Er zijn namelijk maar weinig goed begaanbare wegen in het land. Je vliegt daarom van lodge naar lodge, wat veel kostbare tijd scheelt en bovendien erg leuk en spannend is.

De Okavangodelta is de onbetwiste parel in de kroon van Botswana en een bezoek aan dit land is pas compleet als je dit waterrijke natuurgebied hebt bezocht. De rivier de Okavango begint zijn reis in de hooglanden van Angola en mondt niet uit in een zee of oceaan maar in het hete zand van de Kalahari, waar het zuivere water verdampt en zout achterlaat. Behalve na het regenseizoen, want dan vult de delta zich helemaal met water en verandert het gebied als bij toverslag in een weelderig, groen landschap met bloemenvelden en door palmbomen omzoomde eilandjes. Al wekenlang zijn grote kuddes zebra’s en wildebeesten onderweg om hier hun dorst te komen lessen en hun honger te stillen, op de voet gevolgd door roofdieren die dezelfde plannen hebben. Okavango is flora: volstrekte ongereptheid, eindeloze grasvlakten, moerassen vol papyrus, uitbundige bossen, ontelbare beekjes en meanderende stroompjes bedekt met waterlelies. Okavango is fauna: dieren in alle maten en kleuren, van enorme olifanten, schuchtere neushoorns, moerasantilopen en schildpadden tot regenboogkleurige ijsvogels die de tropische vissen in het water proberen te vangen.

WAT MAG JE VERWACHTEN?

Dag 1 – 2

Amsterdam – Johannesburg

Dag 2 – 5

Khwai natuur- en wildreservaat

Dag 5 – 11

Okavango Delta

Dag 11 – 12

Maun – Johannesburg – Amsterdam

Dag 1 – 2 Johannesburg (Zuid-Afrika)
Er zijn geen directe vluchten van Nederland naar Botswana. De beste en snelste manier om er te komen is via Johannesburg, Zuid-Afrika. Met KLM vlieg je rechtstreeks van Amsterdam naar Johannesburg. Eenmaal aangekomen word je van harte welkom geheten door onze vertegenwoordiging ter plaatse. Het hotel ligt op korte  loopafstand van de luchthaven. Da’s wel zo praktisch aangezien je op doorreis bent naar buurland Botswana.

Dag 2 – 5 Khwai – Khwai Tented Camp
Voordat je bij je eerste accommodatie aankomt, heb je al een gamedrive en zelfs je eerste bushflight achter de rug, want tijdens je vlucht van 30 minuten van Maun naar de Khwai airstrip en een korte rit naar het kamp spot je alvast allerlei dieren. Khwai Tented Camp ligt in de schaduw van de bomen, pal aan een zijarm van de Khwai rivier. Om dieren te zien hoef je het kamp eigenlijk helemaal niet uit! Maar dan zou je de geweldige gamedrives missen langs de rivier de Khwai en het Moremi National Park.

Khwai Tented Camp was tot voor kort een nomadisch of liever gezegd een mobiel en seizoensgebonden safari kamp. In 2017 is het helemaal vernieuwd tot een kleinschalige lodge die bestaat uit slechts 6 tenten en het heeft nu een permanente en prominente plek binnen de Khwai Community Concession. De grootste troefkaart is ontegenzeggelijk het onovertroffen uitzicht over een zijtak van de Khwai rivier. Vanaf je eigen veranda heb je niet eens een telelens of verrekijker nodig om de dieren van dichtbij te zien. Hoewel het kamp eenvoudig is qua opzet, wat misschien doet denken aan de eerste safari’s uit lang vervlogen tijden, biedt het alles wat je nodig hebt, namelijk: een goed bed, goed eten en uitstekende gidsen.

Dag 5 – 8 Okavango Delta – Bushmans Plains Camp
In de schaduw van hemelshoge Jakhalsbessen die ook wel de Afrikaanse Ebbenboom wordt genoemd en uitkijkend over het uitgestrekte stroomgebied van het Samaurutwa kanaal, ligt Bushman Plains Camp. Whoehaa! Dit is een van Botswana’s meest intieme kampen en ook het eerste safari kamp dat daadwerkelijk eigendom is van de lokale Bosjesmannen. Dit unieke kamp herenigt dit Khoisan sprekende jagersvolk als het ware met de jachtgronden van hun voorouders. Hell yes! De gidsen nemen je mee voor een masterclass spoorzoeken tijdens off-road jeepsafari’s in een gebied dat is doordrenkt met cultuur en waar je nauwelijks andere toeristen tegen komt. Bushman Plains staat met stip bovenaan de ranglijst met unieke ervaringen. Ervaringen die er voor veel Afrika gangers echt toe doen, namelijk: cultuur en volstrekt authentiek. De meesterspoorzoekers van Bushmans Plains Camp passen dezelfde technieken toe die hun voorouders hebben geholpen zich te handhaven in een gebied dat van nature niet erg vergevingsgezind is voor de mens en van generatie op generatie zijn overgedragen.

Het kamp bestaat uit slechts 4 Meru-stijl safari tenten met elk eigen sanitair en een emmer-douche. Het kampvuur heeft een centrale plaats in de cultuur van de Bosjesmannen. Elke dag begint met een ontbijt dat is klaar gemaakt boven open vuur en elke enerverende dag eindigt eveneens rond het vuur. Toeristen die hier geweest zijn hebben voor iets unieks gekozen dat er tevens voor zorgt dat de schat aan kennis over de natuur van de Bosjesmannen niet verloren gaat.

Dag 8 – 11 Okavangodelta – Selinda Reserve – Motswiri Lodge
Je vliegt verder boven de delta met als bestemming de Motswiri Lodge. Een verborgen pareltje dat midden in een privé-concessie ligt. Dwars door de concessie slingert de Selinda Spillway. De Selinda Spillway verbindt het noordelijke deel van Botswana’s Okavango Delta met de Linyanti- en Kwando watersystemen en grenst aan het Selinda Reserve, dat ongeveer 130.000 hectare groot is. Waar water is, zijn olifanten. En in Selinda zijn bijzonder veel olifanten te vinden. Het kamp heeft maar 5 tenten en is al jaren eigendom van dezelfde familie die er altijd zijn en er dus persoonlijk op toezien dat het hun gasten aan niets ontbreekt. In Motswiri kun je kiezen uit allerlei activiteiten waaronder jeep-, wandel- en bootsafari’s. In de vroege ochtend, de late middag en avond. Bekijk je omgeving ook eens vanuit een traditionele mokoro en laat je door een doolhof van watergeultjes voeren. Motswiri heeft ook 60 eigen paarden. Als je goed genoeg kunt rijden dan kun je de natuur bekijken vanuit het zadel. Hoe je de ongerepte wildernis om je heen ook wilt verkennen, overal is een overvloed aan dieren. Zebra’s en giraffen die achtervolgd worden door leeuwen, luipaarden die luieren in bomen, wilde honden, wildebeesten en olifanten die hun rug krabben aan je tent. Tussen het wild spotten door word je door de staf van Motswiri verwend en getrakteerd op een stukje ongeëvenaarde gastvrijheid. Als je wilt (en durft), dan kun je ook een nacht doorbrengen midden op de vlakte. Het enige wat je scheidt van je omgeving is een klamboe: dichter bij de sterren kun je niet komen!

Dag 11 – 12 Maun – Johannesburg – Amsterdam
Vandaag vlieg je terug naar Maun waar je aan boord gaat van de vlucht naar Johannesburg. Eenmaal daar aangekomen ga je twee keer door de douane en vlieg je met de KLM terug naar Amsterdam.

WAT ZIJN DE KOSTEN?
Luxury editie  (2 pers.)
Laagseizoen (nov-dec) vanaf
Schouderseizoen (apr-mei) vanaf
Hoogseizoen (jul-okt) vanaf
€ 6.095,- p.p.
€ 6.990,- p.p.
€ 8.970,- p.p.
Alle vluchten
intercontinentaal met KLM
groenvinkje
Alle luchthaven belastingen en toeslagen groenvinkje
Stoelreservering groenvinkje
Meet & Assist bij aankomst
in Johannesburg (Zuid-Afrika)
groenvinkje
Elektronische informatiemap met reis- en routebeschrijving en vele bruikbare tips groenvinkje
Alle binnenlandse transfers
Over land en door de lucht
groenvinkje
Alle georganiseerde safariactiviteiten en gidsen groenvinkje
Johannesburg (Zuid-Afrika)
Één (1) overnachting
City Lodge
(logies en ontbijt)
Khwai Reserve (Botswana)
Drie (3) overnachtingen
Khwai Tented Camp
(fully inclusive)
Okavango Delta (Botswana)
Drie (3) overnachtingen
Bushman Plains Camp
(fully inclusive)
Selinda (Botswana)
Drie (3) overnachtingen
 Motswiri Lodge
(fully inclusive)

 

Genoemde prijzen zijn indicatief, per persoon en afhankelijk van wisselkoersen en beschikbaarheid op het tijdstip van boeken.

REIS IN BEELD

Gele lijn 3
null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

ONZE SERVICE

Gele lijn1.1
null

UBUNTU

Of het nu midden in de wildernis is of in het hart van de stad. Gastvrijheid vóel je en maakt het verschil tussen een goede en een onvergetelijke reis. Afrikanen zijn meesters in Ubuntu: de pure en ongeremde gastvrijheid. En wat je geeft krijg je terug. Wanneer jij gastvrij bent, zul je nog meer plezier en ubuntu ervaren.

null

ZEKERHEDEN

Bij jouw vakantie hoort een onbezorgd gevoel. Daarom is African Luxury aangesloten bij verschillende brancheorganisaties en maken wij er werk van om onze partners ter plaatse en de accommodaties op onze website regelmatig zelf te bezoeken. Zo kun jij met een goed gevoel vertrekken én thuiskomen.

null

GEMAK ONDERWEG

Je reisbescheiden altijd bij de hand in je persoonlijke travel app. Hierin kun je ook onze reistips bekijken en je ervaringen delen. Voor het maken van reserveringen of het regelen van andere praktische zaken onderweg is altijd een lokale vertegen-woordiger bereikbaar.

OFFERTE AANVRAGEN

Gele lijn 4
Contactgegevens

Reisgegevens

Jouw interesses

StadCultuurWandelen & hikenWijnen
NatuurAvontuurSafariWalvissen & dolfijnen
GolfStrandDuiken

Wensen, vragen of opmerkingen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief en ga akkoord met de voorwaarden