Image courtesy: Khwai Tented Camp

Botswana Bushcamp Safari

Het is niet makkelijk om de magie en de diversiteit van Botswana in woorden te vangen. Bijna de helft van het totale landoppervlak bestaat uit natuurreservaten die stuk voor stuk prachtig zijn en hun eigen, unieke karakter hebben. Alle safarikampen uit dit reisschema liggen in privé-concessies en je zult dan ook maar weinig andere toeristen tegenkomen. Je logeert in kleinschalige en comfortabele tented camps in Botswana’s meest spectaculair gebied, de Okavangodelta. Deze reis biedt een ongekende variatie in activiteiten en brengt je heel dicht bij de natuur. Onvermijdelijk waan je jezelf een echte ontdekkingsreiziger.

Logo African Luxury

DE REIS IN 'N NOTENDOP

Botswana Bushcamp Safari

Aantal dagen:
12 dagen uit & thuis

Prijs vanaf:
€ 5.800,- p.p.(Inclusief: Vluchten | Meet & Assist | Alle transfers | Accommodaties | Safari-activiteiten & meer)

Highlights:
Botswana | Khwai | Okavango Delta | Jeep-, wandel-en bootsafari’s | Safari’s te paard | Kleinschalige accommodaties | Mokoro vaartochten | Cultuur | Authentiek | Vogels spotten | Wildkamperen en nog veel meer

ALLES OVER DEZE REIS

Gele lijn1.1
WAT MAAKT DEZE REIS ZO BIJZONDER?

De Khwai rivier vormt de natuurlijke grens tussen het Khwai Community Reserve en het meest noordelijke puntje van het Moremi Nationaal Park. Het is een prachtig gebied waar grote en altijd groene bomen het overloopgebied van de Khwai rivier markeren. Dit gebeid staat vooral bekend om de enorme verscheidenheid aan dieren die je hier tegenkomt. Het komt regelmatig voor dat olifanten plotsklaps uit de bomenrij tevoorschijn komen om af te koelen in de rivier. De beste manier om deze juweeltjes te bezoeken is per vliegtuigje. Er zijn namelijk maar weinig goed begaanbare wegen in het land. Je vliegt daarom van lodge naar lodge, wat veel kostbare tijd scheelt en bovendien erg leuk en spannend is.

De Okavangodelta is de onbetwiste parel in de kroon van Botswana en een bezoek aan dit land is pas compleet als je dit waterrijke natuurgebied hebt bezocht. De rivier de Okavango begint zijn reis in de hooglanden van Angola en mondt niet uit in een zee of oceaan maar in het hete zand van de Kalahari, waar het zuivere water verdampt en zout achterlaat. Behalve na het regenseizoen, want dan vult de delta zich helemaal met water en verandert het gebied als bij toverslag in een weelderig, groen landschap met bloemenvelden en door palmbomen omzoomde eilandjes. Al wekenlang zijn grote kuddes zebra’s en wildebeesten onderweg om hier hun dorst te komen lessen en hun honger te stillen, op de voet gevolgd door roofdieren die dezelfde plannen hebben. Okavango is flora: volstrekte ongereptheid, eindeloze grasvlakten, moerassen vol papyrus, uitbundige bossen, ontelbare beekjes en meanderende stroompjes bedekt met waterlelies. Okavango is fauna: dieren in alle maten en kleuren, van enorme olifanten, schuchtere neushoorns, moerasantilopen en schildpadden tot regenboogkleurige ijsvogels die de tropische vissen in het water proberen te vangen.

WAT MAG JE VERWACHTEN?
Dag 1 – 2 Amsterdam – Johannesburg
Dag 2 – 5 Okavango Delta
Dag 5 – 8 Khwai natuur- en wildreservaat
Dag 8 – 11 Linyanti of Nxai Pan natuur- en wildreservaat
Dag 11 – 12 Maun – Johannesburg – Amsterdam

Dag 1 – 2 Johannesburg (Zuid-Afrika)
Er zijn geen directe vluchten van Nederland naar Botswana. De beste en snelste manier om er te komen is via Johannesburg, Zuid-Afrika. Met KLM vlieg je rechtstreeks van Amsterdam naar Johannesburg. Eenmaal aangekomen word je van harte welkom geheten door onze vertegenwoordiging ter plaatse. Het hotel ligt op korte  loopafstand van de luchthaven. Da’s wel zo praktisch aangezien je op doorreis bent naar buurland Botswana.

Dag 2 -5 Okavango Delta – Bushmans Plains Camp
In de schaduw van hemelshoge Jakhalsbessen die ook wel de Afrikaanse Ebbenboom wordt genoemd en uitkijkend over het uitgestrekte stroomgebied van het Samaurutwa kanaal, ligt Bushman Plains Camp. Whoehaa! Dit is een van Botswana’s meest intieme kampen en ook het eerste safari kamp dat daadwerkelijk eigendom is van de lokale Bosjesmannen. Dit unieke kamp herenigt dit Khoisan sprekende jagersvolk als het ware met de jachtgronden van hun voorouders. Hell yes! De gidsen nemen je mee voor een masterclass spoorzoeken tijdens off-road jeepsafari’s in een gebied dat is doordrenkt met cultuur en waar je nauwelijks andere toeristen tegen komt. Bushman Plains staat met stip bovenaan de ranglijst met unieke ervaringen. Ervaringen die er voor veel Afrika gangers echt toe doen, namelijk: cultuur en volstrekt authentiek. De meesterspoorzoekers van Bushmans Plains Camp passen dezelfde technieken toe die hun voorouders hebben geholpen zich te handhaven in een gebied dat van nature niet erg vergevingsgezind is voor de mens en van generatie op generatie zijn overgedragen.

Het kamp bestaat uit slechts 4 Meru-stijl safari tenten met elk eigen sanitair en een emmer-douche. Het kampvuur heeft een centrale plaats in de cultuur van de Bosjesmannen. Elke dag begint met een ontbijt dat is klaar gemaakt boven open vuur en elke enerverende dag eindigt eveneens rond het vuur. Toeristen die hier geweest zijn hebben voor iets unieks gekozen dat er tevens voor zorgt dat de schat aan kennis over de natuur van de Bosjesmannen niet verloren gaat.

Dag 5 – 8 Khwai – Khwai Tented Camp
Voordat je bij je eerste accommodatie aankomt, heb je al een gamedrive en zelfs je eerste bushflight achter de rug, want tijdens je vlucht van 30 minuten van Maun naar de Khwai airstrip en een korte rit naar het kamp spot je alvast allerlei dieren. Khwai Tented Camp ligt in de schaduw van de bomen, pal aan een zijarm van de Khwai rivier. Om dieren te zien hoef je het kamp eigenlijk helemaal niet uit! Maar dan zou je de geweldige gamedrives missen langs de rivier de Khwai en het Moremi National Park.

Khwai Tented Camp was tot voor kort een nomadisch of liever gezegd een mobiel en seizoensgebonden safari kamp. In 2017 is het helemaal vernieuwd tot een kleinschalige lodge die bestaat uit slechts 6 tenten en het heeft nu een permanente en prominente plek binnen de Khwai Community Concession. De grootste troefkaart is ontegenzeggelijk het onovertroffen uitzicht over een zijtak van de Khwai rivier. Vanaf je eigen veranda heb je niet eens een telelens of verrekijker nodig om de dieren van dichtbij te zien. Hoewel het kamp eenvoudig is qua opzet, wat misschien doet denken aan de eerste safari’s uit lang vervlogen tijden, biedt het alles wat je nodig hebt, namelijk: een goed bed, goed eten en uitstekende gidsen.

Dag 8 – 11 Expedition Camp in Botswana
De Bush camps safari sluit je af met een verblijf in een echt safari expedition camp in Botswana. In het droge seizoen (juli tot en met november) verzamelen de dieren zich in de buurt van de verschillende rivierenstelsels die het noorden van Botswana en Namibië doorkruisen. De Linyanti in zo’n stelsel en krijgt water aangevoerd uit de Chobe en Cuando rivier. Het Linyanti Wildernis Reservaat is een privé concessie op circa een uur vliegen van Maun.

Wat staat jou deze dag allemaal te wachten. Je bent in Afrika, je leeft en geniet met volle teugen.

 

Merk op: In het groene seizoen (december tot en met maart) passen we het reisschema aan.

Zebra Migration in Botswana
In je privé helikopter vlieg je van Khwai naar Nxai Pan National Park, hoe luxe is dat!  Wild migraties zijn een natuurspektakel van jewelste. Iedereen kent de beelden van de migratie van wildebeesten in de Serengeti maar lang niet iedereen is bekend met de Zebra migratie in Botswana. In de droge (winter) maanden van juli tot en met oktober bevinden enorme aantallen wilde dieren zich in de nabijheid van de rivieren in het noorden van Botswana en Namibië. Vreemd genoeg trekken de Zebra’s weg uit dit gebied als het in Nxai Pan begint met regenen. De buien in deze tijd van het jaar, het groene (zomer) seizoen van december tot en met maart,  duren overigens maar kort. Daarna breekt al snel de zon weer door. De Zebra Migratie is pas recent ontdekt. Dat komt omdat niemand ooit heeft bedacht dat Zebra’s zo’n grote afstand konden afleggen. Onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat de Zebra’s eenmaal in Nxai Pan aangekomen zo’n 80 dagen blijven rondhangen om in februari, maart dan weer aan de terugreis te beginnen.

Dag 11 – 12 Maun – Johannesburg – Amsterdam
Vandaag vlieg je terug naar Maun waar je aan boord gaat van de vlucht naar Johannesburg. Even relaxen nabij de luchthaven van Johannesburg waar je een dagkamer tot je beschikking heb. Weer terug op de luchthaven neem je de vlucht van de KLM terug naar Amsterdam.

WAT ZIJN DE KOSTEN?

 

Luxury editie  (2 pers.)
Laagseizoen (nov-dec) vanaf
Schouderseizoen (apr-mei) vanaf
Hoogseizoen (jul-okt) vanaf
€ 5.800,- p.p.
€ 7.375,- p.p.
€ 9.235,- p.p.
Alle vluchten
intercontinentaal met KLM
groenvinkje
Alle luchthaven belastingen en toeslagen groenvinkje
Stoelreservering groenvinkje
Meet & Assist bij aankomst
in Johannesburg (Zuid-Afrika)
groenvinkje
Informatiemap met reis- en routebeschrijving en vele bruikbare tips groenvinkje
Alle binnenlandse transfers
Over land en door de lucht
groenvinkje
Alle georganiseerde safariactiviteiten en gidsen groenvinkje
Johannesburg (Zuid-Afrika)
Één (1) overnachting
City Lodge
(logies en ontbijt)
Okavango Delta (Botswana)
Drie (3) overnachtingen
Bushman Plains Camp
(fully inclusive)
Khwai Reserve (Botswana)
Drie (3) overnachtingen
Khwai Tented Camp
(fully inclusive)
Linyanti of Nxia Pan (Botswana)
Drie (3) overnachtingen
Linyanti Bush camp of Migration Camp
(fully inclusive)
Johannesburg luchthaven (Zuid Afrika)
Dagkamer
Safari Club SA

 

Genoemde prijzen zijn indicatief, per persoon en afhankelijk van wisselkoersen en beschikbaarheid op het tijdstip van boeken.

REIS IN BEELD

Gele lijn 3
null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

ONZE SERVICE

Gele lijn1.1
null

UBUNTU

Of het nu midden in de wildernis is of in het hart van de stad. Gastvrijheid vóel je en maakt het verschil tussen een goede en een onvergetelijke reis. Afrikanen zijn meesters in Ubuntu: de pure en ongeremde gastvrijheid. En wat je geeft krijg je terug. Wanneer jij gastvrij bent, zul je nog meer plezier en ubuntu ervaren.

null

ZEKERHEDEN

Bij jouw vakantie hoort een onbezorgd gevoel. Daarom is African Luxury aangesloten bij verschillende brancheorganisaties en maken wij er werk van om onze partners ter plaatse en de accommodaties op onze website regelmatig zelf te bezoeken. Zo kun jij met een goed gevoel vertrekken én thuiskomen.

null

GEMAK ONDERWEG

Je reisbescheiden altijd bij de hand in je persoonlijke travel app. Hierin kun je ook onze reistips bekijken en je ervaringen delen. Voor het maken van reserveringen of het regelen van andere praktische zaken onderweg is altijd een lokale vertegen-woordiger bereikbaar.

OFFERTE AANVRAGEN

Gele lijn 4

  Afrika is leven! Dat voel je. Het is een soort thuiskomen horen we wel eens. Nergens ter wereld is dat zo sterk als hier. Er is elke dag wel iets om je over te verwonderen.

  Wij nemen je graag mee naar al die plekken. Een op jouw individuele wensen toegesneden reisvoorstel aanvragen begint hier. Om je optimaal van dienst te kunnen zijn vragen we je alvast om het onderstaande vragenlijstje in te vullen. Daarna nemen we spoedig contact met je op.

  Doe je liever alles zelf maar kom je er niet uit of weet je het niet zeker? Kom dan langs bij ons op kantoor, dan kijken we er samen naar.

  Contactgegevens

  Reisgegevens

  ik ben/wij zijn flexibel (voer aantal dagen in)
  weet ik nog niet (voer aantal dagen in)

  Verwachte reissom per persoon (inclusief vliegtickets)

  € 3.000 - € 4.500
  € 4.500 - € 6.000
  € 6.000 - € 7.500

  Bestemmingen

  BotswanaKeniaMarokkoMadagaskarMozambiqueNamibiëRwanda
  TanzaniaWest-AfrikaZambiaZanzibarZimbabweZuid-AfrikaCombinatie van 2 of meer landen

  Wensen, vragen of opmerkingen

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief en ga akkoord met de voorwaarden